30/10/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (30/10): Αστάθμητοι παράγοντες

Γράφει ο Berliner

Η βασική ιδιαιτερότητα του στοιχήματος στο ΝΒΑ είναι ότι δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Υπάρχουν ένα κάρο παράγοντες οι οποίοι δεν μας είναι γνώριμοι. Μία σεζόν 82 αγώνων σημαίνει πως κανένα ματς δεν είναι do or die, τουλάχιστον όχι πριν το φινάλε της σεζόν, όταν το κάδρο έχει ήδη κρεμαστεί και εμείς απλά το κουνάμε για να ισιώσει στο καρφί. Κάποιες από αυτές τις παραμέτρους θα λάβουμε σήμερα υπόψη.

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans (21:10)

Δεν είναι μόνο ότι οι ομάδες παίζουν ματς ανά δυο μέρες και ενίοτε back-to-back. Είναι οι τεράστιες αποστάσεις που καλύπτουν από τη μία άκρη της αχανούς χώρας στην άλλη. Η Νέα Ορλεάνη είχε ρεπό χθες. Και τι έκανε στο ρεπό της; Ταξίδεψε από το Φοίνιξ στο Λος Αντζελες. Σχεδόν μία ώρα πτήση. Τίποτα το φοβερό. Αλλά ήταν η τέταρτη πτήση τέτοιας απόστασης σε μια βδομάδα. Και τώρα καλείται να παίξει πρωινό σχεδόν παιχνίδι με τους  Clippers.

Και αυτό για να χαρεί η Ευρώπη. Μπασκετάκι σε ώρα φυσιολογική για εμάς, σημαίνει ότι οι ομάδες πρέπει να είναι στο γήπεδο από τις 11 παρά τοπική ώρα για να μπουν στο παρκέ στις δώδεκα το μεσημέρι. Άντε να βρεις μετά ρυθμό στο παιχνίδι σου. Και ας σε λένε Zion Williamson. Και ας σε λένε Brandon Ingram. Τα ονόματα δεν είναι τυχαία. Ο δεύτερος θα είναι σίγουρα απών, ενώ και το Zion δύσκολα θα αγωνιστεί. Κι άλλο τσεκ στη λίστα μας.

Ποια είναι τα λοιπά δεδομένα; Οι Clippers έχουν φέτος 4/5 under. Επίσης, στα τελευταία πέντε ματς μεταξύ των δύο ομάδων είχαμε 4/5 under. Οι Clippers παίζουν άμυνα, αλλά επιθετικά πετυχαίνουν μόλις 102 πόντους ανά ματς. Το line είναι εξαιρετικά υψηλό και το θεωρώ λάθος των μπουκ. Ξεκάθαρα πάω με το Under και μάλιστα σε εναλλακτικό line για να ανέβει η απόδοση.

Phoenix Suns - Houston Rockets (03:10)

Θα την πω την αμαρτία μου. Δεν περίμενα το Φοίνιξ να είναι τόσο καλό φέτος. Οχι ότι θα είναι κακό, αλλά όχι να παίζει αυτό το μπάσκετ. Ο Devin Booker είναι στην καλύτερή του φάση και οδηγεί την ομάδα του στο δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της Δύσης, με 4-1. Ένα ρεκόρ που πιθανότατα θα διευρυνθεί απόψε κόντρα στους απογοητευτικούς Rockets.

Δεν υπάρχει αξία στον άσο, ούτε στο spread. Αλλά υπάρχει ένα ειδικό στοίχημα που δεν μπορώ να παραβλέψω. Όποτε το Φοίνιξ νικάει εύκολα, οι βασικοί παίρνουν ανάσες. Περιμένω τον Booker να παίξει λιγότερα από 35 λεπτά. Οπότε το Under 37.5 σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ μου κάνει. Αν φορτσάρει, μπορεί να το καλύψει μονάχα με πόντους. Αλλά δεν θα έχειι λόγο, καθώς ακολουθούν πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια με Μινεσότα (4-2) και Πόρτλαντ (5-1).

Προτάσεις

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans: Under 223.5 πόντοι (1.97) / 12 μονάδες
Phoenix Suns - Houston Rockets: Devin Booker Under 37.5 πόντοι + ριμπάουντ + ασίστ (1.95) / 6 μονάδες