28/08/2022 Blog Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

Ρίζος: Κούραση και απογοήτευση στην Σίβας (29/08)

Χαιρετώ όλους τους φίλους του betplanet! Μετά από μία ωραία Παρασκευή με 3/3, ένα μέτριο Σάββατο με 2/4, ήρθε και η Κυριακή χθες να κλείσει ένα τριήμερο το οποίο σε γενικές γραμμές αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Η Βίλα με την Γουέστ Χαμ δεν μου έκαναν την χάρη για το αμφίσκορο, ενώ και η Λυών έμεινε στο 1-1. Η Βιγιαρεάλ ήταν στο 0-0 αλλά δεν γνωρίζω την κατάληξη, οπότε ο συνολικός απολογισμός κινήθηκε στην μετριότητα. Πάμε να δούμε όμως τα σημερινά, καθώς αν και Δευτέρα, το κουπόνι κρύβει... διαμαντάκια! Για να τα δούμε...

Η πρώτη επιλογή χρονικά έρχεται από τη Νορβηγία και το Μπραν - Ράνχαϊμ. Η Μπραν βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα σερί 18-3-0 και γκολ 62-11 (!), ενώ η Ράνχαϊμ ακολουθεί στην τρίτη θέση με μεγάλη διαφορά και ρεκόρ 11-6-4. Φυσικά οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί σήμερα, αλλά εννοείται πως δεν υπάρχει αξία σε σημεία του 1,15 και του 1,20. Αντιθέτως, μπορεί να γίνει κουβέντα στα γκολ. Εάν δει κάποιος ψυχρά τα ματς θα διαπιστώσει ότι η Μπραν παίζει πιο επαγγελματικά θέλοντας να κρατά το μηδέν στην άμυνα, ενώ η Ράνχαίμ είναι κάπως πιο άναρχη όσον αφορά το σκορ και το θέαμα. Έχω την αίσθηση πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει γκολ, αφού περιμένω από την Μπραν να ανοίξει το σκορ από νωρίς και τους φιλοξενούμενους να... ανοίγουν το παιχνίδι στη συνέχεια. Το Over 3,5 στο 1,87 της Novibet μού αρκεί.

Συνέχεια στην Πορτογαλία και το Γκιμαράες - Κάζα Πία. Αμφότερες έρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα. Η Γκιμαράες μετά από 2 νίκες στο πρωτάθλημα γνώρισε την πρώτη της αποτυχία χάνοντας με 2-1 από την Πορτιμονένσε. Η Κάζα Πία από την άλλη, πήρε το πρώτο της τρίποντο κερδίζοντας με 2-0 την Μποαβίστα, φτάνοντας έτσι τους 4 βαθμούς σε 3 αγωνιστικές. Και οι δύο ομάδες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό και αυτό είναι άμυνα. Οι γηπεδούχοι, αν υπολογίσουμε και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έρχονται από 3/4 0-1 Γκολ στα τελευταία τους παιχνίδια, με την Κάζα Πία να μετρά 3/3 Under 2,5 και ισάριθμα No Goal, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ και αυτό από την Μπενφίκα. Με τον τρόπο που αγωνίζονται και οι δύο τα λίγα γκολ φαντάζουν ως η πιο πιθανή λύση στο Αλφόνσο Ενρίκες. Θα πάω λοιπόν με το Under 2,5 στο 1,72 της Novibet περιμένοντας χαμηλό σκορ.

Κλείνω με το Μπεσίκτας - Σίβασπορ από την Τουρκία. Η Μπεσίκτας κέρδισε με 4-1 την Καραγκουμρούκ και πήρε την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Απαλλαγμένη από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχει συλλέξει 7 βαθμούς σκοράροντας μάλιστα 8 γκολ σε αυτά τα ματς, στοχεύοντας ξεκάθαρα στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Σίβασπορ μόνο απογοήτευση μπορεί να κουβαλά μετά την ήττα της από την Μάλμε με 0-2 και τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ. Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έχει μπει στην χρονιά καθώς αγνοεί τη νίκη στα 6 πρώτα ματς. Έχασε το Σούπερ Καπ μέσα σε αυτά, ενώ έχει 2 βαθμούς σε 3 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχτεί συνολικά 14 γκολ στα 6 παιχνίδια! Κούραση και απογοήτευση με οδηγούν στον άσο, για μία Μπεσίκτας που είναι ξεκούραστη και αφοσιωμένη στον τίτλο. Καλή περίπτωση φαντάζει το 1 & Over 1,5 στο 1,80 της Novibet.

Όπως είδατε η μέρα μόνο αδιάφορη δεν είναι. Υπάρχουν καλές και δυνατές επιλογές, σε ένα πρόγραμμα που παραδοσιακά βγάζει σημεία. Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε! Τα λέμε αύριο...

 

Οι επιλογές μου:

 

19:00  Μπραν - Ράνχαίμ:  Over 3,5  (1,87)  - Novibet  - 15 Stake

21:00  Γκιμαράες - Κάζα Πία:  Under 2,5  (1,72)  - Novibet  - 15 Stake

21:30  Μπεσίκτας - Σίβασπορ:  1 & Over 1,5  (1,80)  - Novibet  - 15 Stake