16/07/2023 Previews Γράφει ο Siciliano .

Πορτογαλία - Ιταλία (Τελικός Euro 2019)

Ρεπορτάζ Πορτογαλίας

Καταιγιστική στον ημιτελικό κόντρα στην Νορβηγία, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και η τελική έκταση του σκορ (υπέρ της 5-0) μαρτυράει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της αναμέτρησης. Γενικότερα η Πορτογαλία είναι μία ομάδα που αρέσκεται να κρατάει τη μπάλα στην κατοχή της και οι ποδοσφαιριστές της δοκιμάζουν να σουτάρουν διατηρώντας υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας στις τελικές φάσεις. Σε όσους ασχολούνται με τις μικρότερες (ηλικιακές) κατηγορίες του ευρωπαικού πρωταθλήματος είναι κοινώς παραδεκτό πως οι Ίβηρες είναι το φαβορί για την κατάκτηση σήμερα του τροπαίου, έστω κι αν αντιμετωπίζουν κάποιες σοβαρές απουσίες.

 

Απουσίες

Τιμωρημένοι οι μέσοι Σα και Φέλιξ, αμφίβολος ο μπακ Μιλέιρο.

 

Στατιστικά

Μετράει επτά συνεχόμενες νίκες σε επίσημα παιχνίδια.

 

Ρεπορτάζ Ιταλίας

Από την πλευρά της, η Ιταλία παρατάχτηκε με τον τίτλο του αουτσάιντερ απέναντι στην έτερη ομάδα της Ιβηρικής, την Ισπανία και την κέρδισε δύσκολα με σκορ 3-2 σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι από άποψη θεάματος. Ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής το γεγονός ότι αντιμετώπισαν την Ισπανία και στη φάση των Ομίλων, όπου υπέστησαν βαριά ήττα με σκορ 5-1. Σε κάθε περίπτωση οι νεαροί του Μπολίνι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης.

 

Απουσίες

Πλήρης θα παραταχτεί η Ιταλία.

 

Στοιχηματική εκτίμηση

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Πορτογαλία είναι το μεγάλο φαβορί αλλά οι δύο σημαντικές απουσίες στο κέντρο σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό των Ιταλών καθιστούν τον άσο ασύμφορο. Αμφότερες οι ομάδες παίζουν πολύ ανοιχτά πάντως και εάν μπει ένα γκολ νωρίς το ματς θα γίνει ροντέο, αξίζει ο συνδυασμός γκολ/γκολ & over 2,5 (2,57 stoiximan) σε ενισχυμένες αποδόσεις.