23/05/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (23/05): Παίρνουν “φωτιά” τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Η EuroLeague τελείωσε και πλέον μπαίνουμε στο πιο καθοριστικό σημείο της χρονιάς με τα πλέι οφ στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης! Αναλύει και προτείνει ο “The Answer”.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ - Προμηθέας Πατρών: Έχουν ξεκινήσει τα πλέι οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με την ΑΕΚ να φτάνει μέχρι την 4η θέση της κανονικής περιόδου, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν. Η Ένωση έχει βρει σταθερότητα με τον coach Σεγκούρα στο "τιμόνι" της και μπορεί να ποντάρει και στον Κιθ Λάνγκφορντ για μερικά λεπτά, ενώ έχει γυρίσει και ο Ανγκόλα. Ο Προμηθέας, από τη μεριά του, ψάχνεται και μάλιστα πήρε τον Μάρκους Φόστερ (γκαρντ) για τα πλέι οφ, καθώς η ομάδα δεν είχε χημεία με τον Φράνκαμπ στον "1". Ο Μάκης Γιατράς προσπαθεί, ωστόσο το έργο του Προμηθέα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο. Παρόλα αυτά δεν θα μπλέξουμε με τον άσο και θα πάμε σε ένα special bet παίκτη. Πιο συγκεκριμένα, θα πάμε με το under του Δημήτρη Φλιώνη, ο οποίος πλέον -και με τους Ανγκόλα - Λάνγκφορντ στο ρόστερ- έχει κυρίως αμυντικό ρόλο και στο "σκληρό" Game 1 με τον Προμηθέας δεν τον περιμένουμε ιδιαίτερα παραγωγικό.

ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Ερυθρός Αστέρας - Τσεντεβίτα Ολίμπια: Στο 1-1 η μεταξύ τους ημιτελική σειρά στα πλέι οφ της Αδριατικής Λίγκας. Η καθεμία από τις δύο ομάδες υπερασπίστηκε την έδρα της και πλέον η πρόκριση στους τελικούς (εκεί περιμένει ήδη η Παρτιζάν) θα κριθεί σε 3ο ματς στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα. Οι γηπεδούχοι προφανώς έχουν τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο η Τσεντεβίτα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα και γι' αυτό δεν θα ρισκάρουμε στον άσο του 1.30. Θα προτιμήσουμε να πάμε στα special bets παικτών, με το over του Ζόραν Ντράγκιτς να έχει καλές πιθανότητες επαλήθευσης. Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες της Τσεντεβίτα, ο coach Γκόλεματς τον εμπιστεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, επομένως το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάρει και λεπτά συμμετοχής αρκετά, αλλά και προσπάθειες. Στο 2.00 το over 11,5 του Ντράγκιτς, δεδομένα χωράει στο παιχνίδι μας.

ΑΕΚ - Προμηθέας Πατρών: Φλιώνης under 6,5 πόντοι (1.70)
Ερυθρός Αστέρας - Τσεντεβίτα: Ντράγκιτς over 11,5 πόντοι (2.00)