17/02/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Πίστη στη Μπράγκα, γκολ στη Βαρκελώνη

Καλημέρα σε όλους. 1/2 εκ νέου στη στήλη μας, δεν ξέφυγε το ματς ανάμεσα σε Σάλτσμπουργκ και Μπάγερν Μονάχου. Επιστροφή για την διοργάνωση του Europa League με την φάση των «32», τρία σημεία ξεχώρισα από το σημερινό πρόγραμμα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Εκκίνηση από το Σερίφ Τιράσπολ - Μπράγκα στις 19:45. Όλο εκπλήξεις η Σερίφ η οποία μετά την μεγαλειώδη πρόκριση για τη φάση των ομίλων του Champions League μπόρεσε να παίξει άκρως ανταγωνιστικά τερματίζοντας στην 3η θέση. Ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει  για την Μολδαβική ομάδα. Αρχικά, βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία από τις 11/12 καθώς το πρωτάθλημα της χώρας έχει διακοπεί. Δεύτερο δεδομένο ότι ήρθαν και έφυγαν πολλοί παίκτες. Άλλαξε ολοκληρωτικά η άμυνα καθώς είχαμε μαζικές αποχωρήσεις, σίγουρα δεν θα παρουσιάσει το ίδιο «πρόσωπο» με την περσινή χρονιά καθώς της λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός και εκεί είναι που θα θελήσει να «χτυπήσει» η Μπράγκα. Οι φιλοξενούμενοι αποτελούν ένα ποιοτικότερο σύνολο, θα επιδιώξουν να τρέξουν το γήπεδο έχοντας την κατοχή με το μέρος τους. Ο Καρβαλιάλ θα παρατάξει την ομάδα του με το σύνηθες 3-4-3. Μούρα και Κούτο θα παίξουν όλη την πλευρά ενώ στην επίθεση Χόρτα-Μεντέιρος-Ολιβέιρα θα εναλλάσουν θέσεις με στόχο να «χτυπήσουν» στις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου. Τον πρώτο λόγο έχει το διπλό σε απόδοση 2.05.

Συνέχεια με την ματσάρα της ημέρας ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Νάπολι, την ίδια ώρα. Σε μεταβατικό στάδιο η Μπαρτσελόνα, ψάχνει να βρει ακόμα τα «πατήματα» της στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Τσάβι σκοράρει με μεγάλη ευκολία ωστόσο αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες όταν καλείται να αμυνθεί. Από πλευράς Νάπολι, οι φιλοξενούμενοι αρχίζουν να βρίσκουν τον καλό τους εαυτό παραμένοντας αήττητοι για έξι σερί ματς στο πρωτάθλημα. Δεδομένο θεωρώ το γεγονός πως το σημερινό ματς θα έχει γκολ. Η Μπαρτσελόνα θα παίξει το κλασικό passing game. Θα πιέσει ψηλά ενώ θα έχει την κατοχή προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Βολεύει αυτό το σετ παιχνιδιού την «αρμάδα» του Σπαλέτι που θα τρέξει στην αντεπίθεση. Κορυφή ο Οσιμέν, στα πλάγια οι Ελμάς και Ινσίνιε ενώ σε θέση δεκαριού ο Ζιελίνσκι που θα επιδιώξει να απειλήσει από μακρινή απόσταση. Αμφότερες έχουν προβλήματα στα μετόπισθεν, όλα αυτά τα δεδομένα κάνουν το Over 2.5 σε απόδοση 1.78 να μοιάζει ως μία καλή επιλογή.

Τέλος θα ασχοληθούμε με την δύσκολη έξοδο του Ολυμπιακού στην έδρα της Αταλάντα (22:00). Οι Ιταλοί μπορεί να μην είναι η ομάδα της προηγούμενης χρονιάς ωστόσο δεν παύουν να αποτελούν ένα από τα ποιοτικότερα σύνολα της Serie A. Η πορεία τους είναι πτωτική καθώς δεν έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη στα τελευταία πέντε τους ματς. Από πλευράς Ολυμπιακού, στο πρωτάθλημα συνεχίζει να παίζει με το «μέταλλο του πρωταθλητή» παίρνοντας νίκες δίχως να «ζορίζεται» ωστόσο στο Europa League αλλάζουν τα δεδομένα. Δεν πρόκεται να αλλάζει φιλοσοφία ο Γκασπερίνι που θα παίξει φουλ επίθεση για μία ακόμα φορά χτυπώντας τον Ολυμπιακό στην ταχύτητα, εκεί δηλαδή όπου οι ερυθρόλευκοι «πονάνε», κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Όσο για τους φιλοξενούμενους, διαθέτουν τον «κίλερ» Ελ Αραμπί στην κορυφή ενώ επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν οι Μασούρας - Καμαρά σε πιο ελεύθερο ρόλο. Επιλογή θα αποτελέσει το GG σε απόδοση 1.85.

Οι επιλογές μου:

19:45 Σερίφ - Μπράγκα: 2 (2.05) / Stoiximan - 7 units
19:45 Μπαρτσελόνα - Νάπολι: Over 2.5 (1.78) / Stoiximan - 10 units
22:00 Αταλάντα - Ολυμπιακός: GG (1.85) / Stoiximan - 10 units