30/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (30/01): Κυριακή με δυνατές επιλογές στη Basket League

Η μπασκετική δράση στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης συνεχίζεται το απόγευμα της Κυριακής (30/01). Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ιωνικός - Απόλλων Πατρών: Σπουδαίο παιχνίδι στη Νίκαια. Στο 3-8 ο Ιωνικός, θέλει πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα, που είναι στο 4-8 και προφανώς ούτε αυτός είναι άνετος. Σε αυτά τα ματς η έδρα μετράει, αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό για να πάμε στον άσο του 1.40, καθώς περιμένουμε από τους φιλοξενούμενους να το παλέψουν, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και βελτιωμένοι μετά τις αλλαγές/προσθήκες που έκαναν. Δεν θα μπλέξουμε με τα παραδοσιακά σημεία νίκης και θα πάμε στα ριμπάουντ του Τσαλμπούρη, ο οποίος παίζει σταθερά 25-30 λεπτά φέτος, είναι εξαιρετικά σημαντικός στο ροτέισον του Απόλλωνα και κατεβάζει περί τα 4 “σκουπίδια” κατά μέσο όρο. Σε αυτόν τον τελικό που αναμένεται να έχει και μπόλικες σκληρές μάχες, θέλουμε απλώς να πάρει 1 παραπάνω.

Προμηθέας Πατρών - Περιστέρι: Παιχνίδι με φαβορί στην Πάτρα. Ο Προμηθέας του 8-4 έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στο Περιστέρι του 6-6, ωστόσο ο άσος στο 1.30 περίπου σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ποντάρισμα. Βλέπετε, οι φιλοξενούμενοι έχουν βελτιωθεί μετά τις αλλαγές που έκανε ο Μίλαν Τόμιτς στο ρόστερ, συνεπώς δεν μπορούμε να τους κοντράρουμε τόσο απλά. Υπάρχει, όμως, μια επιλογή που αξίζει ποντάρισμα και αυτή είναι το εύρος πόντων 149-162. Αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν την ποιότητα να πλησιάσουν τους 75 πόντους -όπως φαίνεται και στους αριθμούς τους- ωστόσο το σκορ δύσκολα θα ξεφύγει πάνω από τους 160 πόντους, καθώς περιμένουμε και σκληρές άμυνες.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Άρης: Θα κρατήσουμε ακόμα μια επιλογή από το πρωτάθλημα Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Λογικά, οι “πράσινοι” δεν θα έχουν πρόβλημα να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα και να ανέβουν στο 10-1, ωστόσο ο Άρης (5-6) δεν είναι αμελητέα ποσότητα, επομένως το χάντικαπ των 21,5 πόντων κρίνεται “πονηρό” και δεν αξίζει ποντάρισμα. Θα πάμε στα ειδικά παικτών και πιο συγκεκριμένα στο over 7,5 του Βασίλη Καββαδά. Με τον Παπαγιάννη εκτός μάχης, ο διεθνής σέντερ έχει βελτιώσει την απόδοσή του, παίρνει λεπτά συμμετοχής και 4 τουλάχιστον εύστοχα καλάθια μπορεί να τα βρει.

LIGA ENDESA

Γκραν Κανάρια - Ομπραντόιρο: Πολύ σημαντικό παιχνίδι για το ισπανικό πρωτάθλημα, κυρίως για τους γηπεδούχους. Η Γκραν Κανάρια έρχεται από συνεχόμενες εμφατικές νίκες στο EuroCup (75-60 την Τσεντεβίτα και 81-62 τον Προμηθέα), ωστόσο στη Liga Endesa έχει μείνει στο 7-9 και θέλει να βελτιώσει άμεσα τη βαθμολογική της θέση. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει από την αναμέτρηση με την Ομπραντόιρο, η οποία προφανώς ποιοτικά δεν τρομάζει, ενώ έχει και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της λίγκας, με παθητικό 87+ πόντους ανά αναμέτρηση! Η αξία, όμως, στοιχηματικά βρίσκεται στο over στα τρίποντα του Ντίλαν Ένις. Πρόκειται για τον κορυφαίο σκόρερ των γηπεδούχων, που δεν διστάζει να σουτάρει τουλάχιστον 5-6 φορές ανά ματς και απέναντι σε μια κακή άμυνα όπως αναφέραμε, έχει τον χώρο να κάνει το παιχνίδι του όπως θέλει.

BASKETBOL SUPER LIGI

Εφές - Φενέρμπαχτσε: Ντέρμπι κορυφής στην τουρκική λίγκα. Η Φενέρμπαχτσε (15-3) αντιμετωπίζει την Εφές (13-4) σ’ ένα παιχνίδι που ενδεχομένως βαθμολογικά να μην κρίνει πολλά, ωστόσο ειδικά για τους γηπεδούχους είναι εξαιρετικά σημαντικό. Βλέπετε, οι πρωταθλητές Ευρώπης έρχονται από συνεχόμενες “σφαλιάρες” εντός κι εκτός των συνόρων, συνεπώς σίγουρα θα θελήσουν να αντιδράσουν κόντρα στην βασική τους αντίπαλο. Και έχουν την ευκαιρία να το κάνουν, καθώς η Φενέρ συνεχίζει χωρίς τους Ντε Κολό και Βέσελι, ενώ είναι ταλαιπωρημένη και από τον κορονοϊό. Η Εφές, βέβαια, δεν θα έχει τον Λάρκιν -κατά πάσα πιθανότητα- αλλά μια νίκη με -5,5 πόντους μπορεί να την πετύχει έχοντας ως σύμμαχο και την έδρα.

Ιωνικός - Απόλλων: Τσαλμπούρης over 4,5 ριμπάουντ (1.87)
Προμηθέας Πατρών - Περιστέρι: 149-162 πόντοι (2.60)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Άρης: Καββαδάς over 7,5 πόντοι (2.50)
Γκραν Κανάρια - Ομπραντόιρο: Ένις over 2,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)
Εφές - Φενέρμπαχτσε: 1 με -5,5 (1.80)