13/03/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Play off Super League (13/03)

Πρέμιερα των πλέι οφ στην Ελλάδα με τρεις αναμετρήσεις.

Ολυμπιακός - Άρης: Τέλος στο αήττητο σερί μπήκε για τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε με 2-1, από τον Άρη, στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αλλαγμένη εντεκάδα, παρότι προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι τέλους δεχόμενοι την ανατροπή. Σταθερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η ομάδα του Μάρτινς με ρεκόρ 47-14 και 65 βαθμούς. Εκτός από το σημερινό ματς είναι οι Ανδρούτσος (μπακ) και Ονιεκούρου (επιθετικός).

Άλλη μία νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει ο Άρης στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό με 2-1. Οι γηπεδούχοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ δεν τα παράτησαν μειώνοντας αρχικά με όμορφο τελείωμα του Καμαρά, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Γκάμα στο 79ο λεπτό. Πλέον, η ομάδα του Μπούργκος βρίσκεται στην 4η θέση με ρεκόρ 28-21 και 45 βαθμούς. Εκτός οι Μπεναλουάν (αμυντικός), Μαντσίνι (επιθετικός), Γκαρσία (μέσος) και Ντένις (τερματοφύλακας).

Εκτίμηση: Σίγουρα άλλαξαν τα δεδομένα από την τελευταία φορά. Ο Μάρτινς θα παρατάξει μία άκρως ανταγωνιστική ενδεκάδα απέναντι σε έναν αντίπαλο που σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ο Άρης έχει αρκετή ποιότητα σε όλες τις γραμμές, μπορεί να απειλήσει και να σκοράρει γκολ. Τον πρώτο λόγο στον αγώνα έχει το GG σε απόδοση 2.40.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Για ακόμα μία αγωνιστική έλαμψε ο Παλάσιος με τον Παναθηναϊκό να νικάει με 2-0, στο Περιστέρι, τον Ατρόμητο. Οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς μέσα σε δύο λεπτά με τον Αργεντινό να σκοράρει στο 75ο και 77ο λεπτό του αγώνα. Πλέον, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 41-21 και 42 βαθμούς. Εκτός οι Βέλεθ (αμυντικός), Αλεξανδρόπουλος (μέσος), Ιωαννίδης (επιθετικός), Λούντκβιστ (μέσος) και Μακέντα (επιθετικός).

Επιστροφή στα τρίποντα για την ΑΕΚ, με 2-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Δεν έπεισε για ακόμα μία αγωνιστική, την λύση έδωσε ο Τζαβέλλας στο 81ο λεπτό. Σταθερά στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η ομάδα του Οφρυδόπουλου με ρεκόρ 42-28 και έχοντας 46 βαθμούς. Εκτός οι Βράνιες (αμυντικός), Σιμάνσκι (μέσος) και Σάκοφ (μέσος).

Εκτίμηση: Σε καλύτερο μομέντουμ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που μετράει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς δίχως μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ. Όσο για την ΑΕΚ, συνεχίζει να προβληματίζει και να μην πείθει έχοντας πολλά κενά σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι. Οι γηπεδούχοι αποκτούν δυναμική όταν αγωνίζονται εντός έδρας, επιλογή θα αποτελέσει ο άσος σε απόδοση 2.45.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Εμφανίστηκε σοβαρός απέναντι στην Γάνδη παίρνοντας νίκη με 1-0 και παράλληλα σκορ πρόκρισης ενόψει επαναληπτικού. Στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε απέναντι στην Λαμία νικώντας με 2-0, συνεχίζει να βρίσκεται στη 2η θέση με ρεκόρ 50-24 και 53 βαθμούς. Εκτός για σήμερα οι Ίνγκασον (αμυντικός), Βαρέλα (αμυντικός), Βιειρίνια (μπακ), Ελ Καντουρί (μέσος), Πασχαλάκης (τερματοφύλακας) και Ολιβέιρα (επιθετικός).

Δικαιώθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε τους πέντε βαθμούς πίσω και θα δώσει κανονικά το παρών στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Στην τελευταία -χρονικά- αναμέτρηση αναδείχθηκε ισόπαλος με 0-0 κόντρα στον ΝΠΣ Βόλο παραμένοντας έτσι στην 6η θέση με ρεκόρ 28-24, έχοντας 40 βαθμούς. Αρκετές και σημαντικές οι απουσίες που έχει ο ΠΑΣ στο σημερινό ματς. Συγκεκριμένα θα λείψουν οι Ποζνάσκι (αμυντικός), Πίρσμαν (μπακ), Καραχάλιος (μέσος), Λιάσος (μέσος), Σάλιακας (μέσος) και φυσικά ο Κόντε (επιθετικός).

Εκτίμηση: Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη δίχως να ξοδέψει δυνάμεις καθώς ακολουθεί ο επαναληπτικός απέναντι στην Γάνδη. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ έχει πολλές απουσίες να διαχειριστεί, θα παίξει χωρίς άγχος στον αγώνα με στόσο να διεκδικήσει ότι του αναλογεί. Τον πρώτο λόγο έχει το GG σε απόδοση 2.22.

Οι επιλογές της ημέρας:

19:00 Ολυμπιακός - Άρης: GG (2.40)
19:30 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 1 (2.45)
21:30 ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: GG (2.22)