01/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (02/02): Τα σπουδαία στο Αιγάλεω

Μπόλικη δράση στην Superleague 2 και μεσοβδόμαδα, με αρκετά παιχνίδια τόσο στον βόρειο όμιλο, αλλά και νότιο. Δεν λείπουν ζευγάρια με φαβορί, αλλά και πιο αμφίρροπα ως προς το σημείο τους. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Διαγόρας Ρόδου: Πάλι ανταγωνιστικός ο Αστέρας Βλαχιώτη, αλλά εκ νέου δεν πήρε τίποτα στο Αιγάλεω, χάνοντας με 1-0. Για τρίτη σερί αγωνιστική δεν βρίσκει δίχτυα, ενώ με απολογισμό 1-4-7 βρίσκεται σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. «Τελικός» προφανώς ο σημερινός αγώνας με τον Διαγόρα, ώστε με νίκη να ανασάνει σημαντικά. 

Από ήττα προέρχεται και ο Διαγόρας Ρόδου, χάνοντας από την Καλλιθέα εκτός έδρας με 1-0. Ομολογουμένως ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο για τους νησιώτες, που δέχθηκαν αυτό το μοιραίο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Μόλις ένα τρίποντο στις 10 τελευταίες αγωνιστικές και το θετικό ξεκίνημα στην σεζόν έχει πάει για τα καλά... περίπατο. 

Εκτίμηση: Δύο ομάδες που κερδίζουν πολύ δύσκολα και ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Καθόλου μακρινό το σενάριο της ισοπαλίας στο 2.82.

Κηφισιά - Ηρόδοτος: Εκ νέου τα πάνω της παίρνει η Κηφισιά, αφού μετά το άνετο 3-0 επί της Ζακύνθου ακολούθησε το ακόμη πιο σημαντικό 2-1 επί της ΑΕΚ Β'. Δύο σερί νίκες που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση της ενόψει της κρίσιμης συνέχειας. Εξάλλου πλέον κοιτάει περισσότερο μπροστά, παρότι πίσω. 

Την κάτω... βόλτα συνεχίζει ο Ηρόδοτος, με πιο πρόσφατη την εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη με 2-1. Τρίτη διαδοχική στο πρωτάθλημα και παρά την ανταγωνιστικότητα του τα αποτελέσματα δεν έρχονται ποτέ. Ακόμη ένα απαιτητικό παιχνίδι σήμερα για την ομάδα της Κρήτης, αντιμετωπίζοντας την ανεβασμένη Κηφισιά. 

Εκτίμηση: Οι αποδόσεις μιλούν από μόνες τους εδώ, καθώς η Κηφισιά είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Το σκορ μπορεί να ξεφύγει εδώ και αξίζει το Over 2.5 στο 1.95. 

Λάρισα - Καβάλα: Μέτρια εμφάνιση για την Λάρισα κόντρα στον ΠΑΟΚ Β' το Σάββατο και δεν κατέκτησε κάτι παραπάνω από το ισόπαλο 0-0. Σημαντική απώλεια στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στην κορυφή, αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Νέο εντός έδρας ματς σήμερα απέναντι στην Καβάλα, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομος. 

Ήταν να μην γίνει η αρχή για την Καβάλα, που μετά από τις τρεις διαδοχικές ισοπαλίες ακολούθησαν δύο νίκες, με πιο πρόσφατο το 2-1 μέσα στο γήπεδο του Ηρακλή. Τεράστια ανάσα παραμονής και πλέον βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον στην κατηγορία. Βέβαια το σερί αυτό κινδυνεύει για τα καλά σήμερα κόντρα στην πιεσμένη Λάρισα. 

Εκτίμηση: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες στην Λάρισα, όμως και η Καβάλα έχει δυναμώσει αρκετά τελευταία. Προκαλεί η απόδοση στο Goal/Goal, που είναι 2.60. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός: Αν και είχε καιρό να αγωνιστεί η Αναγέννηση Καρδίτσας, εντούτοις εμφανίστηκε σοβαρή απέναντι στον Πιερικό και επικράτησε με 2-0. Μπορεί αυτή την στιγμή να βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά έχει παιχνίδια λιγότερα και μπορεί να ελπίζει για την κορυφή σε βάθος χρόνου. 

Αρκετά οδυνηρή μπορεί να χαρακτηριστεί η ήττα που υπέστη ο Πανσερραϊκός από τον Αλμωπό Αριδαίας με 3-1, που ήταν εντός έδρας. Με απολογισμό 2-6-5 υποχώρησε σημαντικά στην βαθμολογίας, ενώ τα δυσκολότερα παιχνίδια είναι μπροστά, όπως σήμερα απέναντι στην αξιόλογη για τα δεδομένα της κατηγορίας Αναγέννηση. 

Εκτίμηση: Λογικό φαβορί η Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά με την συχνότητα που δέχεται γκολ ο Πανσερραϊκός θα προτιμήσουμε το Over 2.5 στο 2.02. 

Τρίκαλα - Αλμωπός Αριδαίας: Δεν είχαν αγώνα το Σαββατοκύριακο τα Τρίκαλα, τα οποία στις 26/01 έφυγαν με ήττα από την Καβάλα και σκορ 1-0. Δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα και συνεχίζουν τις χαμηλές... πτήσεις, όντως στο δεύτερο μισό του σχετικού πίνακα. Πολύ σημαντικό βέβαια το σημερινό ραντεβού απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας. 

Αντιθέτως, ο Αλμωπός Αριδαίας συγκαταλέγεται στις ευχάριστες εκπλήξεις του βόρειου ομίλου, με αποκορύφωμα το σπουδαίο διπλό στην έδρα του Πανσερραϊκού με 3-1. Δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα η ομάδα της Πέλλας, που πάει με καλή ψυχολογία να παίξει και σήμερα μέσα στα Τρίκαλα. 

Εκτίμηση: Όλα για όλα σήμερα τα Τρίκαλα, αλλά και ο Αλμωπός είναι όλα τα λεφτά τελευταία μεσοεπιθετικά. Επιλογή το Goal/Goal σε απόδοση 2.00. 

Απόλλων Λάρισας - Θεσπρωτός: Αν και άνοιξε νωρίς το σκορ ο Απόλλων Λάρισας κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, εντούτοις δεν απέφυγε στην συνέχεια την ισοφάριση για το τελικό 1-1. Αν και δεν χάνει εδώ και έξι σερί αγωνιστικές, ωστόσο οι περισσότερες είναι ισοπαλίες (1-5-0), με συνέπεια να παραμένει σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης. 

Θετικές εντυπώσεις άφησε ο Θεσπρωτός στην Βέροια, αλλά είχε απέναντι της μια άκρως φορμαρισμένη ομάδα, χάνοντας εν τέλει με 2-1. Δεύτερη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Ρότσα, όμως παραμένει σε καλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας και μπορεί να παραμείνει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Λεπτές ισορροπίες σε αυτό το ζευγάρι, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά ανταγωνιστικές τελευταία. Πιθανό το Under 2.5 στο 1.52. 

Ρόδος - Καλλιθέα: Είχε πάνω από έναν μήνα να αγωνιστεί η Ρόδος και έτσι πρώτο της μέλημα ήταν να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα με τον Παναθηναϊκό Β', μένοντας στο 0-0. Παιχνίδι με παιχνίδι καλείται να βρει και πάλι ρυθμό, αν και επέστρεψε με δύσκολα ματς, όπως είναι και το σημερινό με την εξαιρετική Καλλιθέα. 

Έχει πάρει φόρα η Καλλιθέα και δεν σταματά πουθενά. Νέα επιτυχία την Κυριακή απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου με 1-0, φτάνοντας στις έξι σερί νίκες. Πλέον έχει επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας και μπορεί να βρεθεί εκεί αρκεί να πάρει και τα εξ' αναβολής παιχνίδια, που είναι μπροστά. 

Εκτίμηση: Δεν είναι εύκολη ομάδα η Ρόδος, αλλά με την σοβαρότητα που διακατέχει την Καλλιθέα, το διπλό έχει τον πρώτο λόγο σε απόδοση 2.22. 

Εργοτέλης - Χανιά: Την αγωνιστική του άνοδο επιβεβαίωσε και κόντρα στον Ηρόδοτο ο Εργοτέλης και με το υπέρ του 2-1 έφτασε τα τρία διαδοχικά τρίποντα. Το καλύτερο φετινό του σερί, που τον εκτόξευσε σημαντικά στην βαθμολογία. Νέο ντέρμπι στην Κρήτη, αυτή την φορά απέναντι στα πάντα υπολογίσιμα Χανιά. 

Δεν κατάφεραν σε αυτή την αγωνιστική να σκοράρουν τα Χανιά, μένοντας στο 0-0 με την Ιεράπετρα. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν ακόμη πιο ψηλά στον σχετικό πίνακα, αφού η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου «τρέχει» πλέον σερί πέντε αναμετρήσεων πρωταθλήματος χωρίς ήττα. 

Εκτίμηση: Δύτερο διαδοχικό ντέρμπι για τις δύο ομάδες σε επίπεδο Κρήτης και θα γίνει μάχη. Αμφότερες είναι κοντά σε δυναμική και μπορούν να σκοράρουν για το Goal/Goal στο 1.85. 

Ιεράπετρα - Καραϊσκάκης: Δύσκολο εμπόδιο είχε η Ιεράπετρα πριν λίγες ημέες απέναντι στα Χανιά και έμεινε στο ισόπαλο 0-0 εντός έδρας. Κάθε βαθμός είναι σημαντικό στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει εκτός επικίνδυνης ζώνης και ως προς αυτό θα βοηθήσει μια νίκη σήμερα απέναντι στον Καραϊσκάκη. 

Δεν θα μπορούσε να περιμένει και πολλά ο Καραϊσκάκης σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον πιεσμένο Λεβαδειακό, χάνοντας εν τέλει με 3-0. Το θέμα είναι πως αυτή ήταν η τέταρτη ήττα στην τελευταία πεντάδα αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα και έτσι απομακρύνθηκε από την θέση του προπονητή ο Τίμος Καβακάς.

Εκτίμηση: Λίγο καλύτερο το πρόσωπο της Ιεράπετρας τελευταία και εντός έδρας έχει το προβάδισμα για τον άσο στην τιμή του 1.70. 

Ολυμπιακός Β΄- Ξάνθη: Από τις καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού Β', αυτή κόντρα στη Νίκη Βόλου, φτάνοντας στο υπέρ του 2-0. Εξάλλου στην καλή του ημέρα μπορεί να κάνει πολλά καλά πράγματα και να είναι από τις καλές ομάδες του νότιου ομίλου. Σήμερα η ομάδα του Ιμπαγάσα μετρά για τα καλά τις δυνάμεις της απέναντι στην έμπειρη Ξάνθη. 

Δεν λέει να σηκώσει... κεφάλι με τίποτα η Ξάνθη, μένοντας μεταξύ άλλων στο ισόπαλο 0-0 με τον Απόλλωνα Πόντου. Εξάλλου νωρίτερα μετρούσε άλλες τρεις αγωνιστικές χωρίς τρίποντο και όπως είναι λογικό έχασε πολύτιμο έδαφος από την κορυφή. Μονόδρομος σαφώς η νίκη σήμερα επί του Ολυμπιακού Β', ώστε να συνεχίσει να ελπίζει. 

Εκτίμηση: Μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι ο Ολυμπιακός Β' και μπορεί να βάλει προβλήματα στην Ξάνθη. Προτιμότερο το Goal/Goal στο 2.10. 

ΠΑΟΚ Β' - Νίκη Βόλου: Κόντρα στην έμπειρη Λάρισα, ο νεανικός ΠΑΟΚ Β' τα πήγε καλά και απέσπασε το ισόπαλο 0-0 μέσα στο «Αλκαζάρ». Μέσα από τα παιχνίδια, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προσπαθεί να ανεβάσει την απόδοση της και γιατί όχι να προσφέρει παίκτες στην αποστολή της πρώτης ομάδας. 

Άμεση επιστροφή στα αρνητικά αποτελέσματα για τη Νίκη Βόλου, χάνοντας από τον Ολυμπιακό Β' με 2-1. Έτσι δεν έδωσε συνέχεια στο υπέρ της 1-0 επί του συμπολίτη Ολυμπιακό Βόλου και πλέον μετρά μόλις ένα τρίποντο στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Αρκετό ταλέντο στον ΠΑΟΚ Β' και με την ορμή που έχει μπορεί να κερδίσει την μέτρια Νίκη Βόλου. Ο άσος με μπόλικο ρίσκο στο 3.05.

Πιερικός - Ηρακλής: Δύσκολα να κατάφερνε κάτι καλό ο Πιερικός στην έδρα της αξιόλογης Αναγέννησης Καρδίτσας και δεν απέφυγε την ήττα με 2-0. Έστω και οριακά παραμένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, όμως καλείται να ρεφάρει σήμερα με κάτι καλύτερο απέναντι στον Ηρακλή.

Δεν είχε την τύχη με το μέρος του ο Ηρακλής και εκεί που έψαχνε τη νίκη κόντρα στην Καβάλα και μάλιστα εντός έδρας υπέστη την ήττα με 2-1. Σημαντικό πισωγύρισμα για τον «γηραιό», που έχει ως συνηθισμένο το αποτέλεσμα της ισοπαλίας (3-7-2). Σημαντικό βέβαια να ρεφάρει με κάτι καλύτερο μέσα στην Κατερίνη. 

Εκτίμηση: Κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον των δύο ομάδων, που δεν είναι και τόσο καλά βαθμολογικά. Πιθανότητες επιβεβαίωσης της ισοπαλίας στο 2.87. 

Αιγάλεω - Καλαμάτα: Επιστροφή στις νίκες για το Αιγάλεω μετά από δύο αγωνιστικές, κερδίζοντας τον Αστέρα Βλαχιώτη με 1-0 εντός έδρας. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η πορεία της είναι ικανοποιητική, αλλά μετρά για τα καλά τις δυνάμεις της σήμερα απέναντι σε μια ομάδα με δυναμική, όπως είναι η Καλαμάτα. 

Κολλημένη στις ισοπαλίες το τελευταίο χρονικό διάστημα η Καλαμάτα και πλέον μετρά τρεις σερί. Πιο πρόσφατη αυτή στην Επισκοπή με 0-0, ενώ χωρίς σκορ ήτα και οι προηγούμενες δύο. Μεγάλο θέμα στην επίτευξη τέρματος έχει η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, που πρέπει να το λύσει αν θέλει να ελπίζει για την πρωτιά του ομίλου. 

Εκτίμηση: Το σημαντικότερο παιχνίδι του νοτίου ομίλου και με την σοβαρότητα των δύο ομάδων αμυντικά θα πάμε με το Under 2.5 στο 1.50.

Οι επιλογές

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός Over 2.5 (2.02) / Stoiximan
Τρίκαλα - Αλμωπός Αριδαίας Goal/Goal (2.00) / Bet365
Ρόδος - Καλλιθέα 2 (2.22) / Betshop
Εργοτέλης - Χανιά Goal/Goal (1.85) / Novibet
Πιερικός - Ηρακλής Χ (2.87) / Sportingbet
Αιγάλεω - Καλαμάτα Under 2.5 (1.50) / Vistabet