24/10/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (24/10): Μια Utah να την πιεις στο ποτήρι

Γράφει ο Berliner

Ολοι έχουμε κερδίσει και όλοι έχουμε χάσει. Αλλά όταν χάνεις έτσι, είναι γροθιά στα δόντια. Να χάνεις μέσα από τα χέρια σου ένα μπετ από σουτ εκτός ισορροπίας του Kelly Olynyk και το άλλο από αμαρκάριστο χαμένο λέι απ του Clint Capela. Γροθιά στα δόντια. Αλλά εδώ είναι το μυστικό. Αν κάτι μου έχει μάθει το στοίχημα, είναι ότι δεν πάμε για ρεφάρισμα. Κενό ερμάριο. Πάμε στα επόμενα.

ΣΟΥΠΕΡ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!

Houston Rockets - Utah Jazz (03:10)

Αν κάποιος έλεγε πριν μια βδομάδα ότι η Γιούτα θα είναι μέσα στις τέσσερις αήττητες ομάδες, θα τον περνάγαμε για τρελό. Μιλάμε όμως για ένα νεανικό γκρουπ που παίζει καταπληκτική επίθεση, με την οποία μακιγιάρει ιδανικά τα ξεκάθαρα αμυντικά κενά. Και το Χιούστον… Το Χιούστον είναι το περσινό Χιούστον. Είναι η χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Ίσως να μην είναι τελευταίο στο φινάλε της σεζόν, όμως ακόμα και όσοι μείνουν από κάτω, θα έχουν ένα πλάνο. Το rebuilding θέλει θυσίες.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Θα ρωτήσει κανείς γιατί η Γιούτα είναι αουτσάιντερ. Γιατί παίζει δεύτερη σερί μέρα, έχοντας κάνει 600 χιλιόμετρα από τη Νέα Ορλεάνη. Ναι, η κούραση θα παίξει ρόλο. Αλλά στον διπλασιασμό παίρνεις με άνεση την καλύτερη ομάδα. Η διαφορά, σε αυτήν τη φάση της σεζόν, είναι σημαντική και αποδόσεις του 1.98 είναι πολύ θελκτικές.

Miami Heat - Toronto Raptors (02:40)

To Μαϊάμι έχει ποιότητα, όμως είναι ξεκάθαρό ότι κάτι λείπει. Πιθανότατα στην πορεία της σεζόν θα βρεθεί η συνταγή, όμως προς το παρόν ο Lowry είναι εκτός κλίματος και ο Herro είναι αποδοτικός μόνο όταν παίζει με το second unit. Ο Strus βρίσκει πατήματα, που είναι καλό, αλλά αν πρέπει να βρεθεί ένα πρόβλημα, αυτό είναι ο Bam Adebayo. Ο ψηλός του Μαϊάμι είναι μουδιασμένος. Δεν έχει πάνω από 9 ριμπάουντ σε κανένα ματς μέχρι στιγμής, ενώ ζήτημα αντιμετωπίζει και με το σκοράρισμα. Αντιμετωπίζει δεύτερη σερί φορά το Τορόντο και τον Siakam (ξεκίνησε καταπληκτικά ως σέντερ φετος) και πάλι περιμένω την απόδοσή του να είναι περιορισμένη.

Προτάσεις

Miami Heat - Toronto Raptors: Bam Adebayo Under 29.5 πόντους + ριμπάουντ + ασίστ (1.85) / 8 μονάδες
Houston Rockets - Utah Jazz: Νίκη Utah (1.98) / 12 μονάδες