14/04/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Όλα για την πρόκριση

Καλημέρα σε όλους. Αγωνιστική δράση σήμερα σε Europa & Conference League. Η «μελέτη» έβγαλε δύο σημεία τα οποία και θα δούμε παρακάτω αναλυτικά...

Ξεκίνημα λοιπόν με το ματς της Λυών κόντρα στην Γουέστ Χαμ (22:00). Να θυμήσουμε πως στο πρώτο ματς, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1. Η Γουέστ Χαμ αναγκάστηκε να παίξει για ολόκληρο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Κρέσγουελ δίχως η Λυών να είναι εύστοχη στην τελική προσπάθεια. Στο σημερινό ματς περιμένω από τον Μόγες να στήσει την ομάδα του έτσι ώστε να πάρει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι σαφώς και αποτελούν ένα ποιοτικότερο σύνολο. Αν και τα «σφυριά» έχουν δύο σημαντικές απώλειες στα μετόπισθεν (Κρέσγκουελ, Ζούμα), έχουν το ρόστερ για να καλύψουν επαρκώς τα όποια κενά δημιουργηθούν. Ο Σκοτσέζος σήμερα θα επιδιώξει να δώσει ένα γρήγορο ρυθμό στο ματς με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στην αρχή του παιχνιδιού. Ράις και Σούτσεκ αναμένεται να ελέγξουν το κέντρο και να προωθήσουν την μπάλα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο ταχύτατος Αντόνιο ενώ στα άκρα Μπόουεν και Φορνάλς θα επιδιώξουν να πάρουν προσπάθειες συγκλίνοντας προς το κέντρο, δοκιμάζοντας μακρινά σουτ. Οι Γάλλοι δεν αποτελούν και την πιο σταθερή άμυνα. Δέχονται γκολ με μεγάλη ευκολία δίχως το δίδυμο Μπόατενγκ-Λουκέμπα να πείθει στα στόπερ. Επιπλέον, η απώλεια του Λόπες από την θέση του τερματοφύλακα φυσικά θα δημιουργήσει και προβλήματα συννενοήσης στον αγωνιστικό χώρο. Pick από την αναμέτρηση η πρόκριση της Γουέστ Χαμ σε απόδοση 2.35.

Συνέχεια με το μεγάλο ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μαρσέιγ, την ίδια ώρα, αυτή τη φορά για το Conference League. Στάθηκε στο ύψος του στη Γαλλία. Μπορεί η ομάδα του Λουτσέσκου να έφυγε ηττημένη με 2-1 ωστόσο δεν είναι ένα σκορ που δεν μπορεί να ανατραπεί. Σήμερα η «τούμπα» αναμένεται να είναι κατάμεστη. Το παιχνίδι έγινε sold out εντός ολίγων ωρών. Περιμένω από τους γηπεδούχους να μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό με στόχο να σκοράρουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους βάλει στο «κυνήγι» της πρόκρισης. Σε αυτό το γεγονός θα επιδιώξουν να «χτυπήσουν» οι φιλοξενούμενοι. Ο Ουντέρ θα επιδιώξει να τρέξει με την μπάλα στα πόδια, με στόχο κυρίως να «τροφοδοτήσει» τον Μπακαμπού. Επίσης, μην ξεχνάμε τον Παγιέ, ένας από τους ποιοτικότερους μεσοεπιθετικούς στο Γαλλικό πρωτάθλημα. Οι απουσίες των φιλοξενούμενων θα έχουν αντίκτυπο στο αμυντικό κομμάτι. Καμαρά, Ζέρσον, Μπαλέρντι, Ντε Λα Φουέντε είναι παίκτες που προσφέρουν πολλά στο αμυντικό κομμάτι και σίγουρα θα υπάρξει αρρυθμία και ασυννενοησία μεταξύ των γραμμών. Ο Ζίφκοβιτς θα προσπαθήσει να δώσει ταχύτητα στην επίθεση του ΠΑΟΚ ενώ ο Άκπομ θα ανοίξει χώρους για να απειλήσουν οι Κούρτιτς-Μπίσεσβαρ. Τον πρώτο λόγο έχει το Over 2.5 σε απόδοση 2.25.

Οι επιλογές μου:

22:00 Λυών - Γουέστ Χαμ: Πρόκριση Γουέστ Χαμ (2.35) / Stoiximan - 7 units
22:00 ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Over 2.5 (2.25) / Stoiximan - 7 units