31/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (03/04): Νίκες για τα φαβορί

Σχεδόν φουλ δράση στην Superleague 2, όπου συναντάμε αρκετά φαβορί τόσο στον βόρειο, όσο και στο νότιο όμιλο, μπαίνοντας επίσης στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Λεβαδειακός - Επισκοπή: Μετά το 1-1 με την Καλλιθέα, ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε αποφασισμένος στην Ρόδο και έφτασε στο επιβλητικό διπλό με 4-0. Παρά τις πρόσφατες απώλειες συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του νότιου ομίλου, ενώ και σήμερα φαντάζει το απόλυτο φαβορί για τη νίκη απέναντι στην Επισκοπή. 

Ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για την Επισκοπή, που υποδέχθηκε τον πιεσμένο Ηρόδοτο εντός έδρας και επικράτησε με 1-0. Στις πέντε αγωνιστικές το αήττητο για την ομάδα της Κρήτης, που σκαρφάλωσε μάλιστα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ένα σερί που δοκιμάζεται βέβαια περίτρανα σήμερα στο γήπεδο του πρωτοπόρου Λεβαδειακού. 

Εκτίμηση: Πολύ χαμηλή απόδοση στον άσο του Λεβαδειακού, την στιγμή που η Επισκοπή είναι μια χαρά ομάδα. Αν αξίζει κάτι από το ζευγάρι είναι το Over 2.5 στο 2.10.

Καλλιθέα - Καλαμάτα: Χωρίς υποχρέωση η Καλλιθέα μεσοβδόμαδα από την στιγμή που το ματς με την ΑΕΚ Β' αναβλήθηκε, οπότε στο τελευταίο της χρονικά ματς επιβλήθηκε της Κηφισιάς με 1-0. Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, που την διατηρούν σε τροχιά κορυφής, ενώ ακολουθεί σήμερα ένα μεγάλο ματς απέναντι στην δεύτερη Καλαμάτα. 

Άνετη νίκη για την Καλαμάτα μεσοβδόμαδα, που εκμεταλλεύτηκε μεταξύ άλλων το αριθμητικό της πλεονέκτημα και κέρδισε την Ιεράπετρα με 4-0. Έστω και οριακά παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όμως για να παραμείνει σε αυτήν πρέπει να πάρει αποτέλεσμα και σήμερα με την Καλλιθέα, που ακολουθεί αμέσως από κάτω. 

Εκτίμηση: Από τα σημαντικότερα ματς της αγωνιστικής, με την έδρα να χρίζει φαβορί την Καλλιθέα για τον άσο σε απόδοση 2.57. 

Χανιά - Εργοτέλης: Ακόμη μια επιτυχία για τα Χανιά, που πέρασε πριν λίγες ημέρες με διπλό από την έδρα του Καραϊσκάκη στην Άρτα με 2-1. Δεύτερη σερί επιτυχία για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, σκαρφαλώνοντας έτσι μια ανάσα από την πρώτη δυάδα της βαθμολογίας. Σειρά παίρνει σήμερα το ντέρμπι της Κρήτης με τον Εργοτέλη. 

Τον έχει πάρει η... κατηφόρα τον Εργοτέλη εδώ και καιρό, με αποκορύφωμα την εντός έδρας ήττα από τον Διαγόρα Ρόδου με 1-0. Τέταρτη αγωνιστική για την ομάδα από το Ηράκλειο χωρίς τέρμα, διάστημα που δεν πανηγύρισε ούτε ένα τέρμα. Ακόμη δυσκολότερο το σημερινό εμπόδιο απέναντι στα φορμαρισμένα Χανιά. 

Εκτίμηση: Η φόρμα των δύο ομάδων μιλά από μόνη της, οπότε τα Χανιά έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τον άσο σε απόδοση 1.57. 

Διαγόρας Ρόδου - Αστέρας Βλαχιώτη: Τεράστιο διπλό από όλες τις απόψεις σημείωσε ο Διαγόρας Ρόδου στην έδρα του Εργοτέλη με 1-0 και έβαλε ένα τέλος στο σερί με τις τρεις διαδοχικές ήττες. Κυρίως αναπτέρωσε τις ελπίδες του για παραμονή, όμως αυτή η επιτυχία θα αποκτήσει μεγαλύτερο νόημα μόνο αν κάνει το δύο στα δύο σήμερα απέναντι στον Αστέρα Βλαχιώτη. 

Την κατάλληλη χρονική στιγμή έχει «ξυπνήσει» ο Αστέρας Βλαχιώτη, αφού μετρά τρεις απανωτές νίκες. Πιο πρόσφατο το επιβλητικό 4-0 επί του Εργοτέλη πριν μία εβδομάδα, που τον έβγαλε για τα καλά εκτός επικίνδυνης ζώνης. Σημαντικό να αποκομίσει κάτι θετικό και σήμερα στην Ρόδο κόντρα σε έναν Διαγόρα, που έχει τον ίδιο στόχο της παραμονής. 

Εκτίμηση: Σημαντικό ματς παραμονής, με το ενδεχόμενο της ισοπαλίας να φαντάζει πιθανό στο 3.55. 

Ηρόδοτος - Κηφισιά: Χωρίς βαθμολογικό όφελος έφυγε ο Ηρόδοτος από το γήπεδο της Επισκοπή, χάνοντας με 1-0. Κάθε απώλεια ενδεχομένως να στοιχίζει πλέον στην ομάδα της Κρήτης, που δίνει μάχη παραμονής. Αρκετά απαιτητικό και το σημερινό εμπόδιο της Κηφισιάς, όμως η ανάγκη για το αποτέλεσμα είναι μεγάλη. 

Άμεση επιστροφή στα τρίποντα για την Κηφισιά, που επιβλήθηκε μεσοβδόμαδα με 1-0 απέναντι στο Αιγάλεω, όταν μπήκε μπροστά στο σκορ με αυτογκόλ στο 84'. Έτσι ξεπέρασε γρήγορα το 1-0 με την Καλλιθέα και συνεχίζει να ασκεί πίεση σε ομάδες που προπορεύονται όπως ο Λεβαδειακός, η Καλαμάτα, αλλά και τα Χανιά. 

Εκτίμηση: Το αυξημένο βαθμολογικό κίνητρο είναι με το μέρος του Ηρόδοτου, που εντός έδρας μπορεί να ελπίζει σε κάτι θετικό. Επιλογή το 1Χ σε απόδοση 1.60. 

Τρίκαλα - Καβάλα: Ολοένα και πιο κοντά στον υποβιβασμό πλησιάζουν τα Τρίκαλα, που προσφάτως έχασαν στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό με 1-0. Τα προβλήματα πάσης φύσεως που αντιμετώπισαν κατά της διάρκεια της σεζόν έχουν επηρεάσει και βρίσκονται πλέον εντός επικίνδυνης ζώνης. 

Αν και προηγήθηκε νωρίς η Καβάλα του ΠΑΟΚ Β', εντούτοις δεν απέφυγε την ισοφάριση στο 45' για το τελικό 1-1. Πάντως νωρίτερα κέρδισε τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-0 και αναπτέρωσε κατά πολύ τις ελπίδες για παραμονή. Μονόδρομος σαφώς σήμερα το διπλό στα Τρίκαλα για να μπει ακόμη πιο γερά στο κόλπο της σωτηρίας. 

Εκτίμηση: Στην κατάσταση που βρίσκονται τα Τρίκαλα δύσκολα να κερδίσουν κάτι καλό από την ανεβασμένη Καβάλα και το διπλό έχει τον πρώτο λόγο στο 1.57. 

Απόλλων Λάρισας - Ξάνθη: Αν και σκόραρε δύο φορές στην Κατερίνη ο Απόλλων Λάρισας, ωστόσο έφυγε ηττημένος από την έδρα του Πιερικού με 3-2. Σημαντικό πισωγύρισμα αυτό το αποτέλεσμα στην μάχη της παραμονής και καλείται να ρεφάρει σήμερα με κάτι καλύτερο κόντρα στην Ξάνθη, παιχνίδι σαφώς με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας. 

Κάπως καθυστερημένα ήρθε μια μεγάλη εμφάνιση εκ μέρους της Ξάνθης και κέρδισε δίκαια μεσοβδόμαδα την δεύτερη Λάρισα με 2-0. Λίγες φορές μέσα στην σεζόν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητες της και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποσπαστεί από νωρίς με μεγάλη διαφορά από την πρωτοπόρο του βόρειου ομίλου Βέροια. 

Εκτίμηση: Δύσκολα να εμπιστευτεί κάποιος τις δύο αυτές ομάδες, με την ισοπαλία να φαντάζει πιθανή σε απόδοση 3.00.

Πανσερραϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας: Ολοένα και δυσκολεύει η υπόθεση παραμονής για τον Πανσερραϊκό, που έχασε τον «τελικό» με τον Απόλλωνα Πόντου στην Θεσσαλονίκη και σκορ 1-0. Πλέον η απόσταση με θέση σωτηρίας απέχει πέντε βαθμούς, την στιγμή που τον περιμένει και σήμερα δύσκολο έργο απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. 

Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου αρχίζει και γίνεται φανερή στο «στρατόπεδο» της Αναγέννησης Καρδίτσας, όπως συνέβη και με τον Απόλλωνα Λάρισας, όπου έχασε εκτός έδρας με 2-1. Δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσει στην συνέχεια να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται την φετινή σεζόν. 

Εκτίμηση: Η πίεση είναι με τον Πανσερραϊκό, αλλά από την άλλη η Αναγέννηση Καρδίτσας δύσκολα να μην σκοράρει. Επιλογή το Goal/Goal στο 2.07.

Ηρακλής - Απόλλων Πόντου: Δύσκολο το έργο του Ηρακλή μεσοβδόμαδα στην έδρα της πρωτοπόρου Βέροιας και δεν απέφυγε την ήττα με 3-1. Αυτή ήταν μόλις η πέμπτη του ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά οι πολλές ισοπαλίες τον έχουν κρατήσει αναμενόμενα χαμηλά στον πίνακα της βαθμολογίας. 

Πιο σοβαρός από ποτέ την φετινή περίοδο ο Απόλλων Πόντου, αφού μετά το 1-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου, ακολούθησε το επίσης 1-0 κόντρα τον Πανσερραϊκό. Νίκες που ήρθαν κόντρα σε ομάδες του ίδιου στόχου και αποδεικνύονται ακόμη πιο σημαντικές. Μάλιστα διεύρυνε το αήττητο του σερί στις έξι αγωνιστικές. 

Εκτίμηση: Μια καλή νίκη την χρειάζεται μετά από καιρό ο Ηρακλής και δεν παίζει άσχημα. Προβάδισμα στον άσο και το 1.60. 

Ζάκυνθος - Καραϊσκάκης: Μια καλή ευκαιρία να φτάσει σε σημαντικό διπλό έχασε η Ζάκυνθος επί του Παναθηναϊκού Β', αλλά ισοφαρίστηκε στο 71' για το τελικό 1-1. Παρά το ανταγωνιστικό της πρόσωπο αποτυγχάνει να φτάσει σε νίκες και αυτό την διατηρεί σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης. Μονόδρομος σαφώς η νίκη σήμερα στον «τελικό» με τον Καραϊσκάκη. 

Δεν έδωσε συνέχεια στο μεγάλο διπλό επί του Διαγόρα Ρόδου ο Καραϊσκάκης με 1-0, αφού στην αμέσως επόμενη αγωνιστική έχασε εντός έδρας από τα Χανιά με 2-1. Έτσι η προσπάθεια του για παραμονή συνεχίζεται και θα είναι σημαντικό να σταθεί όρθιος σήμερα στην Ζάκυνθο απέναντι σε μια ομάδα με τον ίδιο ακριβώς στόχο. 

Εκτίμηση: Τελικός παραμονής ανάμεσα στις δύο ομάδες και η Ζάκυνθος δείχνει έτοιμη να αναπτερώσεις τις ελπίδες της με μια νίκη. Ο άσος στο 2.30. 

Λάρισα - Θεσπρωτός: Μάλλον μπήκε τέλος και στις τελευταίες ελπίδες της Λάρισας για άνοδο μετά την ήττα με 2-0 μέσα στην Ξάνθη. Ήδη ξεκινά ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, ενώ η διοίκηση θέλει να «ξεφορτωθεί» ορισμένα βαριά συμβόλαια. Ερωτηματικό η εικόνα της από εδώ και στο εξής στο πρωτάθλημα. 

Μονόδρομος η νίκη του Θεσπρωτού μεσοβδόμαδα απέναντι στα ντεφορμέ Τρίκαλα και την πέτυχε με 2-0 εντός έδρας. Σημαντική ανάσα στον τομέα της βαθμολογίας, ώστε να διατηρηθεί πάνω από την επικίνδυνη γραμμή, αλλά τον περιμένει σήμερα μια δύσκολη αποστολή μέσα στην Λάρισα.

Εκτίμηση: Άγνωστη η εικόνα της Λάρισας από εδώ και στο εξής, ενώ ο Θεσπρωτός έχει σίγουρα κίνητρο. Προτιμότερο το Goal/Goal σε απόδοση 2.47. 

Οι επιλογές

Λεβαδειακός - Επισκοπή Over 2.5 (2.10) / Stoiximan
Χανιά - Εργοτέλης 1 (1.57) / Bet365
Τρίκαλα - Καβάλα 2 (1.57) / Betshop
Ζάκυνθος - Καραϊσκάκης 1 (2.30) / Novibet 
Λάρισα - Θεσπρωτός Goal/Goal (2.47) / Sportingbet