05/11/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (5/11): Με πολύ μέλλον, αλλά χωρίς… παρόν

Γράφει ο Berliner

Στο στοίχημα είναι βασικό να γίνεται ανασκόπηση και ενδοσκόπηση στα παλιά μας πονταρίσματα, κερδισμένα ή χαμένα. Μόνο έτσι καταλαβαίνουμε τι πάει καλά και πρέπει να συνεχιστεί ή τι πρέπει να αλλάξει. Για παράδειγμα, η νίκη του Μιλγουόκι στη Μινεσότα χθες βράδυ ήταν καλό διάβασμα, αλλά μεταξύ μας ήταν ένα εύκολο μπετ. Έπρεπε να πάμε με δυνατότερο ποντάρισμα. Από την άλλη τα λάθη του Durant στην Ουάσινγκτον δεν ήρθαν. Γιατί; Μπας και έκανα λάθος και παρά την απουσία του Irving πήρε άλλος την μπαγκέτα στη δημιουργία της επίθεσης; Όχι. Απλά οι γηπεδούχοι Wizards ξέχασαν ό,τι άμυνα ήξεραν για 48 λεπτά. Ο Durant είχε γύρω του λιβάδια ολόκληρα για να πασάρει. Μα τω Θεώ, όσοι είδαν το ματς θα το καταλάβουν. Έχασε την ντρίμπλα στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ο Kuzma έτρωγε ηλιόσπορους και δεν το κατάλαβε καν. Κόντρα σε 25 από τις 28 άλλες ομάδες της λίγκας, τα τέσσερα λάθη θα είχαν έρθει.

Εντάξει, το έβγαλα από μέσα μου. Πάμε στα σημερινά. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο, αλλά στοιχηματικά δεν προκύπτουν πολλές ευκαιρίες. Μας έχει τρελάνει και το Λας Βέγκας, που φέτος βγάζει αποδόσεις παικτών δύο ώρες πριν το ματς. Πώς να δουλέψεις έτσι; Αρκετά με την γκρίνια όμως. Ακόμα και σε μια τέτοια μέρα, δεν μπορεί, κάτι θα υπάρχει να ξεχωρίσουμε.

Orlando Magic - Sacramentio Kings (23:10)

To Σακραμέντο των 2 νικών σε 7 ματς πηγαίνει να παίξει με το Ορλάντο των 2 νικών σε 5 ματς. Μιλάμε για δύο από τις πιο αδύναμες ομάδες του NBA. Αλλά και για δύο από τις ομάδες με τους πιο ενδιαφέροντες νεανικούς κορμούς. Το μέλλον τούς ανήκει. Ειδικά στους Magic.

Αλλά το ζήτημα είναι τι συμβαίνει τώρα. Φοβάμαι να πάω σε σημείο. Απρόβλεπτο πότε η καθεμία από τις δύο ομάδες θα κάνει το ξέσπασμά της. Και πολλά θα κριθούν απόψε από το τρίποντο. Το Ορλάντο ψάχνει συνέχεια το σκοράρισμα από τη ρακέτα, είτε με τον De’Aron Fox να στήνει πικ εν ρολ με τον Wendell Carter Jr., είτε με ατομικές προσπάθειες του Paolo Banchero. Ωστόσο, στη ρακέτα των Kings δεσπόζει ο αμυντικός ογκόλιθος που ονομάζεται Domantas Sabonis. Ο Λιθουανός είναι από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου και δεν ανέχεται να του καταπατούν το χώρο. Οπότε περιμένω το Ορλάντο να παίξει αρκετά από την περιφέρεια.

Αυτό σημαίνει λιγότερες μπάλες στον Banchero και λιγότεροι εύκολοι πόντοι. Μπορεί να χτυπήσει απ’ έξω, αλλά για να μαζέψει πόντους θα πρέπει να πάρει πάρα πολλές προσπάθειες (ή να βρεθεί σε βραδιά καριέρας).

Οπότε μου αρέσει πολύ αυτό το under 21.5 στους πόντους του. Εκεί είναι ο μέσος όρος του και μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπίσει αμυντικό του βεληνεκούς του Sabonis, ο οποίος εικάζω ότι θα αφοσιωθεί περισσότερο σε αυτόν και λιγότερο στον σέντερ Wendell Carter.

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers (04:10)

Όσοι είχαν ξεγράψει το Phoenix, πλέον σίγουρα ανασκευάζουν. Και αν αυτή είναι η αλήθεια για τους Suns, τι να πούμε για τους Trail Blazers; Ένας Lillard μόνος του δεν μπορεί, λέγαμε. Αλλά μπορούσε. Και μετά τραυματίστηκε. Και οι συμπαίκτες του συνεχίζουν να μπορούν! Ο Jerami Grant είναι μαγικός, ο Anfernee Simons παίζει το μπάσκετ της ζωής του και ο Nurkic κάνει στην εντέλεια τη δουλειά, παρότι είναι σαφώς πιο αργός σε σχέση με παλιότερα.

Οι δυο τους έπαιξαν ξανά, στο ίδιο γήπεδο, τα ξημερώματα (για τα δικά μας πάντα ρολόγια). Και το Πόρτλαντ πήρε ξανά τη νίκη με κάποιον τρόπο. Σήμερα νομίζω ότι ήρθε η ώρα του Φοίνιξ, αλλά το line είναι πολύ ψηλό. Από την άλλη είναι χαμηλό το line των πόντων. Οπότε θα πάμε για μια… «τουφεκιά», με ένα καλοπληρωμένο combo.

Προτάσεις

Orlando Magic - Sacramentio Kings: Paolo Banchero Under 21.5 πόντοι (1.91) / 10 μονάδες
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers: Blazers (+9.5) + Over 215.5 πόντοι (3.45) / 4 μονάδες