27/10/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (27/10): Μια σχέση… πελατειακή

Γράφει ο Berliner

Έχοντας πλέον μια βδομάδα στις πλάτες μας στη φετινή σεζόν του ΝΒΑ, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα; Όχι πραγματικά. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν υπάρχει τίποτα το προβλέψιμο στην παρούσα φάση. Για αυτό και τα πονταρίσματα παραμένουν χαμηλά. Το ΝΒΑ, για το στοίχημα, ξεκινάει το Φλεβάρη. Αν το δούμε καθαρά αγωνιστικά, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι Bucks του Γιάννη παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα, οι Lakers του LeBron είναι τελευταίοι και καταϊδρωμένοι με ρεκόρ 0-4, ενώ είναι δύσκολο να επιλέξεις την πιο εντυπωσιακή ομάδα. Για εμένα αυτή είναι το Πόρτλαντ, που παίζει μπασκετάρα και δείχνει να είναι πιο «ομάδα» από ποτέ. Μένει να δούμε πόσο σημαντικός είναι ο τραυματισμός του Lillard. Γιατί καλός ο στρατός, όμως ο στρατηγός είναι πάντα αυτός που δίνει το έναυσμα.

Όμως πλατιάζω και αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Με τι θα ασχοληθούμε λοιπόν σήμερα; Το πρόγραμμα είναι σχετικά φτωχό, όμως αναλύοντας τα τέσσερα παιχνίδια της βραδιάς μπόρεσα να βρω δύο πιθανές ευκαιρίες.

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies (05:10)

Το ξυπνητήρι θα μπει κάπου στις πέντε και τέταρτο (ας χάσω τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, τον ακούω καθημερινά τρεις-τέσσερις φορές στα ματς του ΝΒΑ) για να δω αυτό το παιχνίδι. Ο Ja Morant εξελίσσεται στον αγαπημένο μου παίκτη να βλέπω στη λίγκα. Ο γκαρντ του Μέμφις είναι εκρηκτικός. Δεν υπάρχει άλλη λέξη να τον περιγράψει. Και όλα τα ματς της ομάδας του κινούνται γύρω από αυτό το στοιχείο. Μιλάμε, άλλωστε, για την τρίτη χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ ως τώρα, όμως επίσης αναφερόμαστε σε μία ομάδα με ρεκόρ 3-1. Τι σημαίνει αυτό; Επίθεση, επίθεση και πάλι επίθεση. Κατοχές εφτά δευτερολέπτων, γρήγορο transition και ένας μελλοντικός MVP να κρατάει την μπαγκέτα.

Επισκέπτονται ένα Σακραμέντο που έχει ξεκινήσει με 0-3. Αλλά δεν είναι απαραιτήτως κακή ομάδα. Επ’ ουδενί δεν είναι καλή, αλλά σίγουρα θα διεκδικήσει την είσοδο στο play-in τουρνουά στο τέλος της σεζόν.

Δεν αποκλείω να γίνει απόψε η έκπληξη, όμως δεν γίνεται να πας κόντρα σε αυτό το Μέμφις. Ένα Μέμφις που έχει σχέση... πελατειακή με το Σακραμέντο, με έξι σερί νίκες την τελευταία διετία. Θα παίξω ένα combo με την απλή νίκη των φιλοξενούμενων, σε συνδυασμό με ένα αρκετά βατό σύνολο πόντων.

Golden State Warriors - Miami Heat (05:10)

Την ίδια στιγμή που θα βλέπω το παιχνίδι στο Σακραμέντο, η άλλη μου οθόνη θα παίρνει σήμερα από ένα άλλο καλιφορνέζικο γήπεδο. Κι εδώ περιμένω πολύ ψηλό σκορ. Οι Warriors σκοράρουν. Αυτό το ξέρουμε. Είναι τέταρτοι στο ΝΒΑ με πόντους ανά αγώνα (120) και δεύτεροι στις ασίστ (29,3) και σίγουρα έχουν πεισμώσει μετά τη βαριά ήττα στο Φοίνιξ, όπου έφυγαν με μία διαφορά 29 πόντων στο κεφάλι.

Από την άλλη έχεις ένα Μαϊάμι που πριν μερικές μέρες έβαλε μόλις 90 κόντρα στο Τορόντο, όμως επέστρεψε με 119, χθες στο Πόρτλαντ.

Βλέπουμε λοιπόν δύο ομάδες που είναι ικανές να σκοράρουν. Προσωπικά περιμένω το Γκόλντεν Στέιτ να βάλει 123-128 πόντους, οπότε ένα σκορ γύρω στους 100 από το Μαϊάμι μπορεί να είναι αρκετό για να καλύψουμε το προτεινόμενο line.

Προτάσεις

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies: Νίκη Memphis + Over 223.5 πόντοι (2.15) / 10 μονάδες
Golden State Warriors - Miami Heat: Over 225.5 πόντοι (1.90) / 12 μονάδες