31/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (02/04): Ντέρμπι στον Βόλο

Το ντέρμπι του Βόλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Νίκη ξεχωρίζει σαφώς από το πρόγραμμα του Σαββάτου στην Superleague 2, ενώ στην ημέρα υπάρχουν ακόμη τέσσερις σημαντικές αναμετρήσεις. 

Ιεράπετρα - Παναθηναϊκός Β': Πολύ δύσκολο το έργο της Ιεράπετρας στην Καλαμάτα και ειδικά με αριθμητικό μειονέκτημα από νωρίς δεν απέφυγε μια βαριά ήττα με 4-0. Τέταρτη πλέον αγωνιστική μακριά από νικηφόρο αποτέλεσμα και όπως ήταν λογικό υποχώρησε αρκετά κοντά στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Ισόπαλο το εντός έδρας ματς μεσοβδόμαδα για τον Παναθηναϊκό Β' κόντρα στην Ζάκυνθο με 1-1, όπου όλα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Μόλις μια νίκη στις εφτά τελευταίες αγωνιστικές για τους «πράσινους», όμως έχουν περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. 

Εκτίμηση: Το κίνητρο είναι με την Ιεράπετρα, αλλά λόγω των αμυντικών της κενών, ο Παναθηναϊκός Β' μπορεί να βρει δίχτυα. Το Goal/Goal σε απόδοση 2.00.

Ολυμπιακός Β' - Πιερικός: Από δύο σερί αναβολές έρχεται ο Ολυμπιακός Β', που τελευταία φορά αγωνίστηκε στην Βέροια και ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας. Ούτως ή άλλως δεν είναι στα καλύτερα του στα πιο πρόσφατα παιχνίδια του, καθώς αγνοεί την χαρά της νίκης εδώ και πέντε διαδοχικές αγωνιστικές. 

Τεράστιας βαθμολογικής αξίας νίκη προέρχεται ο Πιερικός και σε ένα συναρπαστικό εντός έδρας παιχνίδι επιβλήθηκε του Απόλλωνα Λάρισας με 3-2. Η ομάδα της Κατερίνης τα δίνει όλα τελευταία για να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά οι αποστάσεις παραμένουν μικρές και όλα μοιάζουν πιθανά στο φινάλε του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Ο Ολυμπιακός Β' ψάχνει μια νίκη μετά από καιρό, όμως ο Πιερικός σκοράρει αρκετά τελευταία. Πιθανό το Goal/Goal στο 2.07.

ΠΑΟΚ Β' - Αλμωπός Αριδαίας: Με τον βαθμό της ισοπαλίας αποχώρησε ο ΠΑΟΚ Β' μεσοβδόμαδα από την Καβάλα (1-1), ισοφαρίζοντας με τον ταλαντούχο επιθετικό Κούτσια στο 45'. Τρίτη διαδοχική ισοπαλία για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που αναζητά ένα καλύτερο φινάλε από εδώ και στο εξής στην σεζόν. 

Χωρίς γκολ έμεινε μεσοβδόμαδα ο Αλμωπός Αριδαίας απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, οπότε αρκέστηκε στο ισόπαλο 0-0. Μπορεί τελευταία να δυσκολεύεται να κερδίσει, αλλά παραμένει πάντα ανταγωνιστικός, ενώ έχει φροντίσει από τον πρώτο κιόλας γύρο να αποσπαστεί αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Εκτίμηση: Καλύτερα μπορεί να αποδώσει ο ΠΑΟΚ Β' στα παιχνίδια του και εντός έδρας απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας έχει το πάνω χέρι για τον άσο στο 1.75. 

Ολυμπιακός Βόλου - Νίκη Βόλου: Κάθε εκτός έδρας βαθμός είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό Βόλου, που απέσπασε το «λευκό» 0-0 στο γήπεδο του Αλμωπού Αριδαίας. Ωστόσο χρειάζεται και νίκες από εδώ και στο εξής για να παραμείνει στην κατηγορία, την στιγμή που ακολουθεί σήμερα το μεγάλο ντέρμπι της πόλης με τη Νίκη Βόλου. 

Με τον Αλμωπό Αριδαίας ήταν και το τελευταίο παιχνίδι της Νίκης Βόλου, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία, αφού επικράτησε με 1-0. Τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, που σκαρφάλωσε μεταξύ των πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα όσον αφορά τον βόρειο όμιλο της κατηγορίας. 

Εκτίμηση: Μεγάλη μάχη στην πόλη του Βόλου, με τον Ολυμπιακό να «καίγεται» περισσότερο. Ένα ματς που δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.62. 

Αιγάλεω - ΑΕΚ Β': Με αυτογκόλ στο φινάλε έχασε το Αιγάλεω στην Κηφισιά με 1-0 και δεν πήρε τίποτα από ένα εκτός έδρας απαιτητικό παιχνίδι. Ούτως ή άλλως δεν βρίσκεται στα καλύτερα της η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, αφού τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές μετρά μόλις ένα τρίποντο. 

Από τις 19/03 έχει να αγωνιστεί η ΑΕΚ Β', όταν τότε επιβλήθηκε της Ζακύνθου με 1-0 εντός έδρας. Έτσι έβαλε ένα τέλος στο μεγάλο σερί με ήττες και επανέφερε τα χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας. Χωρίς άγχος σε ένα ακόμη απαιτητικό παιχνίδι για την Ένωση, που δοκιμάζεται σήμερα στο Αιγάλεω. 

Εκτίμηση: Χωρίς πίεση οι δύο ομάδες, όμως το Αιγάλεω ψάχνει μετά από καιρό ένα τρίποντο και στο γήπδο του έχει το προβάδισμα για τον άσο στο 1.60. 

Οι επιλογές

Ιεράπετρα - Παναθηναϊκός Β' Goal/Goal (2.00) / Stoiximan
Ολυμπιακός Β' - Πιερικός Goal/Goal (2.07) / Betshop
ΠΑΟΚ Β' - Αλμωπός Αριδαίας 1 (1.75) / Bet365
Ολυμπιακός Βόλου - Νίκη Βόλου Under 2.5 (1.62) / Novibet
Αιγάλεω - ΑΕΚ Β' 1 (1.60) / Sportingbet