23/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (23/01): Κυριακή με clasico και όχι μόνο!

Με αμείωτη ένταση και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζονται τα μπασκετικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λαύριο - Περιστέρι: Το Λαύριο ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή του περιπέτεια με δύο ήττες από την Τρεβίζο και πλέον ρίχνει το βάρος του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Στο 5-6 το ρεκόρ της ομάδας του coach Σερέλη στη Stoiximan Basket League, ίδιο ακριβώς έχει και το Περιστέρι. Κοντολογίς, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μια μάχη ανάμεσα σε ισοδύναμες πάνω κάτω ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν μεν ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, αλλά μέχρι εκεί. Δεν περιμένουμε από καμία από τις δύο να κάνει... περίπατο, συνεπώς το εύρος νίκης 1-5 στις εξαιρετικές αποδόσεις που το συναντάμε, έχει καλές πιθανότητες επαλήθευσης και αξίζει ποντάρισμα.

LIGA ENDESA

Μπασκόνια - Μπούργος: Επόμενη στάση στο ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Μπασκόνια και Μπούργος αναμενόμενα πλέον θα ρίξουν το βάρος τους στη Liga Endesa, καθώς η πρώτη (9-8) έχει μείνει πίσω στη EuroLeague, ενώ η δεύτερη (4-11) αποκλείστηκε από το Basketball Champions League. Στο μεταξύ τους παιχνίδι μπορεί οι Βάσκοι να έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο, ωστόσο ο άσος σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ποντάρισμα. Θα πάμε αποκλειστικά με το over στα τρίποντα του Τζέισον Γκρέιντζερ, ο οποίος παίρνει αρκετές προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες των φιλοξενούμενων.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Ώρα για clasico στην Ισπανία! Η Ρεάλ Μαδρίτης με ρεκόρ 15-1 υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα, η οποία συνεχίζει με 11-3. Αμφότερες είχαν προβλήματα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο τόσο ο Ταβάρες (σέντερ), όσο και ο Μίροτιτς (φόργουορντ) επιστρέφουν κανονικά στη δράση. Τι θα ποντάρουμε; Η Ρεάλ του Πάμπλο Λάσο μοιάζει σε πολύ καλύτερη κατάσταση και μάλιστα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει πλέον σημαντικά προβλήματα απουσιών. Ποιος, όμως, μπορεί να κοντράρει τη Μπάρτσα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο 1.45; Θα προτιμήσουμε τη λύση των παικτών, με τον Ρούντι πλέον να μην είναι πρωταγωνιστής και να έρχεται και από κοροναϊό, συνεπώς το under του στα εύστοχα τρίποντα έχει λογική για ποντάρισμα.

LEGA BASKET

Μπρίντιζι - Βίρτους Μπολόνια: Επόμενη στάση στο ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Μπρίντιζι (8-7) θέλει να βάλει δύσκολα στη Βίρτους Μπολόνια (12-3). Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, ποιοτικά είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω και προφανώς είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα. Το διπλό, όμως, κοντά στο 1.55 κρίνεται unfair για ποντάρισμα, γι' αυτό και ασχοληθήκαμε κυρίως με τα special bets παικτών. Με τον Μίλος Τεόντοσιτς τραυματία, ο Σέρζιο Σκαριόλο έψαξε αλλού για λύσεις στη θέση του Point Guard και μια εξ αυτών είναι του Ρουζίερ. Ο έμπειρος Ιταλός προφανώς δεν είναι... σταρ, πλέον, όμως, παίζει περί τα 15 με 20 λεπτά λόγω της απουσίας του Μίλος, συνεπώς το over 2,5 στους προσωπικούς του πόντους μοιάζει ως εξαιρετική επιλογή για ποντάρισμα.

Φορτιτούντο Μπολόνια - Ντερτόνα: Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη Lega Basket. Βλέπετε, η Φορτιτούντο Μπολόνια είναι στο 5-10 και αναζητά άμεσα νίκες για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση, ενώ η Ντερτόνα είναι στο 8-7 και θέλει να εδραιώσει τη θέση της στην πρώτη 8άδα του ιταλικού πρωταθλήματος. Τι θα ποντάρουμε; Οι γηπεδούχοι του coach Ρέπεσα έχουν καλή ψυχολογία μετά το 89-86 επί της Νάπολι, διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία, ενώ εντός έδρας είναι περισσότερο αξιόπιστοι (4-4). Οι φιλοξενούμενοι, από τη μεριά τους, προφανώς και αποτελούν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις έως τώρα, η ζυγαριά, όμως, γέρνει υπέρ της Φορτιτούντο και με τον άσο στο 1.80 θεωρούμε πως αξίζει ποντάρισμα.

BASKETBOL SUPER LIGI

Φενέρμπαχτσε - Μπαχτσεσεχίρ: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Βλέπετε, η Μπαχτσεσεχίρ είναι μεν στο 10-8, ωστόσο ενισχύθηκε σημαντικά με την προσθήκη του Σαμ Ντέκερ, έρχεται από σερί νίκες και θέλει να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση στο τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Φενέρ, από τη μεριά της, είναι μεν στο 14-3 και ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς, όπως και από την έξτρα κόπωση της EuroLeague. Αξίζει, λοιπόν, να κοιτάξουμε προς τα δεξιά, αλλά αυτό το γνωρίζουν καλά και οι bookmakers, που έχουν διαβάσει εξαιρετικά τις αποδόσεις. Θα πάμε, λοιπόν, αποκλειστικά με το over του Μαχμούτογλου. Τον εμπιστευτήκαμε και την προηγούμενη εβδομάδα και θα το κάνουμε ξανά, καθώς είναι αξιόπιστος σκόρερ και παίζει παραπάνω τόσο λόγω των απουσιών της Φενέρ, όσο και επειδή η κάθε ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν τούρκο στην πεντάδα της στη BSL.

VTB LEAGUE

Ζιέλονα Γκόρα - Ούνικς Καζάν: Θα κάνουμε και μια στάση στη VTB League. Η πρώτη της κατάταξης Ούνικς Καζάν (9-2) αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ζιέλονα Γκόρα. Μόλις στο 1-9 οι γηπεδούχοι, που προφανώς και απογοητεύουν με την πορεία τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ζιέλονα Γκόρα είναι στην άμυνα, καθώς δέχεται περί τους 89 πόντους κατά μέσο όρο. Αυτό μπορεί πολύ εύκολα να το εκμεταλλευτεί η Ούνικς Καζάν, ωστόσο οι αποδόσεις του διπλού ή του χάντικαπ, δεν κρύβουν καμία αξία για ποντάρισμα. Αντίθετα, το over του Τζεκίρι έχει λογική. Ο έμπειρος σέντερ από τη Νιγηρία παίζει αρκετά λεπτά, παίρνει μπάλες και όσο ροτέισον και αν κάνει ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, τρία τουλάχιστον εύστοχα καλάθια ο Τζεκίρι μπορεί να τα βρει.

Λαύριο - Περιστέρι: Καμία να νικήσει με 6+ πόντους (2.87)
Μπασκόνια - Μπούργος: Γκρέιντζερ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Ρούντι under 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Μπρίντιζι - Βίρτους: Ρούζιερ over 2,5 πόντοι (1.70)
Φορτιτούντο - Ντερτόνα: 1 (1.80)
Φενέρμπαχτσε - Μπαχτσεσεχίρ: Μαχμούτογλου over 11,5 πόντοι (1.80)
Ζιέλονα Γκόρα - Ούνικς Καζάν: Τζεκίρι over 5,5 πόντοι (2.00)