29/04/2022 Blog Γράφει ο Θάνος Καλόγηρος

Mutua Madrid Open (29/4): Ευκαιρία για Καλίνινα, handicap στη Μούγκου

Γεια χαρά. Εκκίνηση στο 1000άρι τουρνουά της Μαδρίτης, με δύο σημεία από την πρώτη ημέρα (29/4) για το ταμπλό της WTA, με πολλά δυνατά ονόματα να έχουν δηλώσει κανονικά συμμετοχή στο πρώτο μεγάλο χωμάτινο event της σεζόν. Ακολουθεί ανάλυση & λόγοι για τις δύο επιλογές. 

(15:00) Άιλα Τομλιάνοβιτς - Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα: Είναι -σχεδόν- θέσφατο πως όταν τενίστριες αγωνίζονται σε τουρνουά στη χώρα τους, προετοιμάζονται καιρό για το event, καθώς το κίνητρο και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Αυτό ακριβώς έκανε η Μουγκουρούθα. Δούλεψε αρκετά, δεν έλαβε συμμετοχή στα μικρά 250άρια και απευθείας εισβάλλει στα βαθιά. Απέναντί της η Άιλα Τομλιάνοβιτς, η οποία αποκλείστηκε στον 3ο γύρο της Κωνσταντινούπολης από την Πουτίντσεβα (2-1), ενώ προηγήθηκε η αποτυχία στο Τσάρλεστον. Ένα όπλο την κρατούσε ψηλα΄στο tour, το service game της. Από τη στιγμή που ξεκίνησε να σημειώνει ποσοστά κάτω του 65% σε κερδισμένους πόντους στο σύνολο, ξεκίνησε η πτώση. Ο κόσμος -φυσικά- θα είναι με Μούγκου στο court. Η ισπανίδα διαθέτει πολύ καλό footwork κι εφόσον είναι σε μέρα χτυπημάτων, εκτιμώ πως θα απλοποιήσει την κατάσταση στη χώρα της. Περιμένω ματς όπου τα breaks δεν θα αποτελέσουν δύσκολη υπόθεση και λόγω κατάστασης τενιστριών και λόγω επιφάνειας. Η Μούγκου έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τη service line και να προχωρήσει σε ορισμένα easy holds. Θα πάρουμε το -3,5 games πάνω της, σε απόδοση 1.85 στην αγορά. 

Κάντε subscribe στο youtube channel του bet-planet.gr, καθώς πέρα από τα video που έχουν ήδη αναρτηθεί, θα ακολουθήσουν μήνες με γεμάτο και διαδοχικό περιεχόμενο! 

(15:45) Σλόαν Στίβενς - Ανχελίνα Καλίνινα: Εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες. Η Στίβενς μοιάζει... βαριά και δυσκίνητη από τη baseline τον τελευταίο καιρό, στοιχείο που την καθιστά άμεσα αουτσάιντερ απέναντι σε μια τενίστρια (Καλίνινα) με τρομερή ενέργεια και κίνηση, ως all-around παίκτρια. Η Ουκρανή ήταν φανταστική στο Τσάρλεστον, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, στεκόμενη εξαιρετικά απέναντι σε καλές servers (βλέπε Ριμπάκινα). Κινείται με Μ.Ο στο 64% σε κερδισμένους πόντους στο service της και πάνω από 60% επιτυχίας σε περασμένα πρώτα. Εκτιμώ πως ο ενθουσιασμός της 24χρονης και οι αντοχές της, θα κάνουν τη διαφορά. Η Στίβενς ψάχνει ρυθμό αλλά μέχρι στιγμής, αποτυχημένα. Φαίνεται σαν να οδεύει στο φινάλε της καριέρας της, παρά το γεγονός πως είναι πολύ μικρή (30 ετών). Στο εν λόγω ζευγάρι, θα αγοράσω το -2,5 games handicap πάνω στην Καλίνινα σε τιμή 1.80 στην αγορά. 

Δύο επιλογές. Θα ακολουθήσουν σημεία με αξία και στην πορεία του τουρνουά καθώς μπαίνουμε σε μια απαιτητική περίοδο για το τένις. Στην παρούσα φάση, όλα οδηγούν στο ταμπλό της WTA, κυρίως για την αστάθεια και τις συμμετοχές και τους αποκλεισμούς στην ATP. 

Καλές επιλογές, καλή τύχη σε όλους μας. 

Join στο telegram channel και για όλα τα live bets (ΕΔΩ).