11/11/2022 Blog Γράφει ο Vas Bam

Προγνωστικά ΝΒΑ (11/11): Ψάχνοντας την εξαίρεση

Γράφει ο Berliner

Οι μάχες του Κλίβελαντ με το Γκόλντεν Στέιτ έβγαζαν πρωταθλητή τα προηγούμενα χρόνια. Οι Warriors έμειναν ψηλά, οι Cavs πέρασαν την παρακμή που ακολουθεί πάντα μια φυγή του LeBron, όμως είναι σήμερα από τις πιο υποσχόμενες ομάδες στη λίγκα με το δίδυμο Garland - Mitchell και άξιο συμπαραστάτη τον Allen. Δέκα σερί ήττες έχουν οι Cavs από τους Warriors. Μήπως ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό;

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers (05:10)

To Γκόλντεν Στέιτ έβαλε φρένο σε ένα πολύ κακό σερί. Ακόμα και αυτή η νίκη με το αδύναμο Σακραμέντο, φέρνει το ρεκόρ στο 4-7. Το χειρότερο ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει ποτέ Πρωταθλητής του NBA. Το Κλίβελαντ από την άλλη είναι στο 8-3 (παρά τις δύο σερί ήττες). H δύναμη των φετινών Cavs οφείλεται στην ομαδικότητα και στην εξαιρετική άμυνα. Εξαιρετική άμυνα στο καλάθι, γιατί ο περιορισμός του παιχνιδιού από μακριά δεν είναι το φόρτε τους. Και αυτό είναι που κάνουν οι Warriors καλύτερα από τον καθέναν.

Αν οι Πρωταθλητές θέλουν να έχουν τύχη απόψε, πρέπει ο Steph Curry (ο μόνος που διασώζεται από το φετινό ναυάγιο) να πετύχει ένα καράβι πόντους. Όπως κάνει δηλαδή κατά συρροή. Μόνο σε δύο ματς έχει βάλει λιγότερους από 30. Το line είναι πολύ ευνοϊκό. Επίσης μου αρέσει το over των γενικών πόντων, αφού περιμένω ένα ανοιχτό ματς.

Προτάσεις

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers: Steph Curry over 30.5 πόντους (2.32) / 7 μονάδες
Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers Over 230.5 πόντοι (1.89) / 4 μονάδες