04/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (05/01): Πήρε μπρος η Λάρισα

Πρώτη αγωνιστική μέσα στο 2022 για την Superleague 2 και είναι ένα ακόμη πρωτάθλημα στην «σκιά» του κορονοϊού, αφού αρκετά παιχνίδια έχουν αναβληθεί. Πάμε να δούμε τι έχει απομείνει. 

Καραϊσκάκης - Ζάκυνθος: Βαριά ήττα για τον Καραϊσκάκη στα Χανιά και το 4-0 μιλά από μόνο του. Έτσι έλαβε τέλος ένα σερί τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς ήττα, έχοντας είναι αλήθεια δύσκολο έργο στο εν λόγω παιχνίδι. Ευκαιρία πάντως να επιστρέψει άμεσα στα τρίποντα σήμερα απέναντι στην ουραγό του νότιου ομίλου Ζάκυνθο. 

Εκ νέου ανταγωνιστική η Ζάκυνθος στο ματς με τον Παναθηναϊκό Β', αλλά και πάλι δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Όλο κι όλο ένας πόντος στα εννιά πρώτα παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα και με απολογισμό 0-1-8 δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου αλλού εκτός από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Τελευταία ανοίγουν σε τέρματα τα παιχνίδια του Καραϊσκάκη και αν αξίζει κάτι στοιχηματικά στην αναμέτρηση είναι το Over 2.5 στο 1.95. 

ΑΕΚ Β' - Αιγάλεω: Ηττημένη έφυγε η ΑΕΚ Β' από το Ελ Πάσο και το γήπεδο της Καλλιθέας με 1-0, δεχόμενη το μοιραίο τέρμα στο 79' της αναμέτρησης. Πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα για την Ένωση, αφού νωρίτερα μετρούσε έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες σε εννιά παιχνίδια. Απαιτητική και η σημερινή δοκιμασία απέναντι στο υπολογίσιμο Αιγάλεω. Παίκτες όπως ο Ραντόνια ενισχύουν την μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ.

Σπουδαία νίκη πέτυχε το Αιγάλεω την περασμένη αγωνιστική, κερδίζοντας την Κηφισιά με 1-0, όπου σημείωσε το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού. Ένα γρήγορο 2-1-0 στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και έτσι επανήλθε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ζητούμενο η συνέχιση του σερί και στο πρώτο ματς του 2022 με την ΑΕΚ Β' εκτός έδρας. 

Εκτίμηση: Από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής στο νότιο όμιλο, όπου η ισοπαλία συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες σε απόδοση 2.90. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός: Τεράστιο διπλό για την Αναγέννηση Καρδίτσας επί του Ολυμπιακού Β' με 1-0 και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα ήταν η κερδισμένης της προηγούμενης αγωνιστικής. Πλέον η κορυφή είναι πιο ορατή από ποτέ και γενικά δείχνει να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας. 

Θύμα έκπληξης έπεσε ο Πανσερραϊκός στο τελευταίο ματς του 2021, χάνοντας από τον Απόλλωνα Πόντου εντός έδρας και μάλιστα με βαρύ σκορ 4-2. Μόνο στα καλύτερα τους δεν είναι τα «λιοντάρια» το τελευταίο χρονικό διάστημα και με απολογισμό 2-3-4 υποχώρησαν αναμενόμενα προς τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Με την συχνότητα που δέχεται γκολ ο Πανσερραϊκός και την φόρμα της Αναγέννησης Καρδίτσας, το Over 2.5 είναι πιθανό και πληρώνει 2.10. 

Επισκοπή - Λεβαδειακός: Δεν έπαιξε στις 29/12 με τον Ηρόδοτο η Επισκοπή και έτσι η τελευταία της υποχρέωση ήταν το 1-1 κόντρα στο Αιγάλεω 10 ημέρες νωρίτερα. Παρότι δεν κερδίζει εύκολο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, εντούτοις παρουσιάζεται αρκετά ανταγωνιστική, κάτι που θέλει να ακολουθήσει και σήμερα κόντρα στον Λεβαδειακό. 

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Λεβαδειακός το τελευταίο του παιχνίδι για το 2021, κερδίζοντας την Ρόδο εντός έδρας με το ευρύ 5-0. Ίσως η ευκολότερη επικράτηση του την φετινή σεζόν και συνεχίζει τις υψηλές του... πτήσεις, αφού με απολογισμό 7-2-0 στα εννιά πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει οδηγεί σταθερά την κούρσα του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Δεν αποτελεί κάποια τρομερή ευκαιρία η επικράτηση του Λεβαδειακού, αλλά με την φόρμα που έχει φαντάζει λογικό το διπλό στο 1.53. 

Εργοτέλης - Χανιά: Στις 19/12 χρονολογείται το τελευταίο παιχνίδι του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα, όταν είχε μείνει στο 0-0 με τον Αστέρα Βλαχιώτη εντός έδρας. Μέτρια η πορεία του στα οχτώ παιχίδια, που έχει δώσει, έχοντας απολογισμό 3-2-3 και σίγουρα έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης στο υπόλοιπο της σεζόν. 

Μπρος πήραν τα Χανιά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, αφού έδωσαν συνέχεια στο διπλό επί του Παναθηναϊκού Β' με 2-0, κερδίζοντας με το ευρύ 4-0 τον Καραϊσκάκη στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Αυτά τα δύο διαδοχικά τρίποντα δίνουν άλλο... αέρα στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που θέλει να τριτώσει σήμερα το καλό απέναντι στον Εργοτέλη. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι στην Κρήτη και όλα δείχνουν πιθανά, αφού οι δύο ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Προτιμότερο το Goal/Goal στο 1.87. 

Παναθηναϊκός Β' - Ιεράπετρα: Άμεση επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό Β', που επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην έδρα της Ζακύνθου και κέρδισε με 1-0. Τρίτο τρίποντο στην τελευταία τετράδα αγώνων για τους «πράσινους» και πλέον με καλύτερο ηθικό έχουν βάλει πλώρη για καλύτερα πράγματα στην κατηγορία. 

Το αήττητο σερί της Ιεράπετρας σταμάτησε στις τέσσερις αγωνιστικές, αφού στο τελευταίο ματς του 2021 υποδέχθηκε την φορμαρισμένη Καλαμάτα και δεν απέφυγε την ήττα με 2-0. Όπως και να έχει κέρδισε κάποιες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω στην συνέχεια για να ανασάνει πραγματικά. 

Εκτίμηση: Ένα κλικ πιο πάνω δείχνει ο Παναθηναϊκός Β' και με τύχη στην τελική του προσπάθεια μπορεί να επιβεβαιώσει τον άσο στο 2.10. 

Θεσπρωτός - Λάρισα: Αν και άνοιξε το σκορ ο Θεσπρωτός στο 40' εντούτοις υπέστη ανατροπή στα Τρίκαλα και γνώρισε την ήττα με 2-1. Έτσι επανήλθε στα αρνητικά αποτελέσματα μετά από τρεις αγωνιστικές, όπου μετρούσε δύο νίκες και μια ισοπαλία. Ακόμη δυσκολότερο το έργο του σήμερα απέναντι στην ανεβασμένη Λάρισα. 

Πιο επιβλητική από ποτέ φέτος η Λάρισα, αφού στο ντέρμπι απέναντι στην μέχρι πρότινος Ξάνθη έφτασε σε ένα επιβλητικό 4-0 εντός έδρας. Τεράστια ανάσα ενόψει της συνέχειας, αφού χρειάζεται ένα μεγάλο σερί από εδώ και στο εξής, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος με την κορυφή του βορείου ομίλου. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για την Λάρισα, αλλά με το ηθικό που έχει πλέον είναι το φαβορί για τη νίκη και το διπλό σε απόδοση 1.70. 

Πιερικός - Ολυμπιακός Β': Ότι κατακτά εκτός έδρας ο Πιερικός είναι θετικό και έτσι απέσπασε το ισόπαλο 0-0 στο γήπεδο του Απόλλωνα Λάρισας. Αν και ανταγωνιστική έχει ένα σημαντικό θέμα δημιουργικά, αφού στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις πρωταθλήματος δεν έχει σημειώσει ούτε ένα τέρμα. 

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού Β' είναι γεγονός και αυτή ήρθε από την ανεβασμένη Αναγέννηση Καρδίτσας με 1-0. Γενικά δεν δείχνει στα καλύτερα της η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, αφού νωρίτερα μετρούσε τέσσερις απανωτές ισοπαλίες. Αναμενόμενα υποχώρησε έτσι κάποιες θέσεις στην βαθμολογία. 

Εκτίμηση: Ούτε με αίτηση δεν σκοράρει τελευταία ο Πιερικός, αλλά και ο Ολυμπιακός Β' δεν είναι στα καλύτερα του. Λογικό το Under 2.5 στο 1.52.  

Οι επιλογές μου

Καραϊσκάκης - Ζάκυνθος Over 2.5 (1.95) / Stoiximan
ΑΕΚ Β' - Αιγάλεω Χ (2.90) / Bet365
Επισκοπή - Λεβαδειακός 2 (1.53) / Betshop
Εργοτέλης - Χανιά Goal/Goal (1.87) / Novibet
Θεσπρωτός - Λάρισα 2 (1.70) / Vistabet