20/11/2021 Previews

Μπάσκετ (20/11): Το βάρος στα ειδικά παικτών

Μπασκετικό Σάββατο έχουμε μπροστά μας, συνεχίζεται κανονικά η δράση στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Περιστέρι - Απόλλων Πατρών: Παιχνίδι με φαβορί. Στο 3-3 η ομάδα των δυτικών προαστίων, ίδιο ρεκόρ και για τον Απόλλωνα, που όμως δεν έχει τόσο μεγάλες βλέψεις όσο το Περιστέρι. Κοινώς, πρόκειται για must win παιχνίδι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από την Ευρώπη και πλέον ρίχνουν όλο το βάρος τους στο πρωτάθλημα. Ο άσος, όμως, ή το χάντικαπ δεν έχουν αξία για ποντάρισμα γι’ αυτό θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τα ειδικά παικτών. Σε ένα Match Combo στη Stoiximan θα κρατήσουμε το over στους πόντους του Μίλερ -που είναι ο φυσικός ηγέτης των γηπεδούχων- και το over στους πόντους του Μπράουν -που έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής και μπορεί να βρει 4 εύστοχα καλάθια- ενώ σε μονό ποντάρισμα έχει λογική το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του ΜακΡι, ο οποίος δοκιμάζει συχνά το χέρι του κι έχει ταλέντο στα μακρινά σουτ.

Προμηθέας Πατρών - Κολοσσός Ρόδου: Ακόμα ένα παιχνίδι με φαβορί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι βρίσκονται στο 5-2, ωστόσο για τον Κολοσσό Ρόδου το συγκεκριμένο αποτελεί επιτυχία. Γενικότερα οι φιλοξενούμενοι του coach Καντζούρη έχουν παίξει πολύ καλό μπάσκετ μέχρι σήμερα και αξίζουν τον σεβασμό μας αλλά και την εμπιστοσύνη μας. Περιμένουμε τον Κολοσσό γι’ ακόμα μια φορά ανταγωνιστικό γι’ αυτό θα κρατήσουμε το διπλό με χάντικαπ, ενώ από τα ειδικά παικτών έχει λογική το over στους πόντους του Φλόιντ -που είναι εξαιρετικός σκόρερ, απλώς είναι άστοχος μέχρι τώρα- όπως και το over στα τρίποντα του Μομίροφ -ο νεαρός Σέρβος έχει ταλέντο και δοκιμάζει συχνά το χέρι του.

Λαύριο - ΑΕΚ: Πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο αντιπάλους. Εν μέσω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, τόσο το Λαύριο (4-3), όσο και η ΑΕΚ (3-4) χρειάζονται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα στο μεταξύ τους παιχνίδι. Βέβαια, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή, ωστόσο το over έχει καλές πιθανότητες επαλήθευσης, καθώς η Ένωση δεν μπορεί να παίξει σκληρή άμυνα, άρα ο νικητής αναμένεται να κριθεί στους 75-80 πόντους. Από εκεί και πέρα, έχει λογική το συνολικό over του Ίαν Χάμερ, που αγωνίζεται σταθερά 25-30 λεπτά και προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

LIGA ENDESA

Ουνικάχα Μάλαγα - Φουενλαμπράδα: Πρώτη στάση στο ισπανικό πρωτάθλημα στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της Ουνικάχα με τη Φουενλαμπράδα. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη (4-6) χρειάζεται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Φουενλαμπράδα (2-8), η οποία βολεύει ως αντίπαλος, καθώς δεν έχει το ταλέντο των γηπεδούχων, ενώ και στην άμυνα έχει αδυναμίες με το παθητικό της πάνω από τους 88 πόντους κατά μέσο όρο. Βέβαια, αυτό το γνωρίζουν καλά και οι bookmakers γι’ αυτό και οι αποδόσεις στα “παραδοσιακά” σημεία δεν έχουν αξία. Μπορούμε, όμως, να κρατήσουμε το over στα εύστοχα τρίποντα του Μπουτέιγ. Ο Γάλλος γκαρντ έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, παίρνει περίπου 5 μακρινά σουτ ανά αγώνα και φέτος σουτάρει με ποσοστό 55% στη Liga Endesa. Απέναντι σε μια άμυνα που δεν θα τον πιέσει ιδιαίτερα, λοιπόν, έχει την ευκαιρία να κάνει αυτό που δείχνει ότι ξέρει πολύ καλά.

Ομπραντόιρο - Σαραγόσα: Ακόμα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στο 3-7 οι γηπεδούχοι, στο 4-6 οι φιλοξενούμενοι, χρειάζονται αμφότερες το θετικό αποτέλεσμα. Ποιος έχει το προβάδισμα; Η Σαραγόσα έχει περισσότερο ταλέντο αλλά δεν είναι άξια της εμπιστοσύνης μας λόγω των έως τώρα εμφανίσεων που έχει πραγματοποιήσει, επομένως καλύτερα να μείνουμε στο... no bet και να κοιτάξουμε τα ειδικά παικτών. Εκεί υπάρχουν κάποιες σταθερές που μπορούμε να εμπιστευτούμε, όπως για παράδειγμα ο Σταν Οκόγιε, που είναι ο κορυφαίος σκόρερ των φιλοξενούμενων, μένει αρκετή ώρα στο παρκέ, σουτάρει πίσω από τα 6,75 μέτρα, επομένως μπορούμε να βάλουμε το προσωπικό του over στο παιχνίδι μας.

LEGA BASKET

Βαρέζε - Ντερτόνα: Στο 2-6 βρίσκονται οι γηπεδούχοι, στο 4-4 οι φιλοξενούμενοι και αυτό προφανώς οδήγησε τους Bookmakers στο να προσφέρουν ως “καυτό” φαβορί την Ντερτόνα. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως όντως οι φιλοξενούμενοι έχουν δείξει θετικά δείγματα γραφής, ωστόσο δεν... τρομάζουν ως μέγεθος και η Βαρέζε έχει καλή ευκαιρία νίκης μπροστά της για να βελτιώσει τη θέση της. Η “παρέα” του Αλεσάντρο Τζεντίλε έρχεται από το 86-70 επί της Τριέστε, διαθέτει λύσεις, παίζει στο γήπεδό της, επομένως δεν βλέπουμε κάποιον λόγο για να μην την στηρίξουμε σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

BASKETBOL SUPER LIGI

Γιάλοβα - Τόφας: Στο πλαίσιο της τουρκικής λίγκας, η Τόφας (4-4) είναι το φαβορί στην έδρα της Γιάλοβα (2-6). Οι γηπεδούχοι, πάντως, παρά το αρνητικό ρεκόρ που έχουν μέχρι σήμερα, δεν είναι αμελητέα ποσότητα και γι’ αυτό δεν θα τους κοντράρουμε στις χαμηλές αποδόσεις που συναντάμε το διπλό, όσο και αν συμφωνούμε πως η Τόφας έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης. Θα πάμε αποκλειστικά στο over, καθώς οι φιλοξενούμενοι αρέσκονται στο run n’ gun μπάσκετ και μέχρι σήμερα σκοράρουν και δέχονται περί τους 85 πόντους κατά μέσο όρο. Η Γιάλοβα έχει αρκετούς Αμερικανούς για να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο ρυθμό, επομένως πάμε για 160+ πόντους.

Συνοπτικά:
Περιστέρι - Απόλλων: Μίλερ over 9,5 πόντοι + Μπράουν over 7,5 πόντοι (Match Combo σε απόδοση 3.00)
Περιστέρι - Απόλλων: ΜακΡι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)
Προμηθέας - Κολοσσός: 2 με +10,5 (1.70)
Προμηθέας - Κολοσσός: Φλόιντ over 8,5 πόντοι (2.15)
Προμηθέας - Κολοσσός: Μομίροφ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Λαύριο - ΑΕΚ: Over 154,5 (1.65)
Λαύριο - ΑΕΚ: Χάμερ over 20,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.87)
Ουνικάχα - Φουενλαμπράδα: Μπουτέιγ over 2,5 εύστοχα τρίποντα (2.08)
Ομπραντόιρο - Σαραγόσα: Οκόγιε over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Βαρέζε - Ντερτόνα: 1 με +3,5 (1.88)
Γιάλοβα - Τόφας: Over 163,5 (1.85)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas