12/11/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (12/11): Βρε μπας και δεν είναι κακοί τελικά;

Γράφει ο Berliner

Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Όλες οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν πλέον 12-13 παιχνίδια στο σακούλι. Είναι ώρα να κοιτάμε βαθμολογίες. Αν στην Ανατολή η τετράδα Bucks, Celtics, Hawks και Cavaliers έχει λογική, στη Δύση έχουμε σενάριο ταινίας στην κορυφή. Πρώτη η Γιούτα, δεύτερο το Πόρτλαντ. Η Γιούτα, που την είχαν στα φαβορί για τις τελευταίες θέσεις και το κυνήγι του πρώτου πικ στο ντραφτ. Και το Πόρτλαντ που ακόμα και με τον Lillard στο ρόστερ φάνταζε ομάδα των play-in στην καλύτερη. Ο σταρ τους τραυματίστηκε και η ομάδα συνέχισε να κερδίζει. Πλέον επέστρεψε και το μομέντουμ καλά κρατεί. Για σήμερα έχω επιλογές από τους δύο.

Washington Wizards - Utah Jazz (01:10)

Όταν η ΓΙούτα έβαλε κορδελίτσα σε Gobert και Mitchell και τους έστειλε σε άλλες πολιτείες, ο στόχος ήταν… η ήττα, Να χάσουμε παιχνίδια μπας και μας κάτσει ο Victor Wembanyama στο ντραφτ. Αλλά η παρέα του Markkanen του Conley και του Olynyk παίζει το πιο… ευρωπαϊκό μπάσκετ στο ΝΒΑ και κερδίζει. Δεν είναι πλέον αστείο. Δεν είναι πλέον σύμπτωση. Η νίκη της Γιούτα με καθαρή διαφορά 5+ πόντων μου αρέσει κόντρα σε μια Ουάσινγκτον που έχει αμφίβολους όλους τους βασικούς της. Αμφίβολος ο Beal, αμφίβολος ο Porzingis, αμφίβολος ο Wright, αμφίβολος ο Gibson. Μόνος του ο Kuzma δεν μπορεί να τραβήξει κουπί, όσο καλός κι αν είναι σε ρόλο έκτου παίκτη ο Hachimura.

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers (03:40)

Θα μπορέσει το εντυπωσιακό Πόρτλαντ να πάρει τη νίκη στο σπίτι του Luka Magic; Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να διαβάσω το παιχνίδι από αυτήν την οπτική. Πιο πολύ ενδιαφέρον βρίσκω στα ειδικά των παικτών. 

Εν τη απουσία του Lillard, το σκοράρισμα μοιράστηκε στους Blazers, όμως το μεγαλύτερο βάρος επωμίστηκαν ο Simons και ο Grant. Είναι λογικό τα νούμερά τους τώρα να πέσουν. Κυρίως του Simons. Θέλει την μπάλα στα χέρια του για να αναδειχθεί. Ο Jerami Grant μπορεί να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα ως off-ball shooter. Φέτος έχει μοιραστεί το παρκέ τρεις φορές με τον Lillard. Στις δύο περιπτώσεις καθάρισε άνετα το line των 17,5 και μία το ακούμπησε. Μου κάνει στις αποδόσεις που το βρίσκουμε.

Προτάσεις

Washington Wizards - Utah Jazz: Utah -4.5 (2.00) / 5 μονάδες
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers: Jerami Grant over 17.5 πόντοι (1.89) / 4 μονάδες