18/06/2023 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Προγνωστικά Κροατία - Ισπανία: Μετρημένο τέμπο στον τελικό

Τελικός Nations League ανάμεσα σε Κροατία και Ισπανία (21:45), ο οποίος θα διεξαχθεί επί ολλανδικού εδάφους, στο «Ντε Κάιπ». 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

Η παλιά φουρνιά, καλά κρατεί. Η διαχείριση του Ντάλιτς από τον πάγκο, κρίνεται εξαιρετική. Ακόμη μια επιτυχία για τους Κροάτες, οι οποίοι επικράτησαν 4-2 (χρειάστηκε η διαδικασία της παράτασης) της οικοδέσποινας Ολλανδίας, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κροατίας πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο τα τελευταία χρόνια, και ήδη βγαίνουν νέες μονάδες που θα στελεγχώσουν το ρόστερ τις επόμενες σεζόν, σε όλες τις γραμμές. Άπαντες παρόντες όσον αφορά στο μπλογκάκι των απουσιών. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Για δεύτερη σερί φορά θα βρεθεί σε τελική φάση Nations League. Πέρσι, είχε ηττηθεί στην τελευταία πράξη από τη Γαλλία (ματς που διεξήχθη στο Μιλάνο). Φέτος, έχει την ευκαιρία να φτάσει στο στόχο και να καθαρίσει από σήμερα τη δουλειά. Η Ισπανία βρίσκει ρυθμό με τον Ντε λα Φουέντε στον πάγκο, ο οποίος και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σέβεται απεριόριστα τους Κροάτες. Δεν θα υπάρχουν αλλαγές σε σύγκριση με τον ημιτελικό, με Πίνο - Ασένσιο (Ροντρίγκο) - Μοράτα στην επιθετική τριπλέτα. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ 

Αδικείται από το σετ αποδόσεων η Κροατία, μιας και διαθέτει τεράστια εμπειρία, ειδικά στον άξονα, εκεί όπου ρυθμίζεται όλο το παιχνίδι. Η Ισπανία θα σημειώσει υψηλά ποσοστά κατοχής, αλλά το ζήτημα είναι σε ποιές ζώνες. Η λογική δείχνει πιο χαμηλό τέμπο, συνεπώς το under 2,5 στο 1.75 έχει βάσεις για να επιβεβαιωθεί.