25/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (25/01): Βγάζει δυνατές επιλογές το EuroCup

Σε μια βραδιά με αναμετρήσεις EuroLeague, η δράση συνεχίζεται κανονικά και στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

EUROCUP

Τουρκ Τέλεκομ - Παρτιζάν: Στην έδρα της Τουρκ Τέλεκομ (5-5) συνεχίζεται το ταξίδι της Παρτιζάν (8-2) στο EuroCup. Αναμέτρηση για τον πρώτο όμιλο, με τους Σέρβους του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προφανώς να είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς ποιοτικά είναι ανώτεροι και μάλιστα παίζουν πολύ καλό μπάσκετ, με ενεργητικό 85+ πόντους κατά μέσο όρο. Εκτός, όμως, από το διπλό, αξία για ποντάρισμα υπάρχει και στο over στα ριμπάουντ του Ζακ ΛεΝτέι. Ο άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι σε καλή κατάσταση, παίζει 20-25 λεπτά και είναι σημαντικός στο ροτέισον της Παρτιζάν, επομένως μπορούμε να του δείξουμε εμπιστοσύνη.

Ουλμ - Βίρτους Μπολόνια: Μεταφερόμαστε στον δεύτερο όμιλο του EuroCup. Η Ουλμ (5-5) υποδέχεται την Βίρτους Μπολόνια (6-3) σε μια αναμέτρηση όπου οι φιλοξενούμενοι είναι μεν το φαβορί, ωστόσο το έργο τους δεν αναμένεται εύκολο. Βλέπετε, ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μίλος Τεόντοσιτς (γκαρντ), ενώ και η Ουλμ από τη μεριά της φέτος -με τον Γιάκα Λάκοβιτς στην τεχνική ηγεσία- έχει δείξει πως είναι ικανή για το καλύτερο. Δεν θα μπλέξουμε, λοιπόν, με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα πάμε με το over του Αλιμπέγκοβιτς (φόργουορντ), που παίζει σταθερά 20 τουλάχιστον λεπτά, έχει ταλέντο και μπορεί να βρει 4 τουλάχιστον εύστοχα καλάθια.

Σλασκ - Λεβαλουά: Επιστροφή στον πρώτο όμιλο. Η Λεβαλουά (5-5) του Βενσάν Κολέ είναι το φαβορί για τη νίκη απέναντι στη Σλασκ (1-8) από την Πολωνία. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν την ποιότητα για να τα βάλουν με τους Γάλλους, ενώ παράλληλα έχουν σημαντικά αμυντικά θέματα, καθώς δέχονται 83 πόντους κατά μέσο όρο. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό για να πάμε στο διπλό κοντά στο 1.30. Θα ρίξουμε το βάρος μας στα ειδικά παικτών, με το over στους πόντους του Τομέρ Γκίνατ να έχει λογική. Ο φόργουορντ από το Ισραήλ σκοράρει 9 με 10 πόντους κατά μέσο όρο φέτος, συνήθως παίζει πάνω από 25 λεπτά, επομένως το over 8,5 αξίζει ποντάρισμα.

Βαλένθια - Μπούντουτσνοστ: Κομβικής σημασίας παιχνίδι για τον δεύτερο όμιλο. Στο 7-3 και οι δύο αντίπαλοι, με τη Βαλένθια να έχει τον πρώτο λόγο επειδή παίζει στο γήπεδό της, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον κορονοϊό, επομένως δεν θα είναι σίγουρα στο 100%, ενώ είναι πιθανό να υπάρχουν και απουσίες. Η Μπούντουτσνοστ, από τη μεριά της, διαθέτει ένα ρόστερ με ποιότητα και αρκετή εμπειρία από τη EuroLeague, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με τον Κέντρικ Πέρι (γκαρντ) από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, επομένως δεν βλέπουμε τον λόγο που προσφέρεται ως τόσο μεγάλο αουτσάιντερ. Πάμε με το διπλό με χάντικαπ.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Προμετέι - Χάποελ Ιερουσαλήμ: Θα κρατήσουμε και μια επιλογή από το Basketball Champions League. Το μοναδικό ζευγάρι που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από την play in φάση είναι αυτό ανάμεσα στην Προμετέι και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 στην έδρα τους (95-70), ωστόσο δεν είναι δεδομένο ότι θα κάνουν και το 2-0. Κάθε άλλο θα λέγαμε, καθώς οι Ουκρανοί έχουν ποιότητα και αρκετές λύσεις για να στείλουν τη σειρά σε τρίτο ματς. Βέβαια, ο άσος στο 1.65 δεν αξίζει ποντάρισμα, επομένως θα πάμε με το over. Βλέπετε, η Χάποελ παίζει μπάσκετ 75-80 πόντων και με δεδομένο πως στο τέλος ενδεχομένως να έχουμε φάουλ για να σταματήσει ο χρόνος αλλά και γρήγορες επιθέσεις, θεωρούμε πως το σκορ θα ανέβει!

Τουρκ Τέλεκομ - Παρτιζάν: ΛεΝτέι over 5,5 ριμπάουντ (2.15)
Ουλμ - Βίρτους Μπολόνια: Αλιμπέγκοβιτς over 7,5 πόντοι (1.80)
Σλασκ - Λεβαλουά: Γκίνατ over 8,5 πόντοι (1.75)
Βαλένθια - Μπούντουτσνοστ: 2 με +7,5 (1.85)
Προμετέι - Χάποελ: Over 157,5 (1.87)