23/04/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Σκορ και κίνητρο

Καλημέρα σε όλους. Επιστροφή στη στήλη μας για σήμερα, ξεχώρισα δύο σημεία από το αποψινό πρόγραμμα όπου και θα επικεντρωθούμε στα παιχνίδια της Premier League. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ξεκίνημα λοιπόν από την πρώτη -χρονικά- αναμέτρηση, το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επέστρεψε στα τρίποντα με τον πλέον εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ νικώντας με 4-2, στο ντέρμπι του Λονδίνου, στην έδρα της Τσέλσι. Ο Αρτέτα έπαιξε μυαλωμένα, δίχως σκοπιμότητες, περιμένοντας τον αντίπαλο να κάνει το λάθος για να το εκμεταλλευτεί και να σκοράρει. Όσο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχασε με 4-0 από την Λίβερπουλ δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι δεν είναι ούτε φέτος ικανή για να πρωταγωνιστήσει. Ο Τεν Χαν αναλαμβάνει από του χρόνου νέος προπονητής στην ομάδα με την γκρίνια στις τάξεις των οπαδών να μεγαλώνει όλο και περισσότερο κάθε αγωνιστική. Στο σημερινό ματς περιμένω από την Άρσεναλ να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ισπανός προπονητής θα χρησιμοποιήσει εκ νέου το 4-2-3-1, σύστημα που λειτούργησε μεσοβδόμαδα. Δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά στην αρχική ενδεκάδα. Ο Νκετιά έδειξε ότι μπορεί να επομιστεί τον ρόλο του φορ στην ομάδα ενώ Σάκα, Σμίθ Ρόου και Έντεγκαρντ αποτελούν τρεις παίκτες με μπόλικη ποιότητα που μπορούν να εναλλάσουν όλες τις θέσεις πίσω από τον μοναδικό προωθημένο. Όσο για την Μάντσεστερ, εξακολουθεί να μην μπορεί να διορθώσει τα κενά στα μετόπισθεν ενώ και το κέντρο δεν μπορεί να γίνει ο «συνδετικός κρίκος» για να δημιουργηθούν φάσεις για γκολ στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι έχουν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο, να επιστρέψουν από του χρόνου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τερματισμό στην πρώτη τετράδα. Το μομέντουμ ευνοεί τους «κανονιέρηδες», επιλογή θα αποτελέσει ο άσος σε απόδοση 2.10.

Συνέχεια με το Μπρέντφορντ - Τότεναμ. Μπορεί η ομάδα του Φρανκ να είναι αδιάφορη στο πρωτάθλημα ωστόσο αυτό μόνο καλό της κάνει καθώς παίζει απελευθερωμένα, έχοντας πάρει αρκετές νίκες το τελευταίο διάστημα. Ο Έρικσεν περνάει δεύτερη νιότη έχοντας δέσει απόλυτα με τους Βίσα, Τόνι και Μπουεμό στην κορυφή της επίθεσης. Όσο για την Τότεναμ, μπήκε τέλος στο σερί νικών που έτρεχε, την περασμένη αγωνιστική. Δεν έβγαλε όρεξη για να πάρει το ματς απέναντι στην Μπράιτον, ήταν νωχελική και δίκαια ηττήθηκε με 1-0. Σήμερα ωστόσο περιμένω τα πράγματα να είναι διαφορετικά από πλευράς φιλοξενούμενων. Η Μπρέντφορντ δεν αναμένεται να αλλάξει πλάνο παιχνιδιού. Θα παίξει για ακόμα έναν αγώνα φουλ επίθεση με στόχο να είναι ελκυστική και να εντυπωσιάσει για άλλη μία φορά τους οπαδούς της που την έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Κόντε προσπάθησε όλη την ομάδα να «αφυπνίσει» τους παίκτες του. Μην ξεχνάμε ότι έχει να διαχειριστεί ένα αρκετά ποιοτικό σύνολο. Ο Κέιν είναι ίσως ένα από τα καλύτερα φορ στον κόσμο. Δεν σκοράρει μόνο αλλά και δημιουργεί παιχνίδι. Σον και Κουλουσέφσκι θα επιδιώξουν να τρέξουν από τα άκρα ενώ Έμερσον και Σεσενιόν θα προσφέρουν επίσης στο επιθετικό κομμάτι με τα ανεβάσματα τους, προσπαθόντας να δημιουργήσουν υπεραριθμία στην αντίπαλη περιοχή. Τον πρώτο λόγο λοιπόν στην αναμέτρηση έχει το Over 2.5 σε απόδοση 1.82.

Οι επιλογές μου:

14:30 Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1 (2.10) / Stoiximan - 10 units
19:30 Μπρέντφορντ - Τότεναμ: Over 2.5 (1.82) / Stoiximan - 10 units