29/04/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (01/05): Τελευταία στροφή

Ένας νέος μήνας ξεκινά σήμερα, αλλά το πρωτάθλημα της Superleague 2 ολοκληρώνεται στην κανονική του διάρκεια σήμερα, με μοναδικές εκκρεμότητες στην ουρά τόσο του βόρειου, όσο και του νότιου ομίλου. 

Λάρισα - Τρίκαλα: Δεν είχε κάποιο κίνητρο η Λάρισα στο ματς με τον ΠΑΟΚ Β' στην Θεσσαλονίκη και μετά από μια μέτρια εμφάνιση γνώρισε την ήττα με 2-0. Ήδη οι ιθύνοντες της ομάδας σχεδιάζουν τη νέα σεζόν με στόχο φυσικά την άνοδο, ενώ μάλιστα υπήρξε μεσοβδόμαδα και αλλαγή τεχνικού με τον Σωτήρη Αντωνίου να αναλαμβάνει αντί του Παναγιώτη Γκουτσίδη.

Μια μαρτυρική από πολλές απόψεις σεζόν για τα Τρίκαλα φτάνει στο τέλος της, όπου φέρνει και τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία. Με τα προβλήματα που προέκυψαν κυρίως στον δεύτερο γύρο αποδυναμώθηκαν πολύ, ενώ στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους έχασαν με το βαρύ 6-0 από τον ΠΑΟΚ Β'. 

Εκτίμηση: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά ο άσος πληρώνει αναμενόμενα χαμηλά. Προτιμότερο το Over 2.5 σε απόδοση 1.70. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Ξάνθη: Μετά από ένα σημείο χαλάρωσε αρκετά η Αναγέννηση Καρδίτσας αν και στο τελευταίο της παιχνίδι έφερε 2-2 με τον ενδιαφερόμενο Πιερικό στην Κατερίνη. Του χρόνου θα έχει ακόμη υψηλότερους στόχους, ενώ δεν θα έλεγε όχι σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα σήμερα μπροστά στο κοινό της με την Ξάνθη. 

Αποτελούσε το μεγάλο φαβορί στον βόρειο όμιλο η Ξάνθη, αλλά έμεινε πίσω και θα αγωνίζεται εκ νέου του χρόνου στην Superleague 2. Προφανώς και σχεδιάζει εδώ και εβδομάδες τη νέα σεζόν, ώστε να διεκδικήσει την άνοδο, αν και το ρόστερ της έχει ποιότητα ακόμη και φέτος σε όλες τις γραμμές. 

Εκτίμηση: Παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες είναι από τις πιο ποιοτικές του βόρειου ομίλου. Πιθανό το Goal/Goal στο 1.85. 

Επισκοπή - Παναθηναϊκός Β': Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της πραγματοποίησε μεσοβδόμαδα η Επισκοπή και η ήττα της στην Καλαμάτα με 5-0 τα λέει όλα. Δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα, όμως η σεζόν έχει χαρακτηριστεί προ πολλού πετυχημένη λόγω της άνετης παραμονής στην δεύτερη κατηγορία. 

Χωρίς ματς μεσοβδόμαδα ο Παναθηναϊκός Β', καθώς πήρε τη νίκη στα χαρτιά από την Ρόδο, που έχει αποσυρθεί. Πρώτη παρουσία αυτή της ομάδας στην Supereague 2 και αρκετοί ποδοσφαιριστές της μάζεψαν εμπειρία για τις επόμενες χρονιές, που ενδεχομένως να απασχολήσουν και την πρώτη ομάδα. 

Εκτίμηση: Από τα πλέον αμφίρροπα ματς της τελευταίας αγωνιστικής, αφού οι δύο ομάδες παρουσιάζονται ικανές για όλα. Πιθανότερο όλων το Goal/Goal στο 1.90. 

Απόλλων Λάρισας - ΠΑΟΚ Β': Με την μείωση των βαθμών και την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Απόλλων Λάρισας δεν ελπίζει πια σε κάτι καλό αν και έβγαλε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο κατά την διάρκεια της σεζόν. Τελευταίο ματς για φέτος το σημερινό απέναντι στον ΠΑΟΚ Β'.

Θετικό φινάλε για τον ΠΑΟΚ Β' στο πρωτάθλημα, καθώς προέρχεται από τρεις απανωτές νίκες. Πιο πρόσφατη αυτή με 2-0 επί της έμπειρης Λάρισας, που πιστοποίησε και την καλή του φόρμα. Ελπιδοφόρα μηνύματα από αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές του συνόλου και δεν αποκλείεται τη νέα σεζόν μερικοί από αυτούς να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. 

Εκτίμηση: Άγνωστο το τι διάθεση θα δείξουν για το ματς οι δύο ομάδες, αλλά κακά τα ψέματα ο ΠΑΟΚ Β' είναι σε καλύτερη κατάσταση και έχει το πάνω χέρι για το διπλό στο 1.75. 

Απόλλων Πόντου - Θεσπρωτός: Αν και προηγήθηκε ο Απόλλων Πόντου με τον Ρούνεϊ Βάνκεβαϊ μέσα στην Ξάνθη στο 65', η ανατροπή δεν αποφεύχθηκε, όπως και η ήττα με 2-1. Ο στόχος όμως είχε επιτευχθεί νωρίτερα για την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που ανανέωσε την παρουσία της στην Superleage 2 και για του χρόνου. 

Δύσκολο το εμπόδιο του Θεσπρωτού μεσοβδόμαδα κόντρα στην Βέροια και δεν απέφυγε την ήττα με 3-1. Έτσι η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα παραμένει σε εγρήγορση, αφού ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Ωστόσο με διπλό σήμερα επί του αδιάφορου Απόλλωνα Πόντου πετυχαίνει μια και καλή τον στόχο της ανεξαρτήτως υπόλοιπων αποτελεσμάτων.

Εκτίμηση: Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο ζευγάρι και λογικά ο Θεσπρωτός θα βρει τρόπο να πάρει τη νίκη. Χαμηλό το διπλό και θα προτιμήσουμε το Over 2.5 στο 1.80. 

Αιγάλεω - Διαγόρας Ρόδου: Από το 10 μπροστά στο σκορ το Αιγάλεω μέσα στην έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη, όμως ο αντίπαλος είχε το κίνητρο και έτσι δεν απέφυγε την ήττα στην συνέχεια με 2-1. Δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα και σίγουρα αποσκοπεί σε κάτι καλύτερο σήμερα στο τελευταίο ματς της σεζόν με τον Διαγόρα Ρόδου. 

Σίγουρα θα εξυπηρετούσε τον Διαγόρα Ρόδου η νίκη απέναντι στην Καλλιθέα, αλλά και το ισόπαλο 0-0 μπορεί να αποβεί καθοριστικό. Αυτή την στιγμή είναι ακόμη εντός επικίνδυνης ζώνης, όμως αν βρει το διπλό μέσα στο Αιγάλεω σήμερα θα έχει πολλές πιθανότητες στο τέλος να παραμείνει στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Το κίνητρο με τον Διαγόρα Ρόδου, αλλά δεν κοντράρεται εύκολα το Αιγάλεω. Ένα ματς που δύσκολα να ξεφύγει από τα 2-3 Goals σε απόδοση 2.00. 

Ηρακλής - Αλμωπός Αριδαίας: Παρότι δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο άγχος, ο Ηρακλής έκανε το παιχνίδι του στην Καβάλα και απέσπασε το ισόπαλο 1-1. Εξάλλου δείχνει σε καλή κατάσταση τελευταία, έχοντας κερδίσει νωρίτερα τον Θεσπρωτό με 6-0. Φαβορί και σήμερα στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας. 

Ο στόχος της παραμονής ήρθε από νωρίς για τον Αλμωπό Αριδαίας και έτσι χαλάρωσε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως και πριν λίγες ημέρες όταν έχασε από τον ενδιαφερόμενο Πανσερραϊκό εντός έδρας με 1-0. Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς τρίποντο για την ομάδα από την Πέλλα, που σήμερα βρίσκει μπροστά της τον φορμαρισμένο Ηρακλή. 

Εκτίμηση: Ομάδα εμπιστοσύνης το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Ηρακλής, που θα θελήσει να ευχαριστήσει για τελευταία φορά φέτος τον κόσμο του. Ο άσος στο 1.60.

Καλλιθέα - Χανιά: Ότι και να έκανε στην Ρόδο η Καλλιθέα ο Λεβαδειακός είχε ξεφύγει βαθμολογικά και πιθανότατα να αρκεστεί στην δεύτερη θέση. Στα αγωνιστικά έμεινε στο 0-0 με τον Διαγόρα, διευρύνοντας μάλιστα το αήττητο της σερί στις 12 αγωνιστικές. Δυνατό και τελευταίο το σημερινό τεστ απέναντι στα πάντα υπολογίσιμα Χανιά. 

Παρότι είχαν απέναντι τους μια ενδιαφερόμενη Ιεράπετρα, τα Χανιά έκαναν το παιχνίδι τους και επιβλήθηκαν εντός έδρας με 2-0. Άμεση επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα στην Ζάκυνθο με 3-1 και η θέση που θα τερματίσουν είναι ορισική και πρόκειται για την τέταρτη. Χωρίς άγχος και στο Ελ Πάσο σήμερα για να αντιμετωπίσουν την δεύτερη Καλλιθέα. 

Εκτίμηση: Από τις καλές ομάδες του νότιου ομίλου αμφότερες και πρόκειται για μια δυνατή μάχη αν και χωρίς κίνητρο. Επιλογή το Goal/Goal στο 1.90. 

Κηφισιά - Καλαμάτα: Δύο φορές έμεινε πίσω στο σκορ η Κηφισιά από την ΑΕΚ Β' και σε ισάριθμες ισοφάρισε για το τελικό 2-2. Μια πετυχημένη σεζόν φτάνει στο τέλος της και πρωτοεμφανιζόμενη ήταν μια από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες της κατηγορίας. Δυνατή δοκιμασία και η σημερινή απέναντι στην τρίτη Καλαμάτα. 

Θετικό φινάλε για την Καλαμάτα, που αποτέλεσε μια από τις διεκδικήτριες της πρώτης θέσης, αλλά πλέον μπορεί να ελπίζει μόνο για την δεύτερη. Τελευταία κέρδισε άνετα την Επισκοπή με 5-0, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας ετοιμάζουν ήδη τη νέα σεζόν, όπου στην τεχνική ηγεσία θα επιστρέψει μετά από χρόνια ο Σάκης Τσιώλης. 

Εκτίμηση: Αναμέτρηση της πρώτης εξάδας στην βαθμολογία του νότιου ομίλου και όλα είναι πιθανά. Δεν θα δυσαρεστήσει καμία το ενδεχόμενο της ισοπαλίας στο 3.10. 

Λεβαδειακός - Εργοτέλης: Το πρώτο φαβορί για την κορυφή επιβεβαίωθηκε στο νότιο όμιλο και είναι ο Λεβαδειακός. Έδιωξε κάθε σύννεφο με το 3-0 στην Άρτα επί του Καραϊσκάκη και με τρεις σερί νίκες πέτυχε τον στόχο του και πλέον θα αντιμετωπίσει την Βέροια σε νοκ άουτ συνάντηση, ώστε να προβιβαστεί στην Superleague 1. 

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει αφεθεί ο Εργοτέλης και η έλλειψη σοβαρού κινήτρου έχει φέρει τρεις απανωτές ήττες. Πιο πρόσφατη αυτή από τον Ηρόδοτο με 1-0, όμως βαθμολογικές συνέπειες δεν υπάρχουν. Σίγουρα θα στοχεύσει σε κάτι καλύτερο του χρόνου, ενώ φέτος αρκέστηκε κάπου στα μέσα του σχετικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Ήδη το μυαλό του στα ματς με την Βέροια το έχει ο Λεβαδειακός, όμως και με τον Εργοτέλη δεν βγάζουμε άκρη. Καθόλου απίθανο το Over 2.5 στο 1.70. 

Ιεράπετρα - Ζάκυνθος: Έχει μπλέξει για τα καλά τελευταία η Ιεράπετρα και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης έχει συγκεντρώσει μόλις έναν πόντο στις πέντε πιο πρόσφατες αγωνιστικές. Ωστόσο έχει ως... μαξιλαράκι την αναμέτρηση με την ήδη υποβιβασμένη Ζάκυνθο και αν φτάσει στο τρίποντο τότε θα παραμείνει όπως και να έχει στην κατηγορία.

Αρκετά φιλότιμη προσπάθεια της Ζακύνθου όλο αυτό το διάστημα, αλλά ο οδυνηρός πρώτος γύρος δεν ήταν δυνατόν να ξεπεραστεί. Μάλιστα τελευταία κέρδισε τα Χανιά με 3-1, παρότι υποβιβασμένη και μαθηματικά. Τελευταίο ματς στην κατηγορία το σημερινό με την ενδιαφερόμενη Ιεράπετρα. 

Εκτίμηση: Μηδαμινό στοιχηματικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, όπου η Ιεράπετρα έχει ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Μόνο με το Over 2.5 γίνεται παιχνίδι στο 1.65. 

Ολυμπιακός Β' - Ολυμπιακός Βόλου: Το καλό το κράτησε για το τέλος ο Ολυμπιακός Β' και μάλιστα με διπλό επί της εξαιρετικής Νίκης Βόλου με 1-0. Τέταρτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, που άφησε το αποτύπωμα της στην κατηγορία, ενώ θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί της και σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. 

Σε μειονεκτική θέση όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός Βόλου, που πήρε πάντως το ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας και σκορ 2-1. Στο -3 από θέση παραμονής και πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να παραμείνει στην κατηγορία, με μοναδική βέβαια προϋπόθεση να κερδίσει και ο ίδιος τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό Β'. 

Εκτίμηση: Περισσότερο ταλέντο από τον Ολυμπιακό Β', όμως δεν θα μπλέξουμε με σημείο. Το σκορ μπορεί να ξεφύγει από το Over 2.5 σε απόδοση 1.90. 

Πανσερραϊκός - Νίκη Βόλου: Έστω και στο φινάλε ο Πανσερραϊκός δείχνει αποτελεσματικός, αφού μετά το 2-0 επί της Καβάλας ακολούθησε το σημαντικό διπλό επί του Αλμωπού Αριδαίας με 1-0. Έτσι βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας και με νέο τρίποντο σήμερα επί της Νίκης Βόλου παραμένει μια και καλή στην κατηγορία. 

Κάποια στιγμή θα χαλάρωνε και η Νίκη Βόλου, που μετά από ένα εντυπωσιακό νικηφόρο σερί έφτασε σε σημείο να μην κερδίζει για τρεις σερί αγωνιστικές. Τελευταία του χρονικά ήττα από τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό Β' με 1-0, ενώ στο τελευταίο ματς της σεζόν την φέρνει αντιμέτωπη με τον ενδιαφερόμενο Πανσερραϊκό εκτός έδρας. 

Εκτίμηση: Μονόπλευρο και εδώ το βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως ο άσος πληρώνει χαμηλά. Προτιμότερα τα 2-3 Goals σε απόδοση 2.00. 

Ηρόδοτος - Αστέρας Βλαχιώτη: Την κατάλληλη στιγμή επιχειρεί την αντεπίθεση του ο Ηρόδοτος για να παραμείνει στην κατηγορία και ειδικά το διπλό επί του Εργοτέλη με 1-0 έκανε την διαφορά. Με φόρμα 3-1-0 στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές ανέβηκε πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού και με νέα νίκη σήμερα σώζεται μια και καλή. 

Από σημαντική νίκη προέρχεται και ο Αστέρας Βλαχιώτης, που κέρδισε με ανατροπή το Αιγάλεω και σκορ 2-1. Έτσι διατηρεί αρκετές ομάδες από κάτω του, όμως θα ήθελε έστω έναν πόντο σήμερα για να αισθάνεται σίγουρος. Αυτή την στιγμή βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του πίνακα. 

Εκτίμηση: Περισσότερο αγχωμένος ο Ηρόδοτος, αλλά και ο Αστέρας Βλαχιώτη δεν θέλει να χάσει αυτό το παιχνίδι. Με ρίσκο στο Goal/Goal και το 2.10. 

Βέροια - Καβάλα: Σοβαρή ώστε να μην δώσει δικαιώματα η Βέροια παρουσιάστηκε στην Ηγουμενίτσα και κέρδισε δίκαια τον Θεσπρωτό με 3-1. Ένα αποτέλεσμα που της επέτρεψε να «κλειδώσει» μια και καλή την πρωτιά του βόρειου ομίλου και πλέον περιμένει σε αγώνα μπαράζ τον Λεβαδειακό για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. 

Μπόλικο άγχος αναμενόμενα για την Καβάλα στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή και δεν μπόρεσε να αποκομίσει κάτι καλύτερο από το ισόπαλο 1-1. Ακόμη και έτσι μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, αρκεί να βγάλει διπλό σήμερα στην Βέροια και να περιμένει απώλειες από τις ομάδες που είναι αμέσως από πάνω. 

Εκτίμηση: Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον και είναι με το μέρος της Καβάλας. Χαμηλό το διπλό και θα προτιμήσουμε το Over 2.5 στο 1.90. 

Οι επιλογές

Αναγέννηση Καρδίτσας - Ξάνθη Goal/Goal (1.85) / Stoiximan
Αιγάλεω - Διαγόρας Ρόδου 2-3 Goals (2.00) / Bet365
Κηφισιά - Καλαμάτα Χ (3.10) / Betshop
Ολυμπιακός Β' - Ολυμπιακός Βόλου Over 2.5 (1.90) / Sportingbet
Βέροια - Καβάλα Over 2.5 (1.90) / Novibet