02/11/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (2/11): O Markkanen παίζει… τζαζ στο Ντάλας

Γράφει ο Berliner

Τα έγραφα και χθες. Αυτή η Γιούτα είναι μία ομάδα που κανείς δεν περίμενε να παίζει τέτοιο μπάσκετ. Πέρσι, με δύο σταρ στο ρόστερ, Gobert και Mitchell, έβγαζε παθογένειες. Φέτος, χωρίς πραγματικό σταρ, είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Εξακολουθεί να αδικείται στις αποδόσεις και μέχρι να την πάρουν χαμπάρι (είτε οι στοιχηματικές εταιρίες, είτε οι αντίπαλοι) θα αποτελεί ιδανικό σκαλοπάτι για να βασιστούμε και να φτάσουμε στη νίκη. Τι έχει λοιπόν σήμερα το πρόγραμμα και πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το μομέντουμ των Jazz;

Dallas Mavericks - Utah Jazz (02:40)

Το Ντάλας είναι σωστό φαβορί. Ο Luka Doncic σκοράρει κατά βούληση και είναι το μεγάλο φαβορί για το βραβείο του MVP στο φινάλε της σεζόν. Αλλά απέναντί του θα βρει τον άνθρωπο που προσωπικά θεωρώ πως θα αναδειχθεί πιο βελτιωμένος παίκτης. Ο λόγος ασφαλώς για τον Lauri Markkanen. Στον Φινλανδό θα βασιστώ για το σημερινό μου μπετ. Αλλά πριν φτάσουμε εκεί, πρέπει να δούμε τι κάνει τόσο διαφορετική τη φετινή Γιούτα.

Η κίνηση της μπάλας στην επίθεση θυμίζει πολύ αυτήν του Σαν Αντόνιο το 2014. Αυτός ο αλτρουισμός στην επίθεση, αυτή η έξτρα πάσα που βγάζει το ελεύθερο σουτ είναι που κάνει τη διαφορά. Και το σουτ είναι στην παρούσα φάση η δύναμη της Utah. Μιλάμε για την ομάδα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στη λίγκα. 

Φοβάμαι να παίξω τη νίκη κόντρα σε ένα δυνατό Ντάλας. Αν και εδώ που τα λέμε, ομάδες με έναν παίκτη-ορχήστρα η Γιούτα δεν τις φοβάται. Το έδειξε και κόντρα στο Μέμφις. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να πάω στα ειδικά του Markkanen. Τα lines του είναι αδικαιολόγητα χαμηλά.

Στα τελευταία ματς έχει σταθερά 25+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και μερικές ασίστ έτσι για την ποικιλία. Το 28,5 του ορίου στο combo δεν βγάζει νόημα.

Προταση

Dallas Mavericks - Utah Jazz: Lauri Markkanen over 28,5 πόντοι + ριμπάουντ + ασίστ (1.87) / 10 μονάδες