03/12/2021 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (04/12): Επιστρέφει στις νίκες το Αιγάλεω

Σημαντικές αναμετρήσεις τόσο στον βόρειο, όσο και στο νότιο όμιλο στην Superleague 2 σήμερα Σάββατο, αφού ξεκινά ακόμη μια ενδιαφέρουσα αγωνιστική στην κατηγορία. 

Αιγάλεω - Ηρόδοτος: Η πρώτη νίκη για φέτος είναι γεγονός το Αιγάλεω, αφού έπαιξε με την επίσης δυνατή Καλλιθέα εκτός έδρας και έχασε με 1-0. Σε γενικές γραμμές ικανοποιητική η εκκίνηση του στην Superleague 2, αφού νωρίτερα μετρούσε δύο νίκες και μία ισοπαλία. Στόχος του σαφώς η επιστροφή στα τρίποντα σήμερα απέναντι στον Ηρόδοτο. 

Με την Καλλιθέα ήταν το τελευταίο χρονικά ματς και για τον Ηρόδοτο, μόνο που η ομάδα της Κρήτης ηττήθηκε με 2-0. Μόλις η δεύτερη ήττα στην δεύτερη κατηγορία και δείχνει ανταγωνιστική, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν. Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα απέναντι στο Αιγάλεω σε εκτός έδρας αναμέτρηση. 

Εκτίμηση: Μπορεί οι αποδόσεις να μην λένε την αλήθεια στο ζευγάρι, αλλά το Αιγάλεω έχει το πάνω χέρι για την επικράτηση και τον άσο, που πληρώνει 1.57. 

Απόλλων Λάρισας - Τρίγλια (Ηρακλής): Χωρίς κάτι θετικό έφυγε ο Απόλλων Λάρισας από την έδρα του Πανσερραϊκού, χάνοντας με 1-0. Αρκετά αναποτελεσματικός εξάλλου στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού με απολογισμό 0-2-2 στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια βρίσκεται κάπως αναμενόμενα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

Έχει κολλήσει στις ισοπαλίες από το ξεκίνημα της σεζόν η Τρίγλια (Ηρακλής), όπου μετρά πέντε στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι έμεινε στο ισόπαλο 1-1, ενώ έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα με αριθμητικό πλεονέκτημα. Σίγουρα θα αναζητήσει κάτι καλύτερο σήμερα στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας, όπου η αποστολή μοιάζει εξίσου δύσκολη. 

Εκτίμηση: Σε ότι ματς και να έδωσαν οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής δεν έχουν γευτεί ακόμη την χαρά της νίκης, ενώ λόγω έδρας ο Απόλλων έχει ένα μικρό προβάδισμα για τον άσο στο 3.05. 

Ολυμπιακός Βόλου - Πιερικός: Εφιαλτικά κύλησε για τον Ολυμπιακό Βόλου το παιχνίδι στην έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας, όπως αποτυπώνεται και από το βαρύ 4-0. Μοναδική του επιτυχία εξάλλου στο πρωτάθλημα το 3-2 επί του Απόλλωνα Πόντου, οπότε υπάρχει μια σχετική πίεση σήμερα στο ματς κόντρα στον Πιερικό. 

Η κόκκινη κάρτα του Γιαλαμίδη στοίχισε στον Πιερικό, αφού ήρθε μόλις στο 8' στην εντός έδρας ήττα από τη Νίκη Βόλου με 3-0. Τρίτη στην πρώτη πεντάδα αναμετρήσεων για την ομάδα της Κατερίνης, που με απολογισμό 1-1-3 το ξεκίνημα της θεωρείται κάτω του μετρίου. Τις δικές του δυσκολίες έχει και ο σημερινός αγώνας μέσα στον Βόλο. 

Εκτίμηση: Όχι και τόσο αποτελεσματικές οι δύο ομάδες, αλλά σκοράρουν και αν αξίζει κάτι στοιχηματικά στο ζευγάρι είναι το Goal/Goal στο 2.35. 

Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΚ Β': Την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται στο ξεκίνημα της σεζόν επιβεβαίωσε την προηγούμενη αγωνιστική ο Διαγόρας Ρόδου, αφού απέσπασε το ισόπαλο 0-0 στην έδρα της Κηφισιάς. Θετική η εκκίνηση στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας απολογισμό 2-2-1, όμως σήμερα το απαιτητικό πρόγραμμα συνεχίζεται απέναντι στην ΑΕΚ Β'. 

Το παιχνίδι της ΑΕΚ Β' με τον Αστέρα Βλαχιώτη αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων στην αντίπαλη ομάδα, οπότε η πιο πρόσφατη υποχρέωση ήταν το 0-0 μέσα στην έδρα του Εργοτέλη. Αήττητη η Ένωση στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει (3-1-0) και δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Superleague 2. 

Εκτίμηση: Δύο σοβαρές ομάδες και ανασταλτικά αποτελεσματικές στο ξεκίνημα της σεζόν, οπότε η μεταξύ τους συνάντηση δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.55. 

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός Β': Από την πρεμιέρα είχε να χάσει ο Εργοτέλης στην Superleague 2, αλλά αντιμετώπισε την ανεβασμένη Καλαμάτα εκτός έδρας και ηττήθηκε με 2-0. Ζητούμενο για την ομάδα από το Ηράκλειο μια περισσότερη σταθερότητα από εδώ και στο εξής, αν και το απαιτητικό πρόγραμμα συνεχίζεται απέναντι στον Παναθηναϊκό Β'. 

Αν και γύρισε ο Παναθηναϊκός Β' σε 2-1 την αναμέτρηση με τον Καραϊσκάκη, εντούτοις δεν απέφυγε την ισοφάριση στο 69' για το τελικό 2-2. Παρά την θετιμή εν γένει εικόνα του στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν λείπουν τα αμυντικά κενά, που έχουν αναγκάσει τους «πράσινους» να χάσουν αρκετούς βαθμούς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. 

Εκτίμηση: Δύσκολο παιχνίδι για προγνωστικά, αφού οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα, ενώ λόγω παραπάνω εμπειρίας του Εργοτέλη, ο άσος έχει τον πρώτο λόγο στο 1.75. 

Οι επιλογές μου

Αιγάλεω - Ηρόδοτος 1 (1.57) / Stoiximan
Απόλλων Λάρισας - Τρίγλια (Ηρακλής) 1 (3.05) / Bet365
Ολυμπιακός Βόλου - Πιερικός Goal/Goal (2.35) / Betshop
Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΚ Β' Under 2.5 (1.55) / Vistabet
Εργοτέλης - Παναθηναϊκός Β' 1 (1.75) / Novibet