25/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (26/12): Ώρα προημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδος

Η μπασκετική δράση συνεχίζεται τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και ο “The Answer” αναλύει τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις από το πρόγραμμα της Κυριακής (26/12).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ολυμπιακός - Ιωνικός: Ώρα προημιτελικών στο Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ιωνικό και προφανώς είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Οι “ερυθρόλευκοι” διέλυσαν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ με 84-65 και βελτίωσαν στο 12-5 το ρεκόρ τους στη EuroLeague, ενώ έχουν 8-1 στο πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός είναι στο 3-6 και προφανώς στόχος του είναι απλώς να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο ΣΕΦ, ωστόσο δεν θα είναι εύκολο να τα καταφέρει. Στοιχηματικά, όμως, δεν θα μπλέξουμε με τα παραδοσιακά σημεία και θα μείνουμε στα special bets παικτών. Ο φορμαρισμένος ΜακΚίσικ μπορεί να πετύχει τουλάχιστον 8 πόντους, ενώ ο Νίκος Χουγκάζ παίρνει σταθερά σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο ροτέισον του Ιωνικού.

*Στον Ολυμπιακό ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού.

ΑΕΚ - Περιστέρι: Ο δεύτερος προημιτελικός της ημέρας είναι πολύ πιο αμφίρροπος από τον πρώτο. Τόσο η ΑΕΚ (5-5 στο πρωτάθλημα), όσο και το Περιστέρι (4-6 στο πρωτάθλημα) δεν βρίσκονται στην κατάσταση που θα ήθελαν και προφανώς η πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδος μοιάζει ως λύτρωση. Το ποιος, όμως, θα τα καταφέρει είναι εξαιρετικά δύσκολο να το προβλέψουμε, καθώς αμφότερες έχουν σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να πάμε στο ειδικό στοίχημα “καμία να μην νικήσει με 6+ πόντους”, αφού περιμένουμε μεγάλη μάχη και τον νικητή να κρίνεται ακόμα και στο τελευταίο σουτ.

LEGA BASKET

Μπρίντιζι - Πέζαρο: Παιχνίδι με φαβορί στο πλαίσιο του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Μπρίντιζι έχει ρεκόρ 10-5 και προφανώς έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη απέναντι στην Πέζαρο του 4-8. Έχουν αρκετές αδυναμίες οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο το ρόστερ τους δεν είναι αμελητέο και σίγουρα διαθέτουν κάποιες ποιοτικές λύσεις. Δεν παίζουν άσχημο μπάσκετ, διαθέτουν την 8η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας και αν μη τι άλλο μπορούν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί. Η Μπρίντιζι δίκαια προσφέρεται σε αποδόσεις φαβορί, ωστόσο με 10,5 πόντους υπέρ τους, οι φιλοξενούμενοι αξίζουν την εμπιστοσύνη μας.

VTB LEAGUE

Ζενίτ - Ούνικς Καζάν: Παιχνίδι με άρωμα... euroleague έχουμε την Κυριακή στη VTB League. Η Ζενίτ με ρεκόρ 6-2 υποδέχεται την Ούνικς Καζάν που έχει απολογισμό 8-1. Αμφότερες έρχονται από θετικές εμφανίσεις και στη EuroLeague, επομένως είναι δύσκολο να μπούμε στη διαδικασία να προβλέψουμε τον τελικό νικητή. Υπάρχουν, όμως, δύο ειδικά παικτών που έχουν λογική για ποντάρισμα και μπορούμε να τα συνδυάσουμε στην ενότητα Match Combo της Stoiximan. Αρχικά, ο Μπάρον βρήκε ξανά τον παλιό του εαυτό και μπορεί να σκοράρει 10 τουλάχιστον πόντους, ενώ έχει λογική και το over 5,5 του Ζούμπκοφ, που δίνει σταθερά σημαντικές λύσεις στην ομάδα του.

Ολυμπιακός - Ιωνικός: ΜακΚίσικ over 7,5 πόντοι (1.75)
Ολυμπιακός - Ιωνικός: Χουγκάζ over 5,5 ριμπάουντ (2.00)
ΑΕΚ - Περιστέρι: Καμία να μην νικήσει με 6+ πόντους (2.62)
Μπρίντιζι - Πέζαρο: 2 με +10,5 (1.85)
Ζενίτ - Ούνικς: Μπάρον over 9,5 πόντοι και Ζούμπκοφ over 5,5 πόντοι (2.90-Match Combo)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas