19/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Προμηθέας - Βαλένθια (19/01)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (2-7)

Ο Προμηθέας δεν είχε φέτος την πορεία που ιδανικά θα ήθελε στο EuroCup. Η ομάδα της Πάτρας έχει μείνει στο 2-6 και προφανώς δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά, το κλίμα είναι καλό, η δουλειά του Ηλία Ζούρου έχει αρχίσει να βγαίνει στο παρκέ, ενώ στο διάστημα της διακοπής, υπήρξαν και ορισμένες αλλαγές στο ρόστερ που αναμένεται να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τον Προμηθέα. Πριν από μερικές ώρες οι γηπεδούχοι επικράτησαν του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με 95-82 για το 8-4 στη Stoiximan Basket League και βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία τους. 

Μέχρι σήμερα ο Προμηθέας έχει ενεργητικό 72.4 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχεται 84 πόντους ανά παιχνίδι. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο Προμηθέας είχε χάσει από τη Βαλένθια με 82-92.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (6-3)

Η Βαλένθια, από τη μεριά της, έχει ρεκόρ 6-3 στον δεύτερο όμιλο του EuroCup και προφανώς έχει υψηλότερες βλέψεις από τον Προμηθέα. Γιατί, όμως, προσφέρεται ως αουτσάιντερ στην Πάτρα, ενώ πριν από μια εβδομάδα έφυγε νικήτρια από την έδρα της Ουλμ με 76-70; Ο λόγος είναι οι απουσίες της ισπανικής ομάδας. Βλέπετε, ούτε η Βαλένθια κατάφερε να ξεφύγει από τον κοροναϊό και στην Πάτρα θα παρουσιαστεί με σημαντικές ελλείψεις. Οι πιο κομβικές εξ αυτών είναι του Πρέπελιτς (γκαρντ), του Ριβέρο (φόργουορντ) και του Ντούμπλιεβιτς (σέντερ).

Κοντολογίς, η Βαλένθια ενώ βάσει ρόστερ μοιάζει ανώτερη, θα μπει στο παρκέ ως αουτσάιντερ. Σημειώστε πως μέχρι σήμερα οι Ισπανοί έχουν 3-1 εκτός έδρας, με ενεργητικό 86 πόντους ανά αγώνα και παθητικό 81.2 πόντους ανά ματς. Αριθμοί που πάντως αναμένεται να επηρεαστούν από τις απουσίες που αναφέραμε προηγουμένως.

Ο Προμηθέας έχει τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, στοιχηματικά, όμως, καλύτερα να ρίξουμε το βάρος μας στα ειδικά παικτών. Ο Κέντρικ Ρέι αναμένεται γι’ ακόμα ένα παιχνίδι να πάρει πολλές μπάλες, η Βαλένθια δεν παίζει σκληρή άμυνα και παράλληλα ο Αμερικανός παίζει και για τους αριθμούς του σε αυτά τα ματς. Στο 1.75 στη Stoiximan το over 14,5. Ακόμα, αξίζει το over 10,5 πόντοι του Χέρμανσον (1.85/Stoiximan), καθώς ο Ισλανδός γκαρντ θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες λόγω των απουσιών.