19/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (20/03): Μπασκετική Κυριακή με σημαντικές αναμετρήσεις και ειδικά παικτών

Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer για το μπασκετικό πρόγραμμα της Κυριακής (20/03).

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Εκτός έδρας δοκιμασία για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι "πράσινοι" έρχονται από το... ντροπιαστικό 73-101 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και θέλουν πάση θυσία και τη νίκη στη Ρόδο, αλλά και μια θετική εμφάνιση. Ο Κολοσσός με ρεκόρ 10-5 έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις μέχρι σήμερα, ωστόσο το "τριφύλλι" (14-1) προφανώς και είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, το διπλό στοιχηματικά δεν έχει καμία αξία ποντάρισμα, ενώ δεν αξίζει ούτε το χάντικαπ. Τι θα ποντάρουμε επομένως; Θα κρατήσουμε το over 11,5 στους πόντους του Φλόιντ. Ο Αμερικανός γκαρντ σκοράρει 13,3 πόντους ανά ματς, παίρνει πάνω του αρκετές επιθέσεις και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δεδομένες αμυντικές αδυναμίες των "πράσινων".

Προμηθέας Πατρών - Απόλλωνας: Ντέρμπι στην Πάτρα. Ο Προμηθέας έχει ρεκόρ 9-4 και προφανώς είναι το φαβορί απέναντι στον Απόλλωνα. Στο 5-10 οι φιλοξενούμενοι, δεν έχουν την ποιότητα των γηπεδούχων, ωστόσο πάντα ένα τοπικό ντέρμπι είναι ιδιαίτερο και δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα του Ηλία Ζούρου να κάνει... περίπατο, αν τελικά φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Το σύνολο του coach Βετούλα διαθέτει ορισμένες ποιοτικές και έμπειρες λύσεις, μπορεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό και με το χάντικαπ υπέρ του, αξίζει να κοιτάξουμε προς το διπλό, έστω και αν ο Προμηθέας όντως είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

LIGA ENDESA

Μπαρτσελόνα - Γκραν Κανάρια: Αναμέτρηση με φαβορί στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Μπαρτσελόνα με ρεκόρ 18-4 είναι στην πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ η Γκραν Κανάρια βρίσκεται στο 11-10 και παλεύει για μια θέση στα πλέι οφ. Οι Καταλανοί προφανώς και είναι το μεγάλο φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο στοιχηματικά η λύση βρίσκεται στα ειδικά παικτών και όχι στα "παραδοσιακά" σημεία. Πιο συγκεκριμένα, θα κρατήσουμε για ποντάρισμα τον Κάιλ Κούριτς, ο οποίος έχει σταθερό ρόλο στο ροτέισον του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και προφανώς έχει το ταλέντο να σκοράρει τουλάχιστον 10 πόντους στο συγκεκριμένο ματς. Στη φετινή Liga Endesa ο Κούριτς μετράει 9.8 πόντους ανά αγώνα.

Μπασκόνια - Μπρεογάν: Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη Liga Endesa. Βλέπετε, Μπασκόνια (12-11) και Μπρεογάν (11-10) παλεύουν για μια θέση στα πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους -φυσικά- να έχουν και την έξτρα κόπωση της EuroLeague. Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο άσος δεν έχει αξία για ποντάρισμα, καθώς η Μπρεογάν μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι... Άρα, τι ποντάρουμε; Θα κρατήσουμε το over 2,5 στα εύστοχα τρίποντα του Μούσα. Μεγάλο line, αλλά ο Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ παίρνει πολλές προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ, σκοράρει 20+ πόντους κατά μέσο όρο και προφανώς θα θέλει να δείξει το ταλέντο του απέναντι σε ομάδα της EuroLeague. 

BASKETBOL SUPER LIGI

Μπουγιουκτσεκμέτσε - Μπούρσασπορ: Πολύ σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα Τουρκίας. Η Μπουγιουκτσεκμέτσε έχει ρεκόρ 5-16 και παλεύει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία, ενώ η Μπούρσασπορ βρίσκεται στο 11-10 και θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να προλάβει τα πλέι οφ. Θεωρητικά, οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί, ωστόσο στοιχηματικά η καλύτερη λύση μοιάζει να είναι το over και όχι το διπλό. Βέπετε, οι γηπεδούχοι δέχονται σταθερά 86+ πόντους στα παιχνίδια τους και πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτό απέναντι στην ποιοτική Μπούρσα, που διαθέτει στο ρόστερ της Αμερικανούς γκαρντ που τρέχουν και μπορούν να παίξουν σε ρυθμό άνω των 80 πόντων.

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Φλόιντ over 11,5 πόντοι (1.80)
Προμηθέας - Απόλλωνας: 2 με +11,5 (1.78)
Μπανταλόνα - Γκραν Κανάρια: Κούριτς over 9,5 πόντοι (2.08)
Μπασκόνια - Μπρεογάν Μούσα over 2,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)
Μπουγιουκτσεκμέτσε - Μπούρσασπορ: Over 164,5 (1.87)