Προγνωστικά F1 05/12/2021 Previews Γράφει ο Jim Kiromitis

Saudi Arabia GP: H χαρά του funbet

Τον απόλυτο γύρο πλησίασε εχθές να κάνει ο Max, ωστόσο λίγα μέτρα πριν τον ολοκληρώσει, μια επαφή στις μπαρίερες ήταν αρκετή ώστε να μην τερματίσει και να παραμείνει στην 3η θέση. Polemanγια 103η φορά στην καριέρα του ο Sir Lewis Hamilton με διαφορά 0.111 δευτ. από τον 2ο ValtteriBottas. Ακολουθούν οι Leclerc και Perez στην 4η και 5η με τον Gasly για ακόμη μια φορά να τερματίζει ψηλά και να κλείνει έτσι την 6-άδα. Απογοητευτικές εικόνες από τα μονοθέσια της Aston Martin που δεν αγωνίστηκαν ιδιαίτερα πολύ ώρα αφού, αποκλείστηκαν από το  Q1.
Όπως είπαμε και χθες, το σημερινό σιρκουί, είναι ιδιαίτερο και πολύ δύσκολο. Το είδαμε με τον Sainz, το είδαμε και με τον Verstappen. Το παραμικρό λάθος είναι αρκετό ώστε να οδηγηθείς σε DNF. Εκεί θα εστιάσουμε σήμερα καθώς για τον αγώνα της πρώτης θέσης υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Ξεκινάμε…

 

Διαφορά νίκης: Μάχη μέχρι το τέλος

Το Jeddah Street Circuit είναι πολύ στενό και έχει πολλές, πραγματικά πολλές, στροφές. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά απαγορεύει τις προσπεράσεις. Ο αγώνας σήμερα θα παιχτεί στην στρατηγική της κάθε ομάδας που θα οδηγήσει έμμεσα σε προσπέραση. Επιπλέον όπως προαναφέραμε, σήμερα περιμένουμε πολλές κίτρινες σημαίες. Κάτι που σημαίνει πως οι διαφορές δεν θα ανοίγουν ιδιαίτερα πολύ. Έτσι λοιπόν με το πέρας των 50 γύρων περιμένουμε την διαφορά να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη κάτι που αφενός θα οδηγήσει σε ένα δραματικό φινάλε και αφετέρου θα μας χαρίσει ένα πολύ καλό 3.75. Διαφορά νίκης κάτω από 5 δευτ. λοιπόν με τα δεδομένα της ημέρας και την απόδοση να διαμορφώνουν ένα πολύ δυνατό, value bet.

 

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Bet of the year

4 DNF για το συγκεκριμένο σιρκουί είναι δουλειά ενός γύρου. Τα είπαμε και παραπάνω. Είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεθείς εκτός αγώνα με ένα μικρό λάθος και φέτος στο grid υπάρχουν πιλότοι που μπορούν να προκαλέσουν εύκολα αυτό το λάθος. Το Under 16.5 στον αριθμό των καταταγμένων οδηγών στο 1.85 είναι ιδανικό. Αν υπήρχε και χαμηλότερα (π.χ. το Under 14,5) ωστόσο θα αρκεστούμε σε αυτό και θα το επιλέξουμε ως Bet of the year. Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να πούμε για το συγκεκριμένο σημείο, καθώς αναλύθηκε και παραπάνω. Ωστόσο από αυτό το under, θα προκύψουν αρκετά funbets με τα οποία θα ασχοληθούμε αμέσως μετά. Όλα βασίζονται στο γεγονός ότι θα δούμε κίτρινες σημαίες ίσως και κόκκινη (πληρώνεται στο 1.95) και στα πολλά DNF.

Με ασίστ τα πολλά DNF θα κινηθούμε σε δυο ακόμη bets. Να μην τερματίσει ο Lewis Hamilton και ο Max Verstappen. Ο πρώτος θα τα δώσει όλα για να ισοφαρίσει και ο δεύτερος θα ρισκάρει μέχρι τέλους αφού, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ακόμα και αν αμφότεροι δεν τερματίσουν. Θα δούμε πολλά σήμερα. Ίσως τους δούμε να τρακάρουν και μεταξύ τους. Στο 6.00 ο Lewis στο 6.50 o Max.

 

Τερματισμός στους βαθμούς:

Έχουμε ανοιχτό το bet μας στο George Russell για τον τερματισμό του στην 10-άδα (από 4.00 τώρα στο 3.75) και αν κάποιος δεν το έχει επιλέξει ως early σημείο έχει πολύ καλή αξία και σήμερα. Παραμένοντας στον Βρετανό, θα τον επιλέξουμε να βρεθεί και μέσα στην 6-άδα. Έχουμε δει πως είναι ανθεκτικός σε συνθήκες πανικού (συνήθως πανικοβάλλεται όταν αγωνίζεται σόλο), οπότε ξανά με τα δεδομένα ημέρας, ίσως τον δούμε και στην 6-άδα και μας επιβεβαιώσει το 26.00 της Novibet

Στις ίδιες περίπου τιμές κυμαίνεται και ο τερματισμός του Kimi στην 6-άδα και συγκεκριμένα στο 21.00. Ο Kimi θα οδηγήσει για προτελευταία φορά στην πρώτη κατηγορία της Formula καθώς έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του. Τον έχουμε δει να εκτελεί όπως παλιά και δεν είναι καθόλου απίθανο σήμερα να επιβιώσει και να βρεθεί ακόμη και στην 6-άδα.

 

Αυτά. Για νεότερα, σημεία και σχόλια τα λέμε κλασικά σε Twitter και Telegram και το βράδυ σχόλιο για τον αγώνα στο BetRadio στην εκπομπή Live is Life με τον Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο.

 

(οι επιλογές μου)

Διαφορά νίκης: Κάτω από 5 δευτ. (3.75)/Novibet/20 units

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Under 16.5 (1.85)/Novibet/35 units

Να μην καταταχθεί: Lewis Hamilton (6.50)/Bet365/10 units

Να μην καταταχθεί: Max Verstappen (6.00)/Bet365/10 units

Τερματισμός στους βαθμούς: George Russell (4.00)/Novibet/20 units

Τερματισμός στην 6-άδα: George Russell (26.00)/Novibet/2 units

Τερματισμός στην 6-άδα: Kimi Raikonnen (21.00)/Novibet/2 units