28/08/2022 Blog Γράφει ο Θάνος Καλόγηρος

Προγνωστικά US Open (29/8): Ρίσκο εξ' αρχής, πίστη στο πλάνο και στα handicap

Το τελευταίο Grand Slam, βρίσκεται προ των πυλών. Εκκίνηση στις 29/8, ημέρα Δευτέρα, με πολύ δυνατό πρόγραμμα στην κατηγορία της ATP. Ονόματα που μπαίνουν από νωρίς στο κόλπο, αποδόσεις που αξίζουν το ποντάρισμά μας και ανάλυση για τρεις αναμετρήσεις στην πρεμιέρα του US OPEN. Ένα τουρνουά που θα μας κρατήσει συντροφιά για 15 ημέρες, ως είθισται, στα μεγάλα τενιστικά ραντεβού. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

(21:15) Άλεξ Μόλκαν – Τιάγκο Μοντέιρο: Αμφότεροι δήλωσαν συμμετοχή στην pre-season του US OPEN. Ο Μόλκαν έπαιξε σε Μόντρεαλ και Σινσινάτι, αλλά δεν κατάφερε να διαγράψει κάποια αξιοσημείωτη πορεία. Είχε δύσκολες κληρώσεις. Όπως και να ‘χει, πλέον δουλεύει με τον Μαριάν Βάιντα, κάτι που σημαίνει πως έχει αποκτήσει ορισμένα στοιχεία στο παιχνίδι του που τον κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνο για κάθε αντίπαλο, ειδικά στις σκληρές επιφάνειες. Σημειώνει υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο πρώτο service (average), πάνω από 68%, ήτοι αποκτά ένα συστατικό που του δίνει προβάδισμα απέναντι σε τενίστες με μέτριο παιχνίδι επιστροφών. Ο Μοντέιρο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο στο 250άρι του Winston Salem. Είχε μόλις ένα break point απέναντι στον Μπενζαμίν Μπονζί (ήττα 2-0 sets), δίχως να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα το αντίπαλο service. Θεωρώ πως το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Δίνω προβάδισμα στον Μόλκαν. Εκτιμώ πως θα επικρατήσει με διαφορά -3,5 games, γεγονός που πληρώνει σε απόδοση 1.93 στον Stoiximan.

ΜΠΕΣ ΣΤΟ TELEGRAM CHANNEL ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ LIVE BETTING 

(21:30) Καρένιο Μπούστα – Ντομινίκ Τιμ: Προσπαθεί να επιστρέψει στα υψηλά στρώματα του tour και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό προφίλ. Τραυματισμοί, προβλήματα με την ψυχολογία του και αστάθεια, τρία από τα ζητήματα του αυστριακού Ντομινίκ Τιμ κατά την περασμένη διετία. Δείχνει να πατάει καλύτερα, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο… παλιός καλός Dominator. Ο Καρένο Μπούστα κατέκτησε το Μόντρεαλ. Τίτλος masters 1000 στο παλμαρέ του, όμως στο αμέσως επόμενο αποκλείστηκε από τον Κετσμάνοβιτς στον πρώτο γύρο στο Σινσινάτι (2-1 sets ήττα). Τακτικά, το παιχνίδι έχω την αίσθηση πως θα πάει σε μεγάλα rallies. Ο Τιμ αντέχει σε τέτοιες καταστάσεις. Δουλεύει με την ίδια ομάδα που τον έχει στηρίξει πολύ κατ’ αυτό το διάστημα. Θεωρώ πως θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και βελτιωμένος, καθώς είχε έξτρα χρόνο να δουλέψει τόσο αγωνιστικά-σωματικά, όσο και πνευματικά. Έχει μπροστά του ένα turning point για την καριέρα του. Τον έχουν μελετήσει άρτια τον Μπούστα. Δεν λέω πως θα κερδίσει, αλλά το +5,5 games πάνω του σε απόδοση διπλασιασμού (2.00), έχει βάσεις, λογική και συνάμα αξία, μόνο εάν παρουσιαστεί βελτιωμένος και σταθερός. Αξίζουν 5 units στο handicap υπέρ του.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΟΥ, ΣΤΟΥΣ PREMIUM TIPSTERS ΤΟΥ BET-PLANET!

(22:00) Σταν Βαβρίνκα – Κορεντίν Μουτέ: Το πρόβλημα με τον Βαβρίνκα είναι πως σε όλα τα τουρνουά πλέον έχει δύσκολες κληρώσεις εξ’ αρχής, γι’ αυτό και οι αρνητικές του πορείες στα τρία τελευταία. Έξω στο Μόντρεαλ (1ος γύρος), έξω και στο Σινσινάτι (1ος γύρος). Βέβαια, το πάλεψε μέχρι το τέλος. Πήρε σετ και από τον Μάρεϊ και από τον Ρουουσουβουόρι. Παρουσίασε εκλάμψεις με φανταστικό τένις. Εάν βρει μεγαλύτερη διάρκεια, έχει τύχη απέναντι σε έναν αλλοπρόσαλλο Μουτέ, δίχως ιδιαίτερη έφεση στο service game του. Τα holds δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Γάλλο, έχοντας έναν παίκτη απέναντί του που επιστρέφει σίγουρα, βαθιά και διαδοχικά (Βαβρίνκα). Η εμπειρία ίσως αποκτήσει δυναμικό συντελεστή στην εξίσωση. Το one-handed backhand του Ελβετού δουλεύει –ακόμα- σε υψηλές στροφές. Η νίκη του Stan σε τιμές αουτσάιντερ (2.10) μου αρέσει και προκρίνεται στις τελικές επιλογές.

ΥΓ. Έπειτα από επικοινωνία με head of analytics της WTA και παίκτριας top-10, έλαβα τη γνώση πως οι μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν φέτος στο US OPEN, έχουν χαρακτηριστικά χωμάτινης επιφάνειας, κάτι που δυσκολεύει πολύ το κοντρόλ στους τενίστες. Όλοι έχουν εκφράσει παράπονα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Μένει να δείξει πόσο θα επηρεάσει ορισμένα φαβορί το συγκεκριμένο στοιχείο και ποιος θα καταφέρει να συνηθίσει την επιφάνεια και την αναπήδηση πιο γρήγορα. 

Νέα δωρεάν προσφορά* χωρίς κατάθεση. Promo code BOOK50.

(προτάσεις)

Μόλκαν – Μοντέιρο: Μόλκαν -3,5 games (1.93) / 10 units 

Μπούστα – Τιμ: Τιμ +5,5 games (2.00) / 8 units 

Βαβρίνκα – Μουτέ: Βαβρίνκα (2.10) / 5 units

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ BET-PLANET!

Twitter: https://twitter.com/betplanetgr 

Instagram: https://www.instagram.com/betplanetgr/ 

Facebook: https://www.facebook.com/betplanetgr 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCOBsZf_biqweSvTttcgvP2Q 

*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις