20/04/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (20/04): Μεγάλο ενδιαφέρον σε Stoiximan Basket League και EuroCup!

Σε μια βραδιά όπου ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των playoffs της EuroLeague, η δράση συνεχίζεται κανονικά και στα παρκέ του ελληνικού πρωταθλήματος και του EuroCup. Αναλύει ο The Answer.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λάρισα: Με τον Γιώργο Βόβορα πλέον στον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κάνει πλέον ένα νέο ξεκίνημα και πριν από μερικές ώρες επικράτησε του Λαυρίου εκτός έδρας με 91-82. Στο 18-2 το ρεκόρ των "πράσινων", οι οποίο υποδέχονται τη Λάρισα, που βρίσκεται στο 9-10 και έρχεται από το εκτός έδρας 84-93 από τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι είναι από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν και παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να πάμε στο over και να μην μπλέξουμε περισσότερο με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Βλέπετε, με τον τρόπο που παίζει η Λάρισα και με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να σκοράρει 83+ πόντους κατά μέσο όρο, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι δύο αντίπαλοι να ξεπεράσουν με... άνεση τους 160 πόντους.

Άρης - ΠΑΟΚ: Πάμε και στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Με τον Άρη στο 9-12 και τον ΠΑΟΚ στο 8-11, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το μεταξύ τους ματς θα κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας και της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου. Ο Άρης είναι ενισχυμένος με τον Κέλι (φόργουορντ/σέντερ), αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η απόδοση του άσου. Γενικότερα δεν αξίζει να ρισκάρει κανείς με την πρόβλεψη του τελικού νικητή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα πάμε αποκλειστικά στο over του Βασίλη Τολιόπουλου, ο οποίος πήρε σημαντικά σουτ στο 81-76 επί του Απόλλωνα, έχει ταλέντο και ο coach Λυκογιάννης τον εμπιστεύεται. Συνεπώς, μπορεί να σκοράρει τουλάχιστον 6 πόντους στο Αλεξάνδρειο.

EUROCUP

Λεβαλουά - Βενέτσια: Φάση των "16" στο EuroCup, νοκ άουτ όλοι οι αγώνες! Η Λεβαλουά τερμάτισε στην 4η θέση του πρώτου γκρουπ με ρεκόρ 11-5, η Βενέτσια ήταν 6η στον δεύτερο όμιλο με ρεκόρ 9-9 και θεωρητικά οι Γάλλοι είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση. Βέβαια, τίποτα δεν είναι δεδομένο, με τους Ιταλούς να έχουν εμπειρία και να έχουν ανέβει επίπεδο από την ημέρα που μπήκε στο ρόστερ ο Τζόρνταν Θίοντορ (γκαρντ). Βέβαια, δεν είναι εύκολο να κοντράρουμε τους γηπεδούχους του Βενσάν Κολέ, συνεπώς ψάξαμε τη λύση στοιχηματικά στα ειδικά παικτών. Και τη βρήκαμε στο πρόσωπο του Τζόρνταν ΜακΡέι. Ο έμπειρος φόργουορντ της Λεβαλουά έχει ως βασική δουλειά να σουτάρει, αναμένεται να δοκιμάσει αρκετές φορές το χέρι του και με το over 1,5 εύστοχα τρίποντα σε δίκαιες αποδόσεις, αποφασίσαμε να βάλουμε τη συγκεκριμένη επιλογή στο παιχνίδι μας.

Παρτιζάν - Μπούρσασπορ: Στο νοκ άουτ παιχνίδι της Παρτιζάν με τη Μπούρσασπορ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Βλέπετε, η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τερμάτισε με ρεκόρ 12-4 στο πρώτο γκρουπ και προφανώς είναι το φαβορί απέναντι στην τουρκική ομάδα, η οποία τελείωσε την πρώτη φάση με ρεκόρ 8 νίκες και 10 ήττες. Βέβαια, στοιχηματικά ο άσος δεν έχει κάποια αξία για ποντάρισμα, ενώ και το χάντικαπ είναι... πονηρό, επομένως δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε. Στα special bets παικτών θα βρούμε τη λύση και στην συγκεκριμένη περίπτωση, με τον Γιαν Μαντάρ (γκαρντ) να είναι από τους παίκτες που εμπιστεύεται ο "Ζοτς" κάτι που συνεπάγεται ότι θα πάρει και χρόνο συμμετοχής και προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ. Ο νεαρός γκαρντ φέτος σκοράρει 8.4 πόντους κατά μέσο όρο στο EuroCup, επομένως μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να του δείξουμε εμπιστοσύνη.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λάρισα: Over 160,5 πόντοι (1.75)
Άρης - ΠΑΟΚ: Τολιόπουλος over 5,5 πόντοι (1.65)
Λεβαλουά - Βενέτσια: ΜακΡέι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.85)
Παρτιζάν - Μπούρσασπορ: Μαντάρ over 8,5 πόντοι (2.10)