05/04/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Ποιότητα και μομέντουμ συνθέτουν το σκηνικό

Καλημέρα σε όλους. Ακολουθεί ευρωπαϊκή εβδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Στόχος αποτελεί να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα καθώς το ΣΚ δεν κύλησε ιδανικά για τις pre-game επιλογές μας. Δύο σημεία προέκυψαν από την σημερινή μελέτη, πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ξεκίνημα από το ματς της Μπενφίκα κόντρα στην Λίβερπουλ (22:00). Έκανε μία mini έκπληξη στην διοργάνωση η Μπενφίκα καταφέρνοντας να βρίσκεται στους «8», έχοντας αποκλείσει τον φορμαρισμένο Άγιαξ. Ωστόσο, πέρα από κάποιες «αναλαμπές» σε συγκεκριμένα ματς, η ομάδα του Βερίσιμο φέτος δεν πείθει, κυρίως δεν μπορεί να διορθώσει τα αμυντικά κενά που υπάρχουν όλη τη χρονιά. Ο Κλοπ θα παρατάξει την «αρμάδα» του έτσι ώστε να πάρει σκορ πρόκρισης από το πρώτο και όλας ματς, δίχως να αγχωθεί στον επαναληπτικό. Σαφώς και απόλυτο φαβορί αποτελούν οι φιλοξενούμενοι. Είναι ένα ποιοτικότερο σύνολο που για ακόμα μία σεζόν θέλει να πρωταγωνιστήσει. 4-3-3 από τον Γερμανό προπονητή με τον Μανέ σε ρόλο 9αριού και τους Ντιάζ-Σαλάχ να προσπαθούν να «τρυπώνουν» από τα άκρα. Θα βοηθήσουν αρκετά τα ανεβάσματα των Ρόμπερτσον-Άαρνολντ ενώ το τρίδυμο Χέντερον, Φαμπίνιο και Τιάγκο Αλκάνταρα έχει την ικανότητα να ελέγχει πλήρως το κέντρο. Pick από την αναμέτρηση θα αποτελέσει το διπλό & Under 3.5 σε απόδοση 2.20.

Συνέχεια την ίδια ώρα με την ματσάρα της ημέρας, το Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε εύκολο έργο στην προηγούμενη φάση όπου και απέκλεισε την Σπόρτινγκ με συνολικό σκορ 5-0. Σήμερα, οι «πολίτες» θα επιδιώξουν για ακόμα ένα παιχνίδι να έχουν την πλήρη κατοχή της μπάλας, με τον σταρ Ντε Μπρούινε να είναι ο κύριος εκφραστής για την δημιουργία φάσεων, βασιζόμενοι στο γνωστό passing game για το οποίο έχει γίνει γνωστός ο Ισπανός κόουτς όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, απέναντι τους θα βρουν μία ομάδα σκληροτράχυλη» που το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει αρκετά αγωνιστικά. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, κατάφερε να αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην προηγούμενη φάση παίζοντας κυρίως άμυνα. Απείλησε μέσω αντεπιθέσεων, ο Τσόλο φέτος δίνει έμφαση και στο επιθετικό κομμάτι, «στήριγμα» αποτελούν κυρίως τα ανεβάσματα των φουλ μπακ (Γιορέντε-Λόντι) που δημιουργούν υπεραριθμία στην επίθεση καθώς και η ταχύτητα των Φέλιξ-Γκριεζμάν. Επιπρόσθετα, το κενό που δημιουργείται από τις απουσίες των Ντίας-Γουόκερ είναι αρκετά μεγάλο και σίγουρα θα αποτελέσει πρόβλημα για τους γηπεδούχους. Στροφή στα γκολ και το GG στο value 2.30.

Οι επιλογές μου:

22:00 Μπενφίκα - Λίβερπουλ: 2 & Under 3.5 (2.20) / Stoiximan - 7 units
22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο Μαδρίτης: GG (2.30) / Stoiximan - 7 units