30/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (30/03): Και Ευρώπη και Ελλάδα

Με ορισμένες κομβικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη συνεχίζεται η μπασκετική δράση. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Απόλλων Πατρών - Λαύριο: Εξ αναβολής αναμέτρηση για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας έχει ρεκόρ 5-12 και... έμπλεξε μετά το εντός έδρας 89-65 από τον Ηρακλή, ενώ το Λαύριο είναι στο 7-10 και θεωρητικά είναι πιο άνετο. Η πρώτη μας σκέψη ήταν να στηρίξουμε τον άσο, καθώς φέτος το Λαύριο δεν έχει την ίδια δυναμική με πέρυσι και παράλληλα περιμένουμε αυτή τη φορά να μετρήσει η έδρα για το σύνολο του coach Βετούλα. Όντως ο άσος έχει πολύ καλές πιθανότητες επαλήθευσης, ωστόσο στοιχηματικά αξίζει και το συνολικό over του Νάιζα Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος έχει πολύ σημαντικό ρόλο στο ροτέισον των γηπεδούχων κι εκτός από το σκοράρισμα, βοηθάει και σε άλλους τομείς, όπως η δημιουργία και τα ριμπάουντ.

Ιωνικός - Κολοσσός Ρόδου: Ακόμα ένα εξ αναβολής παιχνίδι για τη Stoiximan Basket League. Ο Ιωνικός με μόλις 3 νίκες μετά από 17 ματς είναι το μεγάλο... φαβορί για να υποβιβαστεί στην Α2, ενώ ο Κολοσσός με ρεκόρ 10-7 αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν. Τι θα ποντάρουμε; Οι αποδόσεις των bookmakers στα παραδοσιακά σημεία είναι πολύ καλά διαβασμένες, γι’ αυτό θα πάμε με το over του Ιωσήφ Κολοβέρου, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ιωνικό, παίρνει αρκετές επιθέσεις πάνω του και είναι ο βασικός PG των γηπεδούχων. 

EUROCUP

Βενέτσια - Προμηθέας Πατρών: Αναμέτρηση για τον δεύτερο όμιλο του Eurocup. Ο Προμηθέας με ρεκόρ 4-12 έχει ήδη αποκλειστεί και παίζει αποκλειστικά για το γόητρο, ενώ η Βενέτσια με απολογισμό 7 νίκες και 9 ήττες, κυνηγάει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει της επόμενης φάσης. Ο άσος είναι σχεδόν... δεδομένος, καθώς στον Προμηθέα βλέπουν τα παιχνίδια αυτά ως ευκαιρία για να πάρουν χρόνο συμμετοχής τα νέα παιδιά, ενώ προέκυψε και ο σοβαρός τραυματισμός του Κέντρικ Ρέι (γκαρντ). Θυμίζουμε πως σταθερά εκτός είναι ο Γκίκας (γκαρντ), συνεπώς είναι λίγες οι λύσεις για τον Ηλία Ζούρου. Στο πλαίσιο αυτό προτιμήσαμε να κρατήσουμε το καλοπληρωμένο over του Άντριτς και να μην μπλέξουμε με τα παραδοσιακά σημεία στο συγκεκριμένο ματς.

Απόλλων Πατρών - Λαύριο: Μήτρου Λονγκ over 17,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.78)
Ιωνικός - Κολοσσός Ρόδου: Κολοβέρος over 8,5 πόντοι (1.87)
Βενέτσια - Προμηθέας: Άντριτς over 6,5 πόντοι (2.40)