20/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (20/02): Ημέρα τελικών σε όλη την Ευρώπη!

Μπασκετική Κυριακή σε όλη την Ευρώπη, με τελικούς σχεδόν σε όλες τις χώρες. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

COPA DEL REY

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη Μπρεογάν (73-67), στον ημιτελικό με την Τενερίφη, όμως, πάτησε το γκάζι κι έφτασε εύκολα στην πρόκριση με 94-74. Η Μπαρτσελόνα, από τη μεριά της, έφτασε μέχρι τον τελικό με “κατοστάρες”, καθώς επικράτησε αρχικά της Μπαρτσελόνα με 107-70 κι έπειτα της Μούρθια με 103-90. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπαίνει ως το μεγάλο φαβορί στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η απόδοση της νίκης των “μπλαουγκράνα”. Στα ειδικά παικτών θα βρούμε τη λύση στοιχηματικά, καθώς ο Ερτέλ θα έχει συνεχώς τη μπάλα στα χέρια του και μόνο απίθανο δεν είναι το σενάριο του να πάει τουλάχιστον μια φορά στη γραμμή των βολών.

COPPA ITALIA

Αρμάνι Μιλάνο - Ντερτόνα: Τελικός Κυπέλλου Ιταλίας. Η Αρμάνι Μιλάνο ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Σάσαρι (88-68), στη συνέχεια δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά επικράτησε της Μπρέσια (69-63) και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί, όμως, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα δεν θα βρει απέναντί της τη Βίρτους Μπολόνια, όπως άπαντες περίμεναν, καθώς η Ντερτόνα μετά το 94-82 επί της Τριέστε στον προημιτελικό, έκανε την έκπληξη απέναντι στη Βίρτους με 94-82 και θα διεκδικήσει τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Δύσκολο να τα καταφέρει, αλλά και πάλι το 1.20 των -τυπικά γηπεδούχων- δεν αξίζει ποντάρισμα. Τη λύση θα τη δώσει ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες της Αρμάνι, του ταιριάζουν αυτά τα παιχνίδια και μπορεί να γεμίσει τη στατιστική του απέναντι στην Ντερτόνα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Φενέρμπαχτσε - Εφές: Τελικός Κυπέλλου Τουρκίας. Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε στον προημιτελικό της Τόφας με 93-88, στη συνέχεια έριξε στο καναβάτσο τη Γαλατάσαραϊ με 64-49 και ετοιμάζεται για τον τελικό με την Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, βέβαια, είναι το μεγάλο φαβορί, καθώς είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Στον προημιτελικό επικράτησε άνετα της Καρσίγιακα με 87-64 κι έπειτα της Νταρουσάφακα με 96-71, ενώ οι πιθανότητές της αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο μετά τον τραυματισμό του Χένρι (γκαρντ). Θυμίζουμε πως νοκ άουτ είναι και οι Ντε Κολό (γκαρντ) και Βέσελι (φόργουορντ/σέντερ). Τι θα ποντάρουμε; Η Εφές είναι το φαβορί αλλά η απόδοσή της δεν αξίζει, επομένως θα πάμε με στο under στους πόντους του Φλόιντ. Η επιλογή μας στηρίζεται κυρίως στην απουσία του Χένρι, ο οποίος ήταν εκείνος που δημιουργούσε κυρίως για τον άλλο σέντερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόν: Ερτέλ over 1,5 εύστοχες βολές (1.80)
Αρμάνι Μιλάνο - Ντερτόνα: Ροντρίγκεθ over 13,5 πόντοι και ασίστ (1.85)
Φενέρμπαχτσε - Εφές: Φλόιντ under 4,5 πόντοι (1.80)