30/05/2022 Blog Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (30/05): Η safe επιλογή του Ντόρσεϊ και ο Κοστέλο

Με σημαντικές αναμετρήσεις πλέι οφ συνεχίζεται η μπασκετική δράση στα παρκέ όλης της Ευρώπης. Ο "The Answer" αναλύει και προτείνει.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - Προμηθέας Πατρών: Πρώτος μεταξύ τους ημιτελικός για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με 2-0 το εμπόδιο του Περιστερίου στην πρώτη φάση των playoffs, ενώ ο Προμηθέας έκανε το ίδιο απέναντι στην ΑΕΚ. Οι Πατρινοί τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο δύσκολα θα καταφέρουν κάτι απέναντι στον φετινό Ολυμπιακό. Μπορούν, όμως, να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί, γι' αυτό γενικότερα δεν αξίζει να μπλέξει κανείς με το χάντικαπ των -σχεδόν- 20 πόντων. Στοιχηματικά, τη λύση θα τη δώσει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που παίρνει σταθερά πολλές προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ και μπορεί στο Game 1 με τον Προμηθέα να επιβεβαιώσει το προσωπικό του over.

LIGA ENDESA

Βαλένθια - Μπασκόνια: Σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η σειρά της Βαλένθια με τη Μπασκόνια, καθώς οι Βάσκοι έκαναν το break στο Game 1 (80-79), αλλά στη συνέχεια έχασαν με 82-89 στο γήπεδό τους. Στις φετινές αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων κερδίζει πάντα ο φιλοξενούμενους, ωστόσο στο Game 3 δεδομένα η Βαλένθια είναι η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο. Παρόλα αυτά, δεν θα μπλέξουμε με τα παραδοσιακά σημεία νίκης και θα εμπιστευτούμε αποκλειστικά τον Κοστέλο. Ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ κάνει γεμάτες εμφανίσεις στη σειρά, βοηθάει και στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ, ενώ παίζει σταθερά -τουλάχιστον- 25 λεπτά. Σε λογικά όρια το συνολικό του over, θα το βάλουμε στο παιχνίδι μας.

Ολυμπιακός - Προμηθέας Πατρών: Ντόρσεϊ over 10,5 πόντοι (1.72)
Βαλένθια - Μπασκόνια: Κοστέλο over 17,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.90)