14/11/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (14/11): Δεν παίζουν μπάσκετ οι φανέλες

Γράφει ο Berliner

Καλή μπασκετική βδομάδα. Έχει τα καλά του να είσαι βραδινός τύπος. Όταν αρρωσταίνεις, τα συμπτώματα δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς το βράδυ. Εγώ ούτως ή άλλως κοιμάμαι με το ξημέρωμα, οπότε όλα καλά. Ανάμεσα σε τσαλακωμένα χαρτομάντιλα, παυσίπονα και κούπες με ζεστό τσάι, βλέπω το αποψινό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Στοιχηματικά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Οπότε πάμε συντηρητικά και μετρημένα σήμερα.

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder (02:40)

Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν ταραχώδες για τη Βοστώνη. Αλλά πλέον η ομάδα πάει τρένο. Και το όπλο δεν είναι η άμυνα. Όχι. Όλο το ζουμί είναι στην επίθεση. Ο Tatum και ο Brown κάνουν πολύ καλή σεζόν. Σκοράρουν ακατάπαυστα και οι αντίπαλες άμυνες εφαρμόζουν πάνω τους. Οπότε τι συμβαίνει; Οι συμπαίκτες τους μένουν ελεύθεροι, παίρνοντας ευκαιρίες για το εύκολο σουτ. 

Όταν οι Celtics παίζουν εντός, έχουν κατά μέσο όρο 123 πόντους. Και επιτρέπουν και σχετικά αρκετούς πόντους στους αντιπάλους. Όταν επιστρέψει ο Robert Williams, περιμένω την άμυνα των Κελτών να σφίξει αρκετά. Μέχρι τότε, το σκοράρισμα θα έχει την τιμητική του. Φτιάχνω λοιπόν ένα bet builder, βασισμένο στο στιλ της ομάδας που θα κυριαρχήσει στο εν λόγω ματς.

Golden State Warriors - San Antonio Spurs (05:10)

Φτάσαμε στα μέσα Νοέμβρη και οι Spurs είναι πάνω από τους Warriors στη βαθμολογία της Δύσης. Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται όταν το μόνο γρανάζι που δουλεύει για τους Πρωταθλητές είναι ο Steph Curry. Τα πράγματα είναι σκούρα στο Σαν Φρανσίσκο και οι Warriors πρέπει να δουν άμεσα τι γίνεται και να το αλλάξουν.

Τα δεδομένα για το σημερινό ματς είναι τα εξής: οι Warriors έχουν καλύτερο ρόστερ, αλλά κάτι δεν δουλεύει. Οι Spurs δεν παρατάνε κανένα ματς. Μπορείς να τους κερδίσεις, αλλά θα σου βγάλουν το λάδι. Το Σαν Αντόνιο είναι ξεκούραστο. Κέρδισε το Μιλγουόκι το Σάββατο και από το πρωί της Κυριακής το ρόστερ είναι στο Σαν Φρανσίσκο. Αντίθετα, οι Warriors έφτασαν σήμερα το πρωί στο σπίτι, έπειτα από την ήττα από τους Kings στο Σακραμέντο.

Σκέφτηκα να πάω με την «ξερή» νίκη των Spurs, όμως προτίμησα την κάποια ασφάλεια που προσφέρει το line των 5.5 πόντων.

Προτάσεις

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder: Boston -4.5 + Over 223.5 (2.10) / 4 μονάδες
Golden State Warriors - San Antonio Spurs: Spurs + 5.5 (2.07) / 4 μονάδες