21/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (21/12): Τελικός για το Λαύριο, κομβικό ματς για τον Προμηθέα

Νέα ευρωπαϊκή εβδομάδα, πολύ σημαντικές αναμετρήσεις για Προμηθέα και Λαύριο. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Λαύριο - Ουνικάχα Μάλαγα: Τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League. Το Λαύριο έχει ρεκόρ 2-3 και στοχεύει στην τρίτη θέση του τρίτου γκρουπ, η Ουνικάχα από τη μεριά της είναι πιο χαλαρή (4-1). Δύσκολα, όμως, θα δούμε αδιάφορη την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, καθώς στη Liga Endesa το ρεκόρ της Ουνικάχα είναι αρνητικό (6-8) και δεν θα είναι καλό για την εικόνα της να χάσει και στο Λαύριο. Γι’ αυτό περιμένουμε από τον Έλληνα τεχνικό να χρησιμοποιήσει κανονικά όλα του τα “όπλα”, επομένως το over στους πόντους του Νόρις Κόουλ δίνει τη λύση στοιχηματικάτικά σ’ ένα αρκετά απρόβλεπτο παιχνίδι.

Νίζνι - Ντιζόν: Την ίδια ώρα με το Λαύριο - Ουνικάχα Μάλαγα διεξάγεται και το Νίζνι - Ντιζόν για τον ίδιο όμιλο. Στο 1-4 οι γηπεδούχοι, που θέλουν καλύτερο αποτέλεσμα από το Λαύριο για να περάσουν στο play in τουρνουά του BCL. Αντίθετα, η Ντιζόν είναι αδιάφορη (3-2) και φυσικά δεν λέμε πως θα κάτσει να χάσει, ωστόσο το κίνητρο μετράει. Η Νίζνι στο Νόβγκοροντ είναι παραδοσιακά αρκετά αξιόπιστη, η Ντιζόν δεν τρομάζει ως μέγεθος και χάνει σημαντικό μέρος της δυναμικής της, επομένως ο άσος από ημίχρονο κρίνεται fair για ποντάρισμα.

Κάλεφ/Κράμο - Τόφας: Θ’ ασχοληθούμε με ακόμα μια αναμέτρηση στο BCL. Στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, η Κάλεφ/Κράμο υποδέχεται την Τόφας. Αδιάφορο ματς, καθώς καμία εκ των δύο δεν κυνηγάει κάτι, επομένως δεν υπάρχει λόγος να παίξουν σκληρή άμυνα και να βάλουν τα χέρια τους στη... φωτιά. Άρα το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάμε σε ένα run n’ gun παιχνίδι, κάτι που έτσι κι αλλιώς βολεύει τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι σήμερα σκοράρουν 83.4 πόντους κατά μέσο όρο και δέχονται 85.8 πόντους ανά ματς. Κοντολογίς, πάμε για 160+ πόντους.

EUROCUP

Προμηθέας Πατρών - Βενέτσια: Περνάμε στο EuroCup. Ο Προμηθέας Πατρών είναι χαμηλά στον δεύτερο όμιλο (2-5) και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη απέναντι στη Βενέτσια. Οι φιλοξενούμενοι είναι στο 3-4, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στις κορυφαίες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν τρομάζουν ως μέγεθος και ποιοτικά ο Προμηθέας δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τους Ιταλούς. Παρά το 67-92 από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εκτός έδρας, οι γηπεδούχοι έχουν δείξει κάποια θετικά δείγματα γραφής από την ημέρα που τους ανέλαβε ο Ηλίας Ζούρος, επομένως ο άσος κοντά στο 1.80 συγκεντρώνει καλές πιθανότητες επαλήθευσης και θα τον βάλουμε στο παιχνίδι μας.

Μπουργκ - Μπούντουτσνοστ: Θα παραμείνουμε στον δεύτερο όμιλο του EuroCup. Η Μπουργκ (2-5) υποδέχεται τη Μπούντουτσνοστ (5-2), με τους γηπεδούχους να χρειάζονται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα, αλλά να μην έχουν τις λύσεις των φιλοξενούμενων. Η Μπουργκ δεν έχει την ποιότητα της Μπούντουτσνοστ, δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά ούτε στο γαλλικό πρωτάθλημα (5-7) και οι Μαυροβούνιοι με τον πολύπειρο coach Ντζίκιτς στον πάγκο τους μπορούν να “αποδράσουν” με το θετικό αποτέλεσμα από τη συγκεκριμένη έδρα. Και το διπλό παίζει σε εξαιρετικές αποδόσεις...

Βαλένθια - Τσεντεβίτα: Η τελευταία μας επιλογή έρχεται από την αναμέτρηση της Βαλένθια με την Τσεντεβίτα ξανά για τον δεύτερο όμιλο του EuroCup. Οι Ισπανοί (4-2) έχουν τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι (2-5) παίζουν run n’ gun μπάσκετ και είναι εντελώς απρόβλεπτοι. Δεν θα ρισκάρουμε κι εμείς στα παραδοσιακά σημεία και θα προτιμήσουμε το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Χέρμανσον. Ο Ισλανδός γκαρντ έχει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον της Βαλένθια, δοκιμάζει συχνά το χέρι του και τουλάχιστον δύο εύστοχα μακρινά σουτ απέναντι σε μια επιεικώς μέτρια άμυνα, μπορεί να τα βρει.

Λαύριο - Ουνικάχα: Νόρις Κόουλ over 10,5 πόντοι (1.87)
Νίζνι - Ντιζόν: 1/1 (1.80)
Κάλεφ/Κράμο - Τόφας: Over 163,5 (1.85)
Προμηθέας - Βενέτσια: 1 (1.82)
Μπουργκ - Μπούντουτσνοστ: 2 (1.98)
Βαλένθια - Τσεντεβίτα: Χέρμανσον over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.90)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas