13/02/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Πίστη στον Ολυμπιακό, αξία στο Μπέργκαμο

Καλημέρα σε όλους. Κάκιστη η χθεσινή μέρα, πραγματικά δεν μας πήγε τίποτα καλά τόσο στις pre-game όσο και στις live επιλογές. Πάμε σήμερα σε νέα δεδομένα και νέα σημεία με στόχο να βγούμε από πάνω και να δημιουργήσουμε κέρδος. Τρία σημεία ξεχώρισα, πάμε στην ανάλυση...

Εκκίνηση από το Νιουκάστλ - Άστον Βίλα στις 16:00. Ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα η Νιουκάστλ, μετράει δύο σερί νίκες με τελευταίο αποτέλεσμα την επικράτηση με 3-1, εντός έδρας κόντρα στην Έβερτον. Με τον Χάουι στον πάγκο παίζει ορθολογικό παιχνίδι, βγαίνει σωστά στην επίθεση δίχως σκοπιμότητες στην άμυνα. Από την άλλη πλευρά, γκέλαρε η Άστον Βίλα καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 3-3, εντός έδρας κόντρα στην Λιντς. Βγάζει φάσεις στο παιχνίδι της ωστόσο μέχρι στιγμής ο Τζέραρντ δεν έχει καταφέρει να διορθώσει ούτε στο ελάχιστο τα κενά που υπάρχουν στα μετόπισθεν όλη την χρονιά. Στα του σημερινού ματς, η Νιουκάστλ θα παίξει μόνο για το τρίποντο έτσι ώστε να ξεφύγει από τις τρεις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Θα τρέξει στην αντεπίθεση με τους Φρέιζερ και Σεντ Μαξιμίν ενώ θα απειλήσει από στημένες φάσεις, είτε με απευθείας εκτελέσεις (Τρίπιερ) είτε με σέντρες για τα στόπερ μέσα στην περιοχή. «Σκληρό καρύδι» η Άστον Βίλα που έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την «ζημιά». Ο Κουτίνιο θυμίζει τον «μικρό μάγο» που ήταν επί εποχής Λίβερπουλ ενώ Γουότκινς και Ράμσει εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα. Σε κάθε περίπτωση, περιμένω να δω ένα ανοιχτό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να «σκυλιάζουν» για τους τρεις βαθμούς. Τον πρώτο λόγο έχει το Ove 2.5 σε απόδοση 1.85.

Συνέχεια με το ντέρμπι στο πρωτάθλημα μας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ (19:30). Ακόμα και με τους αναπληρωματικούς ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, στην παράταση με 3-1 και τον Μασούρα να σκοράρει δύο γκολ προερχόμενος από τον πάγκο. Όσο για την ΑΕΚ, η ομάδα του Γιαννίκη υπέστει αποκλεισμό-σοκ από τον ΠΑΟΚ δεχόμενη δύο γκολ στο 95ο και 97ο λεπτό. Όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι την δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζουν μία ομάδα αδύναμη, χωρίς φαντασία και κυρίως χωρίς αμυντικό πλάνο. Μοναδικός στόχος πλέον τον Πειραιωτών είναι όχι μόνο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα αλλά να παραμείνουν στην κορυφή αήττητοι. Επιστρέφουν αρκετοί σημαντικοί παίκτες για τον Μάρτινς που θα παίξει ψηλά έχοντας την κατοχή στον αγώνα. Στόχος αποτελεί να ελέγξει το παιχνίδι στο κέντρο με τους Εμβιλά και Καμαρά, ενώ Μασούρας και Βαλμπουενά θα προσπαθήσουν να απειλήσουν είτε με σουτ από μακρινή απόσταση είτε «τροφοδοτώντας» τον Τικίνιο. Σε πιο ελεύθερο ρόλο ως 10άρι ο Αγκιμπού, θα επιδιώξει να τρυπώσει ανάμεσα στους αποσυντονισμένους Τζαβέλλα-Μήτογλου. Σημείο από τον αγώνα θα αποτελέσει ο άσος σε απόδοση 1.80.

Τέλος θα ασχοληθούμε με το Αταλάντα - Γιουβέντους (21:45). Από το κακό στο χειρότερο οι γηπεδούχοι που δεν μπορούν να «σηκώσουν κεφάλι». Υπέστησαν αποκλεισμό από τα προημιτελικά του κυπέλλου χάνοντας από την Φιορεντίνα των δέκα παικτών, εντός έδρας με 3-2. Όσο για την Γιουβέντους, τα αποκτήματα Βλάχοβιτς-Ζακάρια αποδίδουν με την ομάδα του Αλέγκρι να παίζει όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο. Στο τελευταίο -χρονικά- ματς η «Μεγάλη Κυρία» πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου νικώντας με 2-1 την Σασουόλο. Σήμερα πιστεύω πως οι φιλοξενούμενοι θα είναι οι νικητές του αγώνα. Ο Σέρβος επιθετικός είναι ένας «κίλερ» στο κουτί ενώ ο Μοράτα από τα αριστερά έδειξε πιο απελευθερωμένος καθώς του έφυγε το must του γκολ. Πάντα επικίνδυνος με την μπάλα στα πόδια ο Ντιμπάλα, η Γιουβέντους θα έχει την κατοχή με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι. Αδύναμη ομάδα αμυντικά η Αταλάντα, υπάρχει αξία στο διπλό σε απόδοση 2.65.

Οι προτάσεις μου:

16:00 Νιουκάστλ - Άστον Βίλα: Over 2.5 (1.85) / Stoiximan - 10 units
19:30 Ολυμπιακός - ΑΕΚ: 1 (1.80) / Stoiximan - 12 units
21:45 Αταλάντα - Γιουβέντους: 2 (2.65) / Stoiximan - 7 units