08/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπούρσασπορ - Προμηθέας Πατρών

*Στον πρώτο γύρο: Προμηθέας Πατρών - Μπούρσασπορ 83-80

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ (3-7)

Χαμηλά στον δεύτερο όμιλο του EuroCup βρίσκεται η Μπούρσασπορ. Στο 3-7 το ρεκόρ της ομάδας του coach Αλιμπίγεβιτς, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έχασε με 86-103 από την Τσεντεβίτα Ολίμπια, ενώ μερικές ώρες αργότερα ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε με 96-99 για το 8-9 στην τουρκική λίγκα. Το μεγάλο πρόβλημα της Μπούρσασπορ είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται και από τα τελευταία σκορ της, δηλαδή η άμυνα. Πιο συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι δέχονται 85 πόντους κατά μέσο όρο στο EuroCup και από εκεί και πέρα σημειώστε πως έχουν 2-2 μπροστά στο κοινό τους και σκοράρουν 77 πόντους ανά αγώνα.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (3-8)

Ο Προμηθέας, από τη μεριά του, βρίσκεται στο 3-8 στον δεύτερο όμιλο του EuroCup και επίσης βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναφορικά με την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, ωστόσο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου επικράτησε την προηγούμενη εβδομάδα της Μπουργκ με 84-77, ενώ πριν από μερικές ώρες διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 100-86 και εξασφάλισε την πρόκριση για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Προμηθέας εκτός έδρας έχει 1 νίκη σε 5 αγώνες, σκοράρει 72.1 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στην άμυνα δέχεται κάτι παραπάνω από 82 πόντους κατά μέσο όρο.

Τι θα ποντάρουμε; Δεν βγαίνει εύκολα άκρη ως προς την πρόβλεψη του τελικού νικητή, ωστόσο το over συγκεντρώνει πολύ καλές πιθανότητες επαλήθευσης. Βάσει αριθμών, αλλά και της εικόνας τους, αμφότερες φέτος φαίνεται πως παίζουν μπάσκετ 80+ πόντων σε άμυνα και επίθεση και γι’ αυτό δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό απόψε.