19/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (19/12): Με safe επιλογές στο ελληνικό πρωτάθλημα

Με σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ δράση έχουμε σε όλα τα κορυφαία μπασκετικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός Ρόδου - Περιστέρι: Κομβικής σημασίας παιχνίδι στη Ρόδο. Ο Κολοσσός με ρεκόρ 6-3 υποδέχεται το Περιστέρι που έχει απολογισμό 4-5. Οι γηπεδούχοι αποτελούν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, ωστόσο δεν μπορούμε να κοντράρουμε το Περιστέρι σε τόσο χαμηλές αποδόσεις. Βλέπετε, η έλευση του Μίλαν Τόμιτς αργά ή γρήγορα θα βοηθήσει την ομάδα των δυτικών προαστίων, επομένως δεν θα ρισκάρουμε να προβλέψουμε τον τελικό νικητή και θα πάμε στο over, καθώς περιμένουμε 70+ τουλάχιστον πόντους και από τις δύο μεριές και τον νικητή τελικά να κρίνεται κοντά στους 75-80 πόντους.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Προμηθέας Πατρών: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του 7-1 υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών του 7-3 σε ακόμα μια πολύ σημαντική αναμέτρηση για τη Stoiximan Basket League. Οι “πράσινοι” προφανώς έχουν τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Προμηθέας έχει μπόλικη ποιότητα στο ρόστερ του και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να μην ρισκάρουμε στην πρόβλεψη του τελικού νικητή και να πάμε με το over στα εύστοχα τρίποντα. Safe επιλογή για δύο αντιπάλους που σουτάρουν αρκετά.

LIGA ENDESA

Μπέτις - Μπασκόνια: Στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος, η Μπέτις (2-11) αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Μπασκόνια. Οι Βάσκοι μπορεί να έχουν το μυαλό τους και στη EuroLeague, ωστόσο δεν τους παίρνει να μην ασχοληθούν σοβαρά με το ισπανικό, καθώς έχουν ρεκόρ 7-6 και θέλουν να ανέβουν. Η Μπέτις, όμως, παρά την αρνητική της εικόνα, δεν είναι αμελητέα ποσότητα και γι’ αυτό δεν θα ρισκάρουμε στο διπλό. Θα πάμε αποκλειστικά στο over του Μπάλντγουιν, ο οποίος κάνει πολλές δουλειές όσο βρίσκεται στο παρκέ, είναι σημαντικός για τη Μπασκόνια και ο coach Σπάχια τον εμπιστεύεται. Μέχρι σήμερα στη Liga Endesa ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού έχει 11.6 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Βαλένθια - Μπρεογάν: Θα κρατήσουμε και μια επιλογή από την αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Μπρεογάν. Στο 7-5 οι γηπεδούχοι, είναι το φαβορί για τη νίκη απέναντι στους φιλοξενούμενους του 6-6, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο άσος στις χαμηλές αποδόσεις που τον συναντάμε. Θα κρατήσουμε μόνο το over του Μαχάλμπασιτς. Ο πολύπειρος διεθνής με την Αυστρία σέντερ σκοράρει 12+ πόντους κατά μέσο όρο φέτος, παίρνει αρκετές προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ και μπορεί να εκμεταλλευτεί ορισμένες αδυναμίες που έχει η Βαλένθια στην άμυνα κοντά στο καλάθι.

LEGA BASKET

Πέζαρο - Ρέτζιο Εμίλια: Με κομβικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση και στα παρκέ του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Πέζαρο με ρεκόρ 4-7 υποδέχεται τη Ρέτζιο Εμίλια, η οποία μετά από 11 αγώνες έχει 5 νίκες. Εντελώς απρόβλεπτο το συγκεκριμένο ματς ως προς την πρόβλεψη του τελικού νικητή και αυτό φαίνεται και στις αποδόσεις των bookmakers. Κανονικά δεν θα έπρεπε να μπλέξουμε, ωστόσο είναι εξαιρετικές οι αποδόσεις στο ειδικό στοίχημα “καμία να μην νικήσει με 6+ πόντους” και επειδή περιμένουμε μια μεγάλη μάχη που δεν είναι απίθανο να κριθεί ακόμα και στο τελευταίο σουτ, αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο και να πάμε στην συγκεκριμένη επιλογή. Ποιοτικά εξάλλου οι δύο αντίπαλοι είναι στο ίδιο επίπεδο, το ματς είναι κρίσιμο και γι’ αυτό δεν περιμένουμε κάποια εκ των δύο να ξεφύγει με διψήφια διαφορά.

Μπρέσια - Βανόλι Κρεμόνα: Κομβικής σημασίας παιχνίδι και αυτό ανάμεσα στη Μπρέσια και την Κρεμόνα. Στο 4-7 οι γηπεδούχοι, στο 3-8 οι φιλοξενούμενοι, δεν είναι απίθανο το μεταξύ τους αποτέλεσμα να κρίνει πολλά αναφορικά με την επίτευξη των στόχων τους. Η Μπρέσια βάσει αποδόσεων έχει τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα κι εμείς με τη σειρά μας θα την εμπιστευτούμε. Είναι αξιόπιστη εντός έδρας (3-2), διαθέτει ποιοτικές λύσεις και η Κρεμόνα σε καμία περίπτωση δεν την τρομάζει. Στο 1-4 εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, δέχονται περί τους 84 πόντους κατά μέσο όρο, επομένως το συνδυαστικό ποντάρισμα του άσου με το χαμηλό over, έχει καλές πιθανότητες επαλήθευσης.

BASKETBOL SUPER LIGI

Γκαζιαντέπ - Μπαχτσεσεχίρ: Στο 8-4 το ρεκόρ των γηπεδούχων, που έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις μέχρι σήμερα, στο 6-7 των φιλοξενούμενων. Στη Μπαχτσεσεχίρ σίγουρα θα ήθελαν καλύτερο απολογισμό, ωστόσο μπορούν να ανέβουν από εδώ και στο εξής, με την προσθήκη του πρώην NBAer Σαμ Ντέκερ να τους ανεβάζει επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που παρά το καλύτερο ρεκόρ της Γκαζιαντέπ, συναντάμε το διπλό σε αποδόσεις φαβορί. Βλέπετε, η Μπαχτσεσεχίρ έχει τις λύσεις για να φύγει νικήτρια από τη συγκεκριμένη έδρα, χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, επομένως το διπλό μπαίνει στο παιχνίδι μας σε αποδόσεις άνω του 1.80.

Κολοσσός Ρόδου - Περιστέρι: Over 148,5 (1.75)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Προμηθέας: Over 16,5 εύστοχα τρίποντα (1.65)
Μπέτις - Μπασκόνια: Μπάλντγουιν over 18,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.82)
Βαλένθια - Μπρεογάν: Μαχάλμπασιτς over 10,5 πόντοι (1.80)
Πέζαρο - Ρετζιάνα: Καμία να μην νικήσει με 6+ (2.45)
Μπρέσια - Κρεμόνa: 1 & over 152,5 (1.94)
Γκαζιαντέπ - Μπαχτσεσεχίρ: 2 (1.83)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas