28/10/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (28/10): Το παραμελημένο Under

Γράφει ο Berliner

Το χθεσινοβραδινό 2/2 το απόλαυσα δεόντως. Όχι μόνο τη στοιχηματική νίκη, αλλά και τα παιχνίδια αυτά καθαυτά. Όμορφο μπάσκετ και ψηλά σκορ ήταν ό,τι πρέπει για το ξύπνημα από τα χαράματα. Τα στατιστικά δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι παίκτες του στοιχήματος αγαπάνε το over, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Το under το παραμελούμε. Επειδή θέλουμε να δούμε θέαμα, μεταφέρουμε αυτήν την επιθυμία στα δελτία μας. Όμως το under είναι εξίσου πιθανό και πολλές φορές πιο επικερδές.

Κάπως έτσι προσεγγίζω τη βασική μου επιλογή από τα σημερινά παιχνίδια του ΝΒΑ. Πάμε χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Milwaukee Bucks - New York Knicks (03:10)

Το Μιλγουόκι του Γιάννη, η μόνη αήττητη ομάδα στο ΝΒΑ αυτήν τη στιγμή, υποδέχεται τη Νέα Υόρκη, η οποία έχει ρεκόρ 3-1. Το πιο σημαντικό είναι το πώς έχουν έρθει οι νίκες των δύο ομάδων: με έμφαση στην άμυνα. Να κάτι που δεν ακούς κάθε μέρα όταν αναλύεις κανονική περίοδο του ΝΒΑ. 

Το Μιλγουόκι είναι 1ο στο αμυντικό rating και η Νέα Υόρκη 8η. Οι Bucks επιτρέπουν 97 πόντους ανά αγώνα στους αντιπάλους τους. Οι Knicks 113. Ένα τέτοιο ματς περιμένω το βράδυ. Με την κάθε ομάδα να πετυχαίνει 106-112 πόντους.

Για αυτό και η επιλογή δεν μπορεί παρά να είναι το Under 223.5 σε απόδοση 1.97.

Orlando Magic - Charlotte Hornets (02:10)

Εδώ η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Μιλάμε για δύο ομάδες που δεν ξέρουν τι σημαίνει άμυνα. Η Σάρλοτ είναι η πιο επιθετική ομάδα της λίγκας. Πετυχαίνει 124.5 πόντους ανά ματς, περισσότερο από κάθε άλλον στο ΝΒΑ. Με επιθέσεις 7 δευτερολέπτων, δίνει εντυπωσιακό ρυθμό στα παιχνίδια, έναν ρυθμό που το νεανικό Ορλάντο μπορεί να ακολουθήσει. 

Δεν εμπιστεύομαι την επίθεση του Ορλάντο, για αυτό και σκέφτομαι ότι το γενικό line των 226,5 πόντων είναι ψηλό. Όμως αν απομονώσουμε τους Hornets, τότε μπορούμε να βγάλουμε κάτι καλό.

Προτάσεις

Milwaukee Bucks - New York Knicks: Under 223.5 πόντοι (1.97) / 10 μονάδες
Orlando Magic - Charlotte Hornets: Charlotte over 115.5 πόντοι (2.12) / 8 μονάδες