18/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (18/02): Final 4 μετά από 18 χρόνια

Η μπασκετική δράση κορυφώνεται αυτές τις ημέρες, έστω και χωρίς τη EuroLeague. Βλέπετε, συνεχίζονται τα Κύπελλα σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα έχουμε Final4  μετά από 18 χρόνια! Αναλύει ο The Answer.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προμηθέας Πατρών - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Πρώτος ημιτελικός του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, το οποίο θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο. Ο Προμηθέας (9-4) είναι το αουτσάιντερ απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (12-1), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι χαμένος από χέρι. Οι Πατρινοί έχουν τις σημαντικές απουσίες του Γκίκα (γκαρντ) και του Γκραντ (σέντερ), ωστόσο έχουν λύσεις και γι’ αυτό αποφασίσαμε να μην τους κοντράρουμε. Γενικότερα, δεν θα μπλέξουμε με τα παραδοσιακά σημεία νίκης στο συγκεκριμένο παιχνίδι και θα ρισκάρουμε με το over στα ριμπάουντ του Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για τον Προμηθέα και... ζει για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως και με το over στους πόντους του Σίμπσον, που έχει μπόλικη ποιότητα και δίνει αρκετές λύσεις στην ομάδα του.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Ολυμπιακός (13-1) αντιμετωπίζει την ΑΕΚ (6-8). Η Ένωση δεν τα πηγαίνει καλά φέτος, ωστόσο έχει ορισμένες έμπειρες μονάδες, ενώ ενισχύθηκε και με τον Κιθ Λάνγκφορντ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, βέβαια, παραμένει το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ωστόσο δεν θα ρισκάρουμε ούτε με τον άσο ούτε με το χάντικαπ. Θα πάμε με το over του εξαιρετικά φορμαρισμένου Κώστα Σλούκα, ο οποίος θα έχει και παραπάνω αρμοδιότητες λόγω του γεγονότος ότι ο Γουόκαπ δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ αξίζει να κοντράρουμε και τον Φλιώνη, που έτσι και αλλιώς δεν έχει ως βασικό του σκοπό το σκοράρισμα και με τον Λάνγκφορντ στην ομάδα θα πάρει ακόμα λιγότερες προσπάθειες.

COPA DEL REY

Βαλένθια - Μούρθια: Πάμε και στο Κύπελλο Ισπανίας. Στον τρίτο προημιτελικό του Copa Del Rey, η Βαλένθια αντιμετωπίζει τη Μούρθια. Οι -τυπικά- γηπεδούχοι (11-7) θεωρητικά είναι το φαβορί, ωστόσο η Μούρθια (10-8) δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Διαθέτει Αμερικανούς με ποιότητα και εμπειρία, η Βαλένθια φέτος δεν τρομάζει και δεν είναι στο επίπεδο των προηγουμένων ετών, επομένως ο άσος σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ποντάρισμα. Το διπλό με +7,5 πόντους είναι ορθή επιλογή, καθώς περιμένουμε μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος, ενώ έχει λογική και το να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Τζέιμς Γουέμπ. Ο Αμερικανός άλλοτε φόργουορντ της Λάρισας έχει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον των -τυπικά- φιλοξενούμενων, δοκιμάζει συχνά το χέρι του πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων και το over στα προσωπικά του εύστοχα τρίποντα κρίνεται value.

Μπαρτσελόνα - Μανρέσα: Ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός του Κυπέλλου Ισπανίας έχει ακλόνητο φαβορί, καθώς θα είναι τεράστια έκπληξη αν η Μπαρτσελόνα (14-3) μείνει εκτός από τη Μανρέσα (14-6). Οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι του πολύπειρου coach Μαρτίνεθ έχουν παίξει εξαιρετικό μπάσκετ φέτος, ωστόσο δεν έχουν τις μονάδες για να πετάξουν εκτός την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως θα πάμε στον χαμηλό άσο, ούτε στο “πονηρό” χάντικαπ. Στοιχηματικά, θα εμπιστευτούμε μόνο τον Λαπροβίτολα, ο οποίος λόγω και της απουσίας του Χίγκινς ανεβαίνει περισσότερο στο “2” και έχει το ταλέντο για να πληρώσει την επιλογή μας.

Προμηθέας - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αγραβάνης over 5,5 ριμπάουντ (1.70)
Προμηθέας - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Σίμπσον over 8,5 πόντοι (1.87)
Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Σλούκας over 17,5 πόντοι και ασίστ (1.95)
Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Φλιώνης under 5,5 πόντοι (1.95)
Βαλένθια - Μούρθια: Γουέμπ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)
Μπαρτσελόνα - Μανρέσα: Λαπροβίτολα over 8,5 πόντοι (1.60)