19/02/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Πίστη στη Τσέλσι και τα γκολ

Καλημέρα σε όλους. Δεν έχει κυλήσει ιδανικά η εβδομάδα καθώς πολλά από τα σημεία τόσο στις pre-game όσο και στις live επιλογές δεν επαληθεύτηκαν. Μπαίνουμε σε ένα πολύ απαιτητικό Σ/Κ, μοναδικός στόχος θα είναι να επιστρέψουμε στα επιτυχή αποτελέσματα. Τρία σημεία ξεχώρισα από το αποψινό πρόγραμμα με «άρωμα» Αγγλίας. Πάμε στην ανάλυση...

Ξεκίνημα από την πρώτη -χρονικά- αναμέτρηση, το Γουέστ Χαμ - Νιουκάστλ. Σκοράρει με μεγάλη ευκολία στο φετινό πρωτάθλημα η Γουέστ  Χαμ δίχως πάντοτε ωστόσο να κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Στον τελευταίο της αγώνα την γλύτωσε στο τέλος καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2, στην έδρα της Λέστερ. Όσο για την Νιουκάστλ, μετράει τρεις σερί νίκες έχοντας ξεφύγει από τις θέσεις υποβιβασμού. Περιμένω γκολ από τις δύο ομάδες στον σημερινό αγώνα. Ο Μόγες θα παρατάξει την ομάδα του με σύνηθες 4-2-3-1. Ο Αντόνιο θα βρίσκεται στην κορυφή με στόχο να «τρυπώσει» στην αντίπαλη άμυνα ενώ σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται ο Μπόουεν. Κυνηγάει όλα τα ματς η Νιουκάστλ που παρά την απουσία του Τρίπιερ έχει πολλές λύσεις στην επίθεση. Ξεχωρίζει ο ταχύτατος Σεντ Μαξιμίν ενώ ο Γουντ αποτελεί έναν φορ με μεγάλη εμπειρία που προσφέρει πράγματα μέχρι στιγμής στην ομάδα του Χάουι. Τον πρώτο λόγο στον αγώνα έχει το Over 2.5 σε απόδοση 1.83.

Συνέχεια με το Σαουθάμπτον - Έβερτον. Παρότι η Σαουθάμπτον στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε αποδυναμωμένη έχει καταφέρει εν τέλει να εμφανίζει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπόρχα είναι εξαιρετικός στην κορυφή της επίθεσης ενώ σημαντικές είναι και οι βοήθειες των Τσε Άνταμς και Γουόρντ Πράουζ σε έναν πιο supportive ρόλο. Από την άλλη πλευρά, η Έβερτον μοιάζει να βρίσκει τα πατήματα της  όσο περνάει ο καιρός κα αυτό φάνηκε την περασμένη εβδομάδα, κόντρα στην Λιντς, όπου και νίκησε με 3-0. Φουλ επίθεση αναμένω και σήμερα από την ομάδα του Χάσενχατλ που θα τρέξει το γήπεδο. Αλλάζει το σύστημα μεταξύ 60ου και 75ου λεπτού ο Αυστριακός τεχνικός, αυτό δημιουργεί σύγχυση στον αντίπαλο που δεν ξέρει πως να αμυνθεί. Ταίριαξε «γάντι» ο Φαν Ντε Μπεκ στο σύστημα του Λάμπαρντ, τα «ζαχαρωτά» δημιουργούν πολλές απειλητικές φάσεις στους αγώνες τους όμως ταυτόχρονα δεν αποτελούν και την πιο σταθερή άμυνα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ροντρίγκο της Λιντς είχε δύο δοκάρια το περασμένο Σάββατο. Και εδώ επιλογή θα αποτελέσουν τα γκολ και το Over 2.5 σε απόδοση 1.82.

Τέλος, θα ασχοληθούμε με ένα από τα ντέρμπι του Λονδίνου, το Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι. Μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι ματς έχει η Κρίσταλ Πάλας που δεν δείχνει ικανή να ανταγωνιστεί ποιοτικότερα σύνολα. Η Τσέλσι κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων και επιστρέφει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα μετά από σχεδόν ένα μήνα. Απόλυτο φαβορί στο σημερινό ματς είναι οι γηπεδούχοι. Ο Τούχελ θα επιδιώξει να κυριαρχήσει από το πρώτο λεπτό του αγώνα έτσι ώστε να πάρει μία άνετη νίκη δίχως να δυσκολευτεί. Αν και ακολουθεί ευρωπαϊκό ματς, ο Γερμανός τεχνικός δεν πρόκεται να ξεκουράσει παίκτες. Ο «κίλερ» Λουκάκου θα βρίσκεται στην κορυφή ενώ από πίσω του τον ρόλο του δημιουργού θα μοιράζονται οι Χάβερτς-Ζίγιεχ. Δημιουργούν υπεραριθμία με τα ανεβάσματα τους οι Μάρκος Αλόνσο-Αθπιλικουέτα ενώ τον πλήρη έλεγχο του κέντρου αναμένεται να έχουν οι Ζορζίνιο-Κόβασιτς. Pick από την αναμέτρηση θα αποτελέσει το διπλό & Over 1.5 σε απόδοση 2.07.

Οι επιλογές μου:

14:30 Γουέστ Χαμ - Νιουκάστλ: Over 2.5 (1.83) / Stoiximan - 10 units
17:00 Σαουθάμπτον - Έβερτον: Over 2.5 (1.82) / Stoiximan - 10 units
17:00 Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι: 2 & Over 1.5 (2.07) / Stoiximan - 7 units