27/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (27/03): Κυριακή παρέα με μπάσκετ!

Η μπασκετική δράση συνεχίζεται σε όλη την Ευρώπη και ο The Answer αναλύει και ποντάρει στις αναμετρήσεις που ξεχώρισε.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός Ρόδου - ΑΕΚ: Πολύ σημαντικό παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο 10-6 οι γηπεδούχοι, που είναι από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, στο 8-9 η Ένωση, που μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε άλλαξε προπονητή και συνεχίζει με τον coach Σεγκούρα στον πάγκο της. Τι θα ποντάρουμε; Δεν βγαίνει άκρη ως προς τον τελικό νικητή, καθώς είναι εξαιρετικά απρόβλεπτο το ματς, ωστόσο στους πόντους μπορούμε να πάμε. Το εύρος πόντων 150-163 μοιάζει απολύτως ρεαλιστικό βάσει της εικόνας των δύο αντιπάλων, αλλά και των αριθμών τους. Γενικότερα περιμένουμε να ανέβει το σκορ, αλλά όχι σε ακραία επίπεδα, καθώς παράλλημα αναμένουμε και ορισμένες σκληρές άμυνες και δυνατές μάχες.

Άρης - Προμηθέας Πατρών: Ακόμα μια δυνατή μάχη για τη Stoiximan Basket League. Ο Άρης του 7-10 υποδέχεται τον Προμηθέα του 10-4. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τον Χάνλα (γκαρντ) και προφανώς είναι το αουτσάιντερ απέναντι στον πιο “γεμάτο” Προμηθέα, ωστόσο δεν θα πάμε στο διπλό, καθώς ο παράγοντας έδρα παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν λέμε πως θα νικήσει ο Άρης, αλλά το διπλό παίζει σε unfair αποδόσεις όπως και να ‘χει. Τι θα ποντάρουμε επομένως; Θα πάμε στο over 4,5 στους πόντους του νεαρού Νετζήπογλου (γκαρντ), ο οποίος παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον coach Καστρίτη και παίρνει προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ. Ο 19χρονος γκαρντ σκοράρει 4,4 πόντους κατά μέσο όρο φέτος, αλλά ο ρόλος του είναι πιο σημαντικός λόγω της απουσίας του Χάνλα και περιμένουμε να πάρει 5 με 10 προσπάθειες τουλάχιστον απέναντι στον Προμηθέα.

LIGA ENDESA

Ουνικάχα - Μπέτις: Επόμενη στάση στο ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Ουνικάχα βρίσκεται στο 8-13 και κάνει ό,τι μπορεί για να προλάβει τα playoffs της Liga Endesa, ενώ η Μπέτις είναι στο 6-17 και παλεύει για την παραμονή της. Ο άσος σωστά προσφέρεται σε αποδόσεις φαβορί, ωστόσο δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς οι ισορροπίες είναι λεπτές. Θα πάμε αποκλειστικά σε ένα special bet παίκτη και πιο συγκεκριμένα στο over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Μπριθουέλα. Ο Ισπανός σούτινγκ γκαρντ παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής και αρκετές προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ, επομένως στο 1.87 λέμε... ναι!

Μπιλμπάο - Μπασκόνια: Πάμε και στο ντέρμπι των Βάσκων. Η Μπιλμπάο έχει ρεκόρ 10-12 και παλεύει για να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στα playoffs, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται στο 13-11 και μετά τον αποκλεισμό τους από τη EuroLeague να ρίχνουν το βάρος τους αποκλειστικά στη Liga Endesa. Οι φιλοξενούμενοι δικαίως δίνονται ως φαβορί από τους bookmakers, ωστόσο στοιχηματικά θα ψάξουμε τη λύση στα ειδικά παικτών και δεν θα μπλέξουμε με τα “παραδοσιακά” σημεία. Πιο συγκεκριμένα, θα ποντάρουμε στο over στους πόντους και τα ριμπάουντ του Ίνγκλις (26 ετών, σέντερ), ο οποίος παίζει αρκετά κι έχει το ταλέντο να γεμίσει τη στατιστική του απέναντι στους ψηλούς της Μπασκόνια. Ο Γάλλος φέτος έχει 12.2 πόντους και 6.3 ριμπάουντ ανά αγώνα.

BASKETBOL SUPER LIGI

Καρσίγιακα - Φενέρμπαχτσε: Θα κάνουμε και μια στάση στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Η Φενέρμπαχτσε του 20-4 ρίχνει πλέον αποκλειστικά το βάρος της εντός των συνόρων, καθώς απέτυχε στη EuroLeague. Η Καρσίγιακα του 15-8 από τη μεριά της, διαθέτει ένα ρόστερ που συνδυάζει ποιότητα κι εμπειρία και έχει αποδείξει πως μπορεί να βάλει με τους “μεγάλους” της τουρκικής λίγκας. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως το διπλό είναι unfair για ποντάρισμα και γι’ αυτό ψάξαμε τη λύση στοιχηματικά στα special bets των παικτών. Πιο συγκεκριμένα, κρατήσαμε το over του Χαζέρ, ο οποίος παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και ο ρόλος του είναι ακόμα πιο μεγάλος λόγω της απουσίας του Νάντο Ντε Κολό (γκαρντ). 

Κολοσσός Ρόδου - ΑΕΚ: 150-163 πόντοι (2.60)
Άρης - Προμηθέας: Νετζήπογλου over 4,5 πόντοι (2.35)
Ουνικάχα - Μπέτις: Μπριθουέλα over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Μπιλμπάο - Μπασκόνια: Ίνγκλις over 18,5 πόντοι και ριμπάουντ (1.87)
Καρσίγιακα - Φενέρμπαχτσε: Χαζέρ over 5,5 πόντοι (1.87)