10/08/2022 Previews Γράφει ο Siciliano .

Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Μαδρίτης (Τελικός ευρωπαικού σούπερ καπ 10/8/22)

Ρεπορτάζ Ρεάλ Μαδρίτης

Ονειρική σαιζόν η περυσινή για τον ιστορικό σύλλογο της ισπανικής πρωτεύουσας που πανηγύρισε την κατάκτηση της La Liga με άνεση, ενώ πραγματοποίησε εντυπωσιακή ευρωπαική πορεία που της απέφερε το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γερόλυκοι Μόντριτς και Μπενζεμά έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στις επιτυχίες αυτές και πλέον πλαισιώνονται από τους Ρούντιγκερ και Τσουαμενί που ήρθαν να ενισχύσουν το ρόστερ του Κάρλο Αντσελότι, αναμενόμενη η αποχώρηση του Γκάρεθ Μπέιλ. Την ερχόμενη Δευτέρα οι μερένγκες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το ισπανικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενοι στην έδρα της Αλμερία.

 

Απουσίες

Xωρίς σημαντικές απουσίες θα παραταχτεί απόψε η Ρεάλ.

 

Πιθανή ενδεκάδα

(4-3-3) : Κουρτουά - Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί - Κροος, Κασεμίρο, Μόντριτς - Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

 

Ρεπορτάζ Άιντραχτ Φρανφκούρτης

Πρόκειται για ομάδα που κλασικά ποντάρει στη διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και την περασμένη σαιζόν κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια του θεσμού. Το γεγονός αυτό από μόνο του κατέστησε τη χρονιά απόλυτα επιτυχημένη και βέβαια της έδωσε εισιτήριο για τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, η σαιζόν δεν άρχισε με ρόδινο τρόπο για τους Αετούς που διασύρθηκαν στην έδρα τους από τη Μπάγερν Μονάχου με σκορ 1-6 στη σαββατιάτικη πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα, ενώ αποχαιρετούν και τον πιο ποιοτικό τους ποδοσφαιριστή Φίλιπ Κόστιτς που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους. Παρά ταύτα, παίκτες και οπαδοί αντιμετωπίζουν τον αποψινό τελικό ως μία ευκαιρία για να έρθει ακόμα ένας ευρωπαικός τίτλος στο παλμαρέ του συλλόγου.

 

Απουσίες

Δεν υπολογίζεται απόψε ο φευγάτος μεσοεπιθετικός Κόστιτς.

 

Πιθανή ενδεκάδα

(3-4-2-1) : Τραπ - Τουρέ, Εντικά, Τούτα - Κνάουφ, Σόου, Ρόντε, Λεντζ - Γκέτσε, Καμάντα - Μπορέ

 

Στοιχηματική εκτίμηση

Μονός τελικός που διεξάγεται στο ουδέτερο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σαφέστατα το προβάδισμα λόγω ποιότητας, φανέλας κι εμπειρίας απέναντι σε μία Άιντραχτ που έρχεται ζαλισμένη από την εξάρα της πρεμιέρας κι έχοντας αποχαιρετήσει τον Κόστιτς. Δε θα μπορούσε να πληρώνει περισσότερο ο άσος, γλυκαίνει κάπως στο 1.62 του stoiximan εφόσον συνδυαστεί με over 1.5.