23/10/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (23/10): Φουλ επίθεση στη Νέα Ορλεάνη

Γράφει ο Berliner, 

Πάντα μου φαινόταν εξαιρετικά παράξενο που μία ομάδα με το όνομα Jazz εδρεύει στο Σολτ Λέικ Σίτι, κρύο και άχρωμο, και όχι στις πραγματικές πατρίδες της τζαζ: το Σεντ Λούι ή τη Νέα Ορλεάνη. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι θέμα για άλλη φορά και αφορά κάποιους πολύ πλούσιους ανθρώπους που δεν νοιάζονται για την εντοπιότητα. Απλά σκεφτείτε πόσο αστείο είναι η Jazz να πηγαίνει φιλοξενούμενη στη Νέα Ορλεάνη. Σαν να έχεις ομάδα Πεντοζάλη Κομοτηνής, που παίζει κρίσιμο εκτός έδρας στην Κρήτη. Αλλά αρκετά με τις γενικολογίες. Πάμε στα προγνωστικά ΝΒΑ για απόψε.

New Orleans Pelicans - Utah Jazz (02:00)

Όπως θα καταλάβατε, ελπίζω, σήμερα θα ασχοληθώ με το παιχνίδι των New Orleans Pelicans κόντρα στη Utah Jazz. Η διαφορά στην ποιότητα είναι σαφής. Άλλωστε διαφορετικοί είναι και οι στόχοι. Οι Pelicans, με την τετράδα Zion, Ingram, Valanciunas και McCollum έχουν ίσως την πιο πλήρη επιθετική παραγωγή στο NBA. Αν οι σταρ τους παραμείνουν υγιείς, ο στόχος είναι ψηλός. Πολύ ψηλός.

Όσο για τη Utah, το καλοκαίρι έγινε ολική εκκαθάριση. Ο Rudy Gobert πήρε το δρόμο του Βορρά για τη Μινεσότα και ο Donovan Mitchell έφυγε κατά Κλίβελαντ μεριά. Ο στόχος είναι σαφής. Να χάσουμε όσο είναι δυνατόν, μπας και μας κάτσει ένα από τα δύο πρώτα νούμερα στο (εκπληκτικά ταλαντούχο) επόμενο ντραφτ. 

Ωστόσο, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής για τους δύο αντιπάλους: όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επίθεση. Δείτε τα δύο πρώτα παιχνίδια τους. Οι Pels έχουν μέσο όρο 127 πόντους. H Jazz έχει 127,5. Πάμε για ένα παιχνίδι στη φουλ επίθεση. Για αυτό και κράτησα το combo της νίκης των γηπεδούχων, με ψηλό σκορ. 

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets (24:00)

Η Ατλάντα θα παίξει το τρίτο σερί εντός έδρας παιχνίδι της, πριν ξεκουραστεί λίγο και φύγει για ένα τουρ πεντε αγώνων σε 8 μέρες στην ανατολική ακτή. Θέλει να έχει το 3/3 στα μπαγκάζια όταν μπει στο αεροπλάνο (έχει άλλωστε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ να την εξυπηρετεί). Για να το κάνει, πρέπει ο Trae Young να επαναλάβει ό,τι έκανε στις πρώτες δύο αγωνιστικές. 

Κόντρα στο Χιούστον είχε 23 πόντους και 13 ασίστ. Κόντρα στο Ορλάντο είχε 25 πόντους και 13 ασίστ. Γιατί; Μα γιατί ο Collins, ο Hunter και ο Capela είναι καλά και αξιοποιούν τις πάντα μαγικές πάσες του Trae. Ο Young έχει μειονεκτήματα ως παίκτης, όμως φέτος έχει βάλει στο μάτι το βραβείο του MVP. Θέλει να τελειώσει τη σεζόν με Double Double. Αυτό θα ψάξουμε και σήμερα.

Πρόταση

New Orleans Pelicans - Utah Jazz: Νίκη Pelicans + Over 223.5 πόντοι (2.07) / 10 μονάδες
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets: Trae Young Double Double (2.05) / 8 μονάδες