01/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ζαλγκίρις Κάουνας

*Στον πρώτο γύρο: Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 76-69

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (7-17)

Στο 7-17 βελτίωσε το ρεκόρ του ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Οι “πράσινοι” επικράτησαν εντός έδρας του Ερυθρού Αστέρα με 79-73 και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, καθώς ναι μεν δεν υπάρχουν βαθμολογικοί στόχοι, ωστόσο είναι σημαντικό για το “τριφύλλι” να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ, ο Γιώργος Παπαγιάννης (σέντερ) δεν θα αγωνιστεί, καθώς είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, οι Γιόβιτς (γκαρντ) και Παπαπέτρου (φόργουορντ, αρχηγός) τέθηκαν δεδομένα νοκ άουτ γι’ ακόμα μια φορά, ενώ αμφίβολος δίνεται ο Γουάιτ (φόργουορντ).

Μέχρι σήμερα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει 6 νίκες και ισάριθμες ήττες στο γήπεδό τους, σκοράρει 73.4 πόντους ανά αγώνα και δέχεται 79.2 πόντους κατά μέσο όρο.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (5-19)

Από νίκη και καλή εμφάνιση έρχεται και η Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 68-47 εντός έδρας και βελτίωσε στο 5-19 το ρεκόρ της. Όπως και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, οι Λιθουανοί δεν έχουν βαθμολογικούς στόχους, ωστόσο θέλουν να δείξουν καλό πρόσωπο στις αναμετρήσεις που απομένουν.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας μέχρι σήμερα έχει μόλις 1 νίκη σε 12 αναμετρήσεις εκτός έδρας στο πλαίσιο της EuroLeague, σκοράρουν 70.1 πόντους κατά μέσο όρο και δέχονται 78 πόντους ανά παιχνίδι.

Αγωνιστικά, ο Καλνιέτις (γκαρντ) λογικά δεν θα παίξει ξανά, ενώ οι Στρέλνιεκς (γκαρντ) και Λοβέρν (σέντερ) έχουν επιστρέψει κανονικά στη δράση.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο στοιχηματικά η αξία βρίσκεται στα ειδικά παικτών της Stoiximan και όχι στα “παραδοσιακά” σημεία. Πιο συγκεκριμένα, θα εμπιστευτούμε τον Λοβέρν (10+ πόντοι στο 1.75), ο οποίος παίρνει προσπάθειες και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες των “πράσινων”, ενώ αρκετά συχνά δοκιμάζει το χέρι του και ο Λεκαβίτσιους, επομένως το over 0,5 στα εύστοχα τρίποντα στο 1.65 έχει λογική για ποντάρισμα.