24/05/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (24/05): Με ειδικά παικτών σε Ελλάδα και Ισπανία

Τα πλέι οφ σε όλη την Ευρώπη έχουν πάρει... φωτιά και ο “The Answer” αναλύει και προτείνει τα μπασκετικά σημεία που ξεχώρισε για την Τρίτη (24/05). 

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λάρισα - Κολοσσός Ρόδου: Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μειονέκτημα έδρας στη συγκεκριμένη σειρά, ωστόσο έκαναν το break στη Ρόδο πριν από μερικές ώρες (71-63). Η ομάδα του Φώτη Τακιανού έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά στο "σπίτι" της, ο άσος έχει προβάδισμα καθώς η Λάρισα έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ έως τώρα, στοιχηματικά, όμως, θα προτιμήσουμε να στηρίξουμε το over του Μούντι. Ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ στο Game 1, είναι γενικά ο ηγέτης των γηπεδούχων, θα παίξει 35+ λεπτά και ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, η λογική λέει πως θα γεμίσει τη στατιστική του.

Άρης - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε με άνεση το 1-0 πριν από μερικές ώρες. Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 109-79 του Άρη στο ΟΑΚΑ, με τον coach Βόβορα να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, καθώς τα περισσότερα λεπτά τα έπαιξε ο Πέιτον Σίβα (22). Στο Αλεξάνδρειο, όμως, η αποστολή του "τριφυλλιού" ενδεχομένως να είναι πιο απαιτητική, γι' αυτό περιμένουμε από τους βασικούς παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν πιο σημαντικό ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε να ποντάρουμε στο over του Γιώργου Παπαγιάννη, με τον Άρη να μην έχει παίξει στο μέγεθος του Έλληνα σέντερ.

LIGA ENDESA

Βαλένθια - Μπασκόνια: Τζάμπολ και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος Ισπανίας. Πολύ μεγάλο το ζευγάρι ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Μπασκόνια, με τους γηπεδούχους να ποντάρουν στο πλέονέκτημα έδρας, αλλά τα πάντα να είναι ανοιχτά όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη... φωτιά για το ποια ομάδα θα περάσει τελικά, συνεπώς δεν αξίζει να μπλέξουμε με τον άσο του 1.50. Βέβαια, στα ειδικά παικτών υπάρχουν καλές ευκαιρίες για ποντάρισμα και μάλιστα σε value αποδόσεις. Μια εξ αυτών το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Γουέιντ Μπάλντγουιν. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν φημίζεται για το σουτ του, ωστόσο παίρνει προσπάθειες και ειδικά αν βάλει το πρώτο θα συνεχίζει να δοκιμάζει το χέρι του. Το 2.65 δεδομένα αξίζει ποντάρισμα.

Λάρισα - Κολοσσός Ρόδου: Μούντι over 24,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.85)
Άρης - Παναθηναϊκός: Παπαγιάννης over 18,5 πόντοι και ριμπάουντ (1.91)
Βαλένθια - Μπασκόνια: Μπάλντγουιν over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.65)