04/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (05/02): Στο Ηράκλειο ο Λεβαδειακός

Σημαντική δράση και το Σάββατο στο πρόγραμμα της Superleague 2, αφού το μενού περιλαμβάνει πέντε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Σημαντικότερη όλων φυσικά το Εργοτέλης - Λεβαδειακός. 

Εργοτέλης - Λεβαδειακός: Από τις ελάχιστες φορές που δεν σκοράρει σε παιχνίδι του ο Εργοτέλης και έτσι δεν θα μπορούσε να αναζητήσει κάτι καλύτερο από το ισόπαλο 0-0 με τα Χανιά. Νωρίτερα μετρούσε τρία διαδοχικά τρίποντα στο πρωτάθλημα, αλλά τον περιμένει σήμερα εξίσου δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. 

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Λεβαδειακός επιβλήθηκε με 3-0 του Καραϊσκάκη και συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Δεύτερη απανωτή νίκη στο πρωτάθλημα και τον διατήρησε έστω και οριακά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο αρκετές ομάδες από κάτω του έχουν παιχνίδια λιγότερα και καλείται να συνεχίσει ανάλογα. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για τον Λεβαδειακό, αλλά έχει την εμπειρία του ρόστερ, αλλά και τον στόχο της ανόδου να κυνηγά, με το διπλό να δίνεται 1.78.

Παναθηναϊκός Β' - Επισκοπή: Με το ισόπαλο 0-0 έφυγε από την Ρόδο ο Παναθηναϊκός Β', καθώς οι όποιες ευκαιρίες του για γκολ έπεσαν στο κενό. Μέσα από τα παιχνίδια προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως του λείπει η σταθερότητα, που θα τον βάλει σε τροχιά πρώτων θέσεων στην βαθμολογία. 

Το ανταγωνιστικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η Επισκοπή, που απέσπασε το ισόπαλο 0-0 με την δυνατή Καλαμάτα. Παρότι το ξεκίνημα της δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ωστόσο έχει από ένα σημείο και έπειτα σημαντικά αποτελέσματα, με στόχο να απομακρυνθεί όσο γίνεται από την επικίνδυνη ζώνη του νότιου ομίλου. 

Εκτίμηση: Δύσκολο παιχνίδι για προγνωστικά, με τον Παναθηναϊκό Β' ωστόσο να χρωστά ένα καλό αποτέλεσμα μετά από καιρό. Προβάδισμα λοιπόν στον άσο σε απόδοση 2.25. 

ΠΑΟΚ Β' - Απόλλων Λάρισας: Μέσα από τα χέρια του έχασε μια σημαντική νίκη ο ΠΑΟΚ Β', αφού προηγήθηκε της Νίκης Βόλου νωρίς με 2-0, όμως το τελικό σκορ στο φινάλε έγραψε 2-2. Θετικές εντυπώσεις από αρκετούς ποδοσφαιριστές του Πάμπλο Γκαρσία σε γενικές γραμμές, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την ανοδική του πορεία επιβεβαίωσε και μεσοβδόμαδα ο Απόλλων Λάρισας, κερδίζοντας σε ένα κρίσιμο παιχνίδι τον Θεσπρωτό με 2-1 εντός έδρας. Εκεί που δεν κέρδιζει καθόλου στο ξεκίνημα, πλέον «τρέχει» αήττητο εφτά αγωνιστικών και όπως ήταν λογικό διόρθωσε σε μεγάλο πσοοστό την βαθμολογική του εικόνα. 

Εκτίμηση: Περισσότερο ταλέντο στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ Β', που τελευταία αδικεί τις προσπάθειες του. Ο άσος σε πρώτο πλάνο και πληρώνει 1.80. 

Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός Β': Δεν είχε μεσοβδόμαδα αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου και έτσι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έμεινε στο ισόπαλο 1-1 στο γήπεδο του Απόλλωνα Λάρισας. Λόγω της δύσκολης βαθμολογικής του θέσεις χρειάζεται πλέον νίκες αν θέλει να παραμείνει του χρόνου στην Superleague 2. 

Παρότι σκόραρε στο 94' ο Ολυμπιακός Β' της Ξάνθης, εντούτοις με την σέντρα δέχθηκε γκολ για να τελειώσει το ματς με 1-1. Τρελό φινάλε στο ματς, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Αριέλ Ιμπαγάσα άφησαν μια καλή ευκαιρία για μεγάλη νίκη. Στην καλή τους ημέρα μπορούν να κάνουν πολλά, αφού αγωνίζονται χωρίς έξτρα πίεση και άγχος. 

Εκτίμηση: Σημαντικό ματς για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά ο Ολυμπιακός Β' με την σειρά του δεν κοντράρεται εύκολα. Προτιμότερο το Goal/Goal σε απόδοση 1.95. 

Νίκη Βόλου - Πανσερραϊκός: Με καλό δεύτερο ημίχρονο, η Νίκη Βόλου διόρθωσε τα λάθη της απέναντι στον ΠΑΟΚ Β' και το εις βάρος της 2-0 έγινε στο τέλος ισόπαλο 2-2. Απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα της ομάδας του Αλέκου Βοσνιάδη μέχρι στιγμής (5-5-5), που έχει την ευκαιρία σήμερα να επιστρέψει στα τρίποντα απέναντι στον απογοητευτικό Πανσερραϊκό. 

Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Πανσερραϊκός απέναντι στην αξιόλογη Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Δεύτερη στην σειρά για τα «λιοντάρια», όμως το θέμα είναι πως το σερί τους χωρίς νίκη μεγάλωσε στις έξι αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να καθηλωθούν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας του βόρειου ομίλου. 

Εκτίμηση: Καλύτερη σε όλα η Νίκη Βόλου, που έχει την ευκαιρία σήμερα να επιστρέψει στα τρίποντα. Ο παράγοντας έδρα γέρνει την πλάστιγγα προς τα αριστερά για τον άσο στο 1.72. 

Οι επιλογές

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 2 (1.78) / Stoiximan
Παναθηναϊκός Β' - Επισκοπή 1 (2.25) / Bet365
ΠΑΟΚ Β' - Απόλλων Λάρισας 1 (1.80) / Betshop
Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός Β' Goal/Goal (1.95) / Novibet
Νίκη Βόλου - Πανσερραϊκός 1 (1.72) / Sportingbet